Inlägg från: supertrouper |Visa alla inlägg
  • supertrouper

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    HaBaNiTa skrev 2011-07-11 11:20:59 följande:
    Blöder ingenting idag och BM som ringde säger att om det vore missfall så skulle jag fortsätta blöda och ha ont. Men det har jag inte bara samma molvärk som innan. Har nu fått tid hos läkaren den 21 då blir det VUL och hcg blodprov. Håll tummarna för mig nu!!! Kram
    Vad bra! Det ska nog ordna sig! Det var nog bara en känslig livmodertapp eller slemhinna du råkade ut för!
    Håller tummarna för att du ska få se ett starkt fint hjärtslag den 21:a!

    Själv ska jag på MVH-läkarbesök och förhoppningsvis VUL den 19.e men de har varnat för att det kan vara för tidigt att se registrera något hjärtslag då, men jag reser 2.5v utomlands dagen efter så vill inte vänta till efter.
  • supertrouper

    Samma här, tarmfunktionen är inte som den brukar vara. Har betydligt mer gaser (rapar och fiser konstant *skäms*) och känner mig lös i magen. Får springa på toaletten betydligt oftare än annars.

  • supertrouper

    Fick precis veta resultatet från andra blodprovet som jag tog igår. Det hade stigit från 561 i torsdags till 2228 idag (exakt 96 timmar mellan proven). Så jag antar att embryot växer som det ska men att det vara är en därinne. Frågan är vad som händer med de andra 2 embryona som inte fäst - någon som vet?

  • supertrouper

    Babybluey: Hur tidigt man vill berätta är helt upp till en själv. Själva berättade vi för närmsta familjen direkt när vi fått plus, alltså v4+4

  • supertrouper

    Kom precis hem från gynakuten. Blöder en del färskt blod men VUL visade en 1 cm stor säck som såg ut som den skulle. För tidigt att se hjärtslag dock så går inte att säga något säkert. De ska ringa ang resultatet av nytt HCG ikväll så får vi se om allting utvecklar sig som det ska. Är väldigt nojig just nu. Särskilt när det bara finns ett hopp därinne, alltså har 2 st embryon redan gåtts miste.

  • supertrouper

    Tack för tummarna tjejer! Jag har småblödit större delen av eftermiddagen och kvällen men just nu verkar det lugnt. Dock väldigt ljusrött och lätta blödningar (som utspätt).

    Fick precis veta att mitt HCG stigit från 2228 till 6210 på bara 55 timmar så tillsammans med ultraljudet talar allting för att allt är bra med fostret/na ändå så det är ju skönt. Ska hålla mig i liggande ställning så mycket som möjligt nu närmsta dagarna.

    Räknar med att minst 2-3 av oss kommer få tvillingar. Jag trodde jag skulle vara den ena tills läkaren sa att hon bara såg en säck idag på VUL. Men med tanke på hur snabbt mitt hcg stiger, att jag fick 3 embryon insatta och att tvillingar ofta missas vid tidiga vUL så har jag inte gett upp hoppet än.

    Skottdagen missar jag helst dock, hur kul är det att inte få ha sin födelsedag varje år?! ;)

  • supertrouper
    HaBaNiTa skrev 2011-07-14 14:59:08 följande:
    Känns rätt kört då jag blöder till och från mest rester men ibland lite rött. Har även börjat få mensvärk så jag misstänker att detta inte kommer gå vägen är så jäkla ledsen :'-(
    Nej, usch. Hoppas att det inte är så. *kramar om*

    Om det inte känns värre än vanlig mensvärk och "resterna" inte är stora klumpar så kan det vara delar av slemhinnan bara som lossnar. Jag hoppas verkligen att så är fallet!
  • supertrouper

    Habanita, jag är så ledsen för din skull! Vet inte vad jag ska säga men jag lider med dig!
    Tillåt dig att sörja ordentligt och kom sen tillbaka stark!

  • supertrouper

    Ang växtvärk så hoppas jag det stämmer för sen igår kväll har jag haft det i betydligt högre utsträckning än tidigare och är idag i v5+4.

    ITU86: Välkommen! Hoppas verkligen att det ska gå hela vägen den här gången!!

  • supertrouper

    Hur är det med varma bad egentligen?

