• Chetti

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Idag fortsatte jag må dåligt...

    Gick ändå till jobb men kände mig varm i kroppen, precis som urinvägsinfektionen var på gång och ont bak i ryggen. Gick tll VC och lämnade prov, inga bakterier men mycket röda och vita... Vet inte vad det var men p g a symptomen och att jag är gravid så fick jag pencillin utskrivet. Penomax och enligt Apotekspersonalen ska de gå att äta som gravid.

    Någon som ätit dessa under graviditeten? Eller haft problem med urinvägsinfektion?

    Dessa värmesvallningar är jobbiga, känns som feber men är troligen p g a graviditeten. Fler som har värmesvallningar?

            


    blääääääääääää
  • Chetti

    Det blir jag som fyller en hel sida ju!

    Imorgon ska jag ringa www.ultraljudsbarnmorskorna.se i Liljeholmen och försöka få tid till ett tidigt UL. Jag är i vecka 7+5 idag och vill gärna gå innan vecka 10+0 om de har tid.

    Vill så gärna se att bebisen mår bra och att den har utvecklats som den ska.

    Någon som varit hos dem? Hur fort brukar man få tid? 

    Det kostar 600kr, är det ett rimligt pris?               


    blääääääääääää
  • Chetti
    Chetti skrev 2011-08-15 20:23:51 följande:
    Lyckobebisen: Om jag var gravid med mitt första barn och vetat vad jag vet idag så hade jag köpt det mesta begagnat på Blocket, Tradera, lånat och ärvt av vänner/familj.

    Barnvagn, skötbord, babyskydd, salvor till röda rumpor, spjälsäng är väl det som är bra att ha hemma när bebisen kommer.  

    Senare är babysitter och bärsele något som är bra att ha.

    Bebiskläder behöver man knappt köpa i början då vänner och familj ofta ger kläder i present till babyn.

    Lycka till med shoppandet!        
    Just det kom på att amningen gör ont i början. De har en slags amningsnapp på Apoteket som jag använde när det gjorde som ondast, den är bra att ha hemma
    blääääääääääää
  • Chetti
    kolapapper skrev 2011-08-15 20:48:30 följande:
    tog de inte febern, eller sänkan? Jag har haft miljoner Uvi men aldrig ätit Penomax. Man ska inte äta antibiotika om man inte har någon infektion, ingen förhöjd sänka = ingen infektion. Verkar ha varit en slarvig läkare du träffat, tyvärr vanligt. Trisst, men jag hoppas att du snart mår bättre.

    Jag har också haft urinvägsinfektion miljontals ggr så det är ingen tvekan om att det är en urinvägsinfektion på ingående. Penomax ersätter Selexid och båda går bra att äta som gravid.

    Dagens läkare har ju knapp tid för patienten, tråkigt... Men hon sade att som gravid är det inte bra att ha urinvägsinfektion så det var därför jag fick pencillin.  
    blääääääääääää
  • Chetti
    enlitenbitkaka skrev 2011-08-15 20:40:17 följande:
    Tycker det är ruskigt dyrt. När det är VUL tittar de i regel bara några minuter, mäter och så är det klart. Här kostar det 200:- om du går till en gynekolog, men runt 5-600:- om du går till UL-klinik som du ska göra. Men skulle kolla om jag kunde hitta en privat gyn istället om jag var du.
    Tips på privat gyn i Sthlmsområdet?? :)
    blääääääääääää
  • Chetti
    Kolapapper, Daysis och Luscious: Tack för tipsen om urinvägsinfektion. Jag har alltid känt av mina ganska omgående, känns ofta bak i ryggen upp mot njurarna. Jag hade väldigt många när jag var runt 20år men nu de senaste två åren har jag bara haft det två ggr.

    Wilekip: Jag känner som du. Jag kan inte tro att det finns ett barn i magen. Har väldigt lite symptom nu. Jag tror det är lite av en försvarsmekanism att intala sig själv att det inte kan gå bra, att barnet inte lever m.m. För om det nu skulle stämma så har man redan intalat att "det visste jag redan"  
    Att gå och tro att allt är bra och sedan upptäcka att det inte är det känns som ett värre scenario. Därför målar vi upp värsta tänkbara scenario redan innan. Hoppas du förstår vad jag menar.

