Inlägg från: TheCoopers |Visa alla inlägg
  • TheCoopers

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    camamill skrev 2011-10-06 10:02:05 följande:
    jag känner mig gråtfärdig nu, satt och funderade på och alla verkar känna av sina bebisar.. men inte jag =(
    fast jag buffar och böka på magen..
    Ibaldn så troro jag att jag känt, men jag blir sen orolig att jag bara inbillade mig och vet inte om jag kände av den..

    är redan i v 18+0 idag =(
    neeejee ! Inte vara orolig . Jag har aldrig kännt bebis innan vecka 21 med varken nr 1 eller nr 2 .

    Nu är jag gravid med nr 3  och kan ibland känns ngt litet men inte är det mkt .

    Du ska se att det ligger ett litet pyre därinne och myser
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2011-10-06 10:59:31 följande:
    Tack för alla svar! Det här är anledningen varför jag tycker den här tråden är så bra Hjärta
    Vi har ju varit på vul i 7+0 och sett hjärtat och i 11+5 och sett bebben o hjärtat och hört hjärtat nyss, så att bebben lever tvekar vi inte på, mest att det kan ju vara nåt fel ändå. Men snart vet vi.. Tror precis som någon skrev, att det är för att man börjarkänna sig säkrare som ångesten för fel dyker upp istället.

    Min vän som har barn sa att det här bara är början, att oron inte släpper utan man lär sig hantera den och arbeta kring den istället.

    C känner inte heller bebisen än, 17+6 idag. Hon sa dock igår kväll att hon kanske kände en buff, men att hon inte vet om det kanske var gaser. Just det här med att känna eller inte oroar oss inte, men förstår att vissa gör det.
    Men det är så individuellt när man känner och jag tror jag längtar lite mer än henne så att jag själv får lite mer att "ta på".

    Idag är det exakt en vecka kvar till RUL och idag åker vi till landet och ska bara gå massa viltspår med hundarna och mysa på kvällarna. kommer inte hem förens på måndag och sen är det fullt upp innan RUL.. bra att tiden får gå.
    Vilken fin blogg ni har förresten !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2011-10-07 17:18:19 följande:
    Fråga gärna på! Tycker det är kul med frågor, och när folk visar intresse. Om jag lär nån något, som kan i sin tur lära nån något och så vidare..

    Ja, när vi började med inseminationerna så fick jag skriva på ett typ, föräldraintyg, som mer eller mindre går ut på att jag är lika mycket förälder och måste ta lika mycket ansvar. När vi sedan gick över till IVF fick jag skriva på ett nytt som gällde i samband med det. Ska jag vara helt ärligt vet jag inte om jag måste skriva på något mer papper i samband med födseln eller så, som pappor måste göra, men jag tror inte det. Måste nog kolla upp det Men som sagt tror jag inte det eftersom jag liksom inte är biologisk och redan skrivit på mitt papper..

    Sen gäller allt för mig lika mycket, eller ska i en perfekt värld göra det. Jag har ju samma rättigheter och är ju mamma bara inte biologisk. Sen vet jag att vi kommer stöta på mycket "mamma och pappa" grejer, men så är det ju för mig, och har alltid varit, att samhället är ju så heteronormativt att alla vill sätta en stämpel och fråga efter relationer och alltid om jag är ihop med en man. Sen om jag själv ska vara riiiiktigt fördomsfull så ser jag ju inte direkt "flatig" ut, så mm.. Är van

    Jag tycker det finns jättemycket att jobba på med regnbågsföräldrar och möjligheter till barn i Sverige, men jag måste säga att vi just är väldigt nöjda med den hjälp och är fantastiskt tacksamma över att vi ens kan få barn med dagens teknik, precis som jag antar att alla är som inte kan få dem själva oavsett parner och anledning.
    Om man inseminerar i Sverige genom landstinget blir båda mammorna automatiskt juridiska föräldrar . Om man däremot använder sig av insemination utomlands (tex Danmark ) så blir endast den födande mamman juridisk förälder . Den icke-födande mamman måste därför adoptera barnet när det är fött för att bli juridisk förälder. Det kallas närståendeadoption och föräldrarna måste vara gifta för att närståendeadoptionen ska kunna gå igenom.

    Har ni tittat på sk HBT certifierade dagis ? Tycker alla förskolor och skolor  borde vara det .. jag menar det är väl ändå 2011 ?

    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2011-10-07 18:33:12 följande:
    Ja precis, det var anledningen (bland annat) varför vi valde bort Danmark. Jag tycker inte om tanken att jag inte har rätt till mitt barn redan från den är en liten klump.

    Vi har inte kollat något på förskolor än faktiskt, eftersom jag själv pluggar till lärare känner jag att, om det passar barnet och oss, att vi kommer ha liten hemma ganska länge. Jag pluggar i 3år till och C ska nog börja plugga också så ja, vi får se helt enkelt. Men som du säger, det borde vara så att alla förskolor och skolor är det, men så är det ju tyvärr inte.

    Men jätteintressant, ska kolla lite vad det står för och hur det visar sig!
    Åhh vilken LYX att kunna vara hemma så länge !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Ckm skrev 2011-10-09 02:06:01 följande:
    Ursäkta mina ord val men är så förbannad jävla f*tt tand!!!

    Tror jag intr kommer nå min tandläkare imorgon... Men måndag morgon måste jag ringa på engång!!!!!!! Jag döööööör av smärta!
    Men jag skulle kunna röntga så är det inga problem o laga tanden då?
    Ja de kan röntga dig , du får en liten "skyddsväst" på dig så det är inget problem att laga tanden

    Har ni ingen tandakut ? Åk dit isåfall !

    Åhh jag tycker så synd om dig !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Mary Jo skrev 2011-10-18 13:27:13 följande:
    Jag funderar lite på det jag med. Här blir det nog en tricot sjal från början och när han/hon blir lite större en vävd sjal  
    mmm jag vill ju ha något som inte är för svår att knyta .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers

    Nu har vi varit på RUL ! allt såg jättefint ut och vi fick reda på att vi väntar en liten flicka till Hjärta

    Triss i tjejer !


    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Kalksten skrev 2011-10-20 11:34:47 följande:
    hihi mys!
    Jag veeet  !! Vi grinade båda två
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Nikis skrev 2011-10-20 13:36:23 följande:
    Kuul, grattis. nu har de kommit mer flickbebisar en innan i tråden tror jag :)
    Tack ! Det känns såå himla härligt !
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)