    Iom att vi gjort IVF så har vi fått en del förhållningsregler redan innan graviditeten bekräftats och en av dem var att undvika varma bad. Dock inget sagt om hur länge. Och jag som älskar varma (heta) bad.

  • supertrouper

    Välkomna alla nya!

    Wielkip - jag är så avundsjuk! Son du säger så sniglar ju tiden fram! Vill vara i vecka 13 NU!

    Själv så har jag precis kommit hem efter ännu en kväll på gynakuten. Dessa blödningar tar kål på en. Den här gången fick jag träffa en läkare som verkligen höll på att ta kål på mig! Hon hade hela tiden ett tonläge som signalerade oro och när hon tog ut sitt instrument ur mitt underliv och frågade med väldigt orolig röst om jag verkligen hade så här mycket (brunt) blod hela tiden så höll jag på att få en hjärtattack. Inte blev det bättre när hon vid VUL'et sa med orolig röst att hon tyckte hinnsäcken såg liten ut. Jag trodde ett tag att det var över men samtidigt så har jag haft på känn att allting är som det ska vara så efter lite diskussion kunde vi konstatera att hinnsäcken ju faktiskt växt 1 mm/dag, precis som den ska, sen VUL'et i onsdags och att det nu fanns en fullt synlig gulsäck så allt ser ut som det ska. *puh*

  • supertrouper

    petit: Jag har småblödit i 4 dagar nu och än så länge så utvecklas allting som det ska. Som sagt, småblödningar behöver inte betyda mf. Har de testat dig tidigare för att utröna vad de tidigare mf berodde på? Det kan ju vara en sån sak som lågt progesteron som går att korrigera medicinskt! Om jag vore dig skulle jag försöka tvinga fram ett progesteronblodprov för att vara på den säkra sidan. Men småblödningar inträffar i ca 40-50% av alla graviditeter och i 50% av fallen så är det ingen fara alls.

  • supertrouper

    BebisVagga: Närmsta gynakut, nu!

    Habanita: Gumman, hoppas verkligen det slutar för din del snart! Åk in och kolla ditt hb så du inte ligger för lågt!

    Petit: Säger samma som till BebisVagga, åk in till närmsta gynakut!

  • supertrouper

    Om man använder ClearBlue's digitala test så är tydligen 2.000 HCG gränsvärdet för 3+. Jag vet inte vad som gäller för övriga nivåer men under det så blir det lägre siffra. Det är väldigt olika vilket HCG du har men som exempel kan jag nämna att jag hade 561 när jag var i v4+4  sen 2228 i v5+1 och 6210 i v5+3.

  • supertrouper

    habanita: Jag vet faktiskt inte. Jag vet bara att gränsvärdet ska vara 2.000 för 3+.

    Angelique: HCG-värdet varierar som sagt från person till person. I vecka 5 kan det variera mellan 18-7.340 - så det är en enorm variation.

  • supertrouper

    petit: Så ledsen för din skull! Hoppas en utredning kommer fram till vad det beror på och att det går att utgärda!

  • supertrouper

    Är så himla lycklig. Kom precis hem från MVC där vi träffade en jättetrevlig läkare och fick se fostret och hjärtslag!!! Hjärtslagen lyste upp bilden som en enorm fyr, så häftigt! Vi såg också en andra fostersäck, den var inte riktigt lika stor som den första, och de har ju missat den två gånger nu, så läkaren ville avvakta tills jag är tillbaka från resan för nytt VUL och ny bedömning.

    Känns otroligt bra efter alla blödningar och bruna flytningar!

    Hoppas hoppas ni som inte redan fått chansen snart får chans att se ert barns hjärtslag, det är magiskt!

  • supertrouper
    Kimbirly: Är i v6+1 tror jag. På gynakuten i lördags tyckte hon att jag bara var i v5+1 (alltså v5+4 idag) men det stämmer inte med någon annan bedömningsmetod som jag hittat och eftersom vi gjorde IVF vet jag precis när ägget blev befruktat, så jag kör på v6+1.  Kommer hem den 5 aug, så det blir nytt VUL den 8 aug. De är så himla bra på Prima Liv, de är verkligen lyhörda och försöker tillgodose ens önskemål.

    faringe: Hoppas allt går bra för dig om en vecka! Och att du snart mår bättre!
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)