    Men jag har två friska barn, har aldrig haft MF/MA (ta i trä) så att få det nu hade varit hemskt och overkligt. Men jag försöker tänka att händer det så händer det. Men trots allt läsande om MF så är det många fler som föder friska små bebisar. Tänk så istället!

    Jag känner inte min lvivmoder och har aldrig gjort det. Min är troligen bakåtlutad.
    Jag har också UL/VUL nästa onsdag 24/8, jobbig väntan. Både lycklig och rädd...

    Jojanna: Nu måste det vara din tur, Lycka till!!!
    blääääääääääää
  • Chetti
    Imagine this skrev 2011-08-16 19:05:13 följande:
    Jag är en av de som känner livmodern, ca 10 cm ovanför blygdbenet känner jag kanten. Detta är min andra grav + att BM förra gången sa att jag var ovanligt lätt att känna livmodern på. Både att den ligger och tippar fra åt samt att jag är en späd person så inte så mycket hull att känna genom . Nu tycker jag att ca 10 cm i SF-mått känns lite väl stort i vecka 11 för so. Många sagt så ska livnodern ligga dåld i bäckenet till ca vecka 12, så ska bli spänndande på KUB den 24e att se hur långt gången man är, eller hur många det är Är det någon fler som känner sig varm och överhettad? Jag tycker det känns som jag ska brinna upp hela tiden! Ändå har det hunnit bli lite svalare här i norrland, så är inte som ett par veckor sen då det faktiskt var stekhett ute.
    Jag är också varm då och då, liksom som värmesvallingar som sköljer över mig och jag blir genomsvettig...
    blääääääääääää
  • Chetti

    Välkommen in alla nya! Roligt att vi blir fler =)

    Jag har nu bokat UL/VUL hos www.ultraljudsbarnmorskorna.se i Liljeholmen. Nästa onsdag 24/8 klockan 08.30 ska jag få se vad som döljer sig i min mage. En bebis, två bebisar eller bara fett??!!

    Jag kommer då vara i vecka 9+0. Jag är så förväntansfull, rädd, orolig, glad, lycklig och alla känslor på en och samma gång.

    Kommer jag då sluta oroa mig om allt ser bra ut? Kommer jag kunna börja njuta på riktigt och vara övertygad om att jag har en bebis i magen?! Hoppas verkligen på det!


    blääääääääääää
  • Chetti
    BebisVagga skrev 2011-08-16 19:53:22 följande:
    då e det game out.. fick abortpiller idag.. på tisdag ska den ut...

    sen blir det väl lugnt några veckor innan vi startar igen
    Verkligen tråkigt att det blev så! Lycka till med försöken i framtiden!!
    blääääääääääää
  • Chetti
    Stinis83 skrev 2011-08-16 22:55:46 följande:
    Faceprimer, gud vad lustigt, jag hade också cravings på lussebullar i min förra graviditet! Så jag ställde mig och bakade det i juni :D

    Usch vad tråkigt att det är så många som är så oroliga för att det är nåt fel... Tänk inte så! Jag vet att det är jättesvårt att ta till sig att man har en bebis i magen, men det har ni faktiskt. Och med största sannolikhet lever och frodas de :) Läs inte så mycket på nätet, det blir bara värre... :(

    Jag blir så ledsen å era vägnar när ni skriver hur oroliga ni är inför Vul/Rul... Var inte det, var förväntansfulla istället :) Ni ska få se era bebisar!

    Förra graviditeten gjorde jag tidigt vul för att se om det var en eller två därinne. Sen var det KUB, RUL, ett ultraljud när jag åkte in med kraftiga sammandragningar i v 20, ett TUL runt v 30, och sen ett för att se hur mycket vatten jag hade när jag fick värkar. Den här gången blir det nog inte lika många :)

    Stor kram till er alla, och oroa er inte :) Föreställ er när ni ligger och gör ul och får veta att allt ser perfekt ut. För det är så det kommer bli :)
    Härligt inlägg!! Du har rätt i allt du skriver =)
    blääääääääääää
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)