Inlägg från: LillaAnna86 |Visa alla inlägg
  • LillaAnna86

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Jag hakar på här tror jag :) ?

    Jag plussade i förrgår, men har nog misstänkt graviditet ända sen ägglossningen eftersom det blev en massa mys då. Men men. Enligt uträkning ska jag vara i mitten av vecka 5 nu iaf :) Fast det är svårt att förstå, men visst är jag glad :D

    Detta är min tredje graviditet.. har en underbar son som är född 2009 och så mitt i planerna för tvåan så fick jag ett mf i vecka 5 eller 6, för ca två månader sen. Jag hoppas så innerligt att detta ska gå bra, har längtat efter en tvåa nu SÅÅÅ länge!

    Vi har inte berättat för någon vän eller släkting och det känns lite jobbigt, men vi väntar nog lite till. Lite.. :)

    Nu har jag inte orkat läsa alla 36 sidor, men jag sparar denna som favorit och hoppas att jag är välkommen :)

    Grattis allihopa till era graviditeter!! //Anna

  • LillaAnna86

    Tack :) Jag skrev upp mig på listan! 

    Jag känner av de första jobbiga morgonillamåendet idag, det började redan inatt faktiskt. Först trodde jag att jag blivit magsjuk för jag darra som ett asplöv och magen kändes som den skulle vända sig ut och in. Ursäkta detaljerna men sen blev jag mer gasig och illamående, dock ej så pass att jag har kräkts men det har gjort mig lite matt och orörlig. Tråkigt det känns när sonen vill busa och leka tidigt på morgonen och jag inte ens orkade sitta upp i soffan. Jag är förvisso morgontrött annars också, men då brukar jag åtminstone ordna frukost, busa lite osv. Nu fick jag vänta tills sambon kom hem från natt-jobbet och då kunde vi käka frukost, som tur var så va detta bara en halvtimma efter uppstigning! Men iaf...  

    Jag var nog illamående på det här viset med sonen också, från v-5-6 fram till typ v.10 nån gång. Hoppas att det inte håller i sig längre än så och jag hoppas verkligen jag slipper kräkningar! Men jag tänkte på det förut.. nu känns det iaf att jag är gravid på riktigt, eftersom jag känner igen mig! :P

  • LillaAnna86

    habanita:
    Åh nej vad hemskt! men det kommer att gå snart igen ska du se!! men jag vet hur det känns, det är lika bra att sörja och gråta ett tag och sen blir det faktiskt bättre.
    **Massa styrkekramar till dig**

  • LillaAnna86

    Sambon berättade för sin lillasyster igår. I nästa vecka tänkte jag tala om det för mina föräldrar och syskon. Föräldrarna är nämligen iväg på semester så de får en positiv överraskning när de kommer hem! :)
    Är också i v.6 nu :)

    Hmm ensam om att inte tro att man är gravid, nej absolut inte! Jag VET att jag är det men törs inte TRO det ännu, mest egentligen för jag är rädd att mista barnet.. Jag måste ruska av mig dessa tankar och bara njuta! (Bara illamåendet ville avta snart :P)

    Någon av er som eventuellt tänker kolla könet på bebis framöver? :)

  • LillaAnna86
    Daysis skrev 2011-07-16 19:42:17 följande:
    Vi har berättat för våra föräldrar o syskon. Tänkte egentligen vänta lite längre, men det är ju så svårt att hålla sig
    Angående att kolla könet så har jag sagt varje gång att vi inte ska göra det, men när ultraljudet har närmat sig har jag ändå velat veta. Och på ett sätt känns det skönt att veta, inte för att det spelar någon roll vad det blir, men ändå skönt att vara lite förberedd.. så vi kommer nog att kolla den här gången oxå.
    Förra gången kunde de inte se på rutinUL, han knep ihop hehe. Då valde vi att låta det vara en överraskning. 
     
    Men den här gången har vi (iaf jag) ;P bestämt att vi ska göra ett könsUL om de inte kan se på rutinen. Mest av praktiska faktiskt och för att jag inte kan hålla mig! Det kan ju vara skönt o veta om eller hur mycket nya kläder man behöver köpa exempelvis eller färg på vagn etc :)
    Vad det blir spelar ingen roll alls, men jag kan inte låta bli att önska en flicka så att vi har en av varje :):) 

    Hur gör ni som har tidigare barn i 2-3års åldern.. tänker ni köpa syskonvagn, en liggvagn med ståbräda, använder ni vagn som de andra barnet/barnen använt eller hur har ni tänkt?? Tips på bra vagnar som fungerar lika bra på landet som i stan? Skrattande Vi ska nämligen slänga Vincents liggvagn (den är trasig och köptes begagnