Inlägg från: micksaan |Visa alla inlägg
  • micksaan

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Var nöjd med vår förra förlossning och hoppas få uppleva en liknande. Är rädd för att jag ska få en lång och utdragen förlossning denna gången...

    Jag lades in den 7 april med dottern, pga havandeskapsförgiftning, och då hade kroppen själv börjat förbereda förlossning. Så BM och läkare beslutade att jag fick vara över natten och om BM fick in två fingrar dagen efter skulle man ta hål på hinnorna. Det kunde BM så det blev hål på hinnorna vid 9.30, sen fick jag påkopplad värkdropp lite senare för att skynda på mer, och klockan 16 föddes dottern.

    Tog bara lustgas då och jag tror jag ska försöka med bara lustgas nästa gång med. Fast blir det långdraget och jag behöver krafter kan jag tänka mig epidural. 

  • micksaan

    Här i Umeå får man hem hälsoformulär, både till mamman och pappan, som fylls i före första besöket. Då tar man med sig dom. Så vi fick våra med posten idag så jag har fyllt i min.

    Tror jag kommer gå ensam på alla besök förutom UL, känns som det ändå handlar mest om min kropp. Så tyckte även sambon förra graviditeten. Han var då duktig och hängde med på alla träffar förutom 1. Så han har ju koll på vad som sker och så. Då var han dessutom arbetslös och hade möjligheten men nu med jobb är det nog bara onödigt. Hur gör ni andra som väntar tvåan, trean, fyran etc?  

  • micksaan

    Ja dom rekommenderar folsyra här i Sverige med. Konstigt att din bm inte sagt något? Min frågade direkt i telefonen om jag börjat med folsyra. står även på livsmedelsverket på gravidfaktan.

  • micksaan
    faceprimer skrev 2011-07-28 19:17:49 följande:
    Sitter och är lite halvt irriterad (hormoner , haha) på en tråd jag skrev i nyss, handlar om ifall man tog med sig sin partner på första BM besöket och jag skrev att Nej det gjrode jag inte. Jag anser inte att han behövde ta ledigt för att sitta med mig medans BM går igenom alkohol och lite kost och jag får fylla i ett papper om alkoholvanor. Och några i tråden skulle påpeka att hos dom så går minsann deras partner med på ALLA möten för det är ju "VÅRAT BARN" som dom så mycket skrev om. Jag kan inte låta bli att tycka att Varför är ens partner mindre delaktig om han inte följer med på hälsosamtalen? Jag menar, hälsosamtalet var inget nytt, även att jag väntar mitt första barn, hon gick somsagt igenom alkohol och vad man inte får äta, det handlade ingenting om barnet, graviditeten eller utvecklingen utan endast om alkohol och kost. Jag anser inte att min sambo hade behövt följa med mig på det och jag anser inte heller att han är mindre delaktig för att han inte följde med på hälsosamtalet. Sen ser väl samtalen ut olika hos olika BM, men hos mig var det verkligen inget speciellt även om det var trevligt. Det handlade somsagt bara om kost och alkohol. Min sambo kommer däremot följa med alla gånger senare när det handlar om graviditeten och om min kropp och allt som hör där till. Samt på alla ultraljud etc.
    Haha, dessa grav.hormoner gjorde mig förbannad bara på ett litet inlägg Men tycker det var så himla negativt i tråden där, som att ens partner är mindre delaktig bara för han inte följer med på mitt hälsosamtal..  det är ju fortfarande lika mycket Vårat barn ihop även om han inte satt med mig dom minuterna vi pratade alkohol och kost. De var som om de verkligen ville att det skulle låta som att man inte är delaktig om man inte följer med på ALLA möten.

    Vad tycker ni andra? Är er partner mindre delaktig om han/hon inte följer med på hälsosamtal? 
    Näe, det tycker jag absolut inte! Visst kanske man reagerar om ens partner inte följer med någon gång, men hallå, alla gånger kanske inte möjlgiheten finns. Denna gång gissar jag att min sambo endast hakar på på ultraljudet. Eventuellt någon gång efter vecka 20 då man får höra hjärtljuden varje besök. Men annars får han ju höra allting från mig. Graviditeten innebär ju inte bara besök hos BM.
  • micksaan

    Babybluey: Han kanske ändrar sig under graviditetens gång. Ni får prata med er BM om det. Hadesäkert känts bra för både dig och honom själv om han vågade vara med, är ju världens största ögonblick när ens barn kommer ut.  Han får sitta vid ditt huvud i en stol, så han inte rasar i golvet om han råkar svimma.

  • micksaan
    BebisVagga skrev 2011-07-31 07:43:24 följande:

    så tråkigt att alla (nästan) gå runt o e oroliga över missfall...  Ska jag vara ärlig så tror jag den stressen e en av faktorerna att man faktiskt får det...


    Jag tänker inte ett dugg på missfall.. men kan vara för att jag aldrig har haft ett... har visserligen ett ma. men min kropp ville minsann inte stöta ut det..  men efter det fick jag ju min son


    nej sluta tänk på det tjejer.. ger bara onödig oro hos er..


     


    Jag kommer inte kunna vara här inne på ett tag.. för snart ska jag köra till jobbet.. o när jag kommer hem i morgonbitti ska jag direkt sticka till göteborg o jobba.. så är inte hemma förrens fredagkväll..


     


     


     


    Jag tror att största orsaken till missfall är att embryot inte utvecklar sig som det ska och därmed stöts ut av kroppen! Är väl klart att många är oroliga att det inte ska gå vägen...svårt att inte vara det när man önskar sig en lyckad graviditet och liten bebis i famnen. Är så mycket som ska bli rätt i resan mot ett barn.

    Sen finns det dom som drabbas av missfall upprepade gånger som kan behöva hjälp. Dom kanske beordras vila dom första veckorna, kanske till och med hela graviditeten, för att dom är mer lättpåverkad av stress och tunga lyft osv..  Men dom är nog inte många, så jag tycker också det är fel att säga att stress påverkar missfall och att man ska sluta oroa sig. Är ju inte så lätt.
  • micksaan

    Var på vad jag trodde bara var hälsosamtal idag, men visade sig vara inskrivningen också.  
    Är enligt mina beräkningar i vecka 7+6 idag, enligt BM vecka 8+1 och enligt BM:s dator vecka 8+4. Hade bra värden allihopa. Fick även bokat tid för UL den 17 oktober, då i vecka 19+2 enligt hennes dator. Bra att det är lagt lite senare tror jag, för jag tror nog dom måste flytta mitt BF till 13 mars om inte senare.  

  • micksaan

    Ja jag har också flera datum...

    Själv har jag räknat ut BF 13 mars enligt ÄL (som jag inte är riktigt hundra på men misstänker när det var).
    BM räknade ut BF 11 mars enligt henne.
    Och hennes dator räknade idag ut BF 8 mars. 

    Jag går hellre efter 13 mars för jag tror BF kommer hamna där eller till och med någon dag efter när vi varit på UL.  

  • micksaan

    Vi tar inte reda på könet denna gång heller. Förstår inte varför man ska göra det. Är ju som att öppna julklapparna före julafton.. Förstår inte alla dom som säger att dom tar reda på könet för att förbereda sig, jag vet som inte vad man inte kan förbereda utan att veta kön?

  • micksaan

    Förstår om man gör det av nyfikenhet kanske, bara vilja veta. Men att säga att det är för att förbereda sig, det ä det jag inte fattar. :-P

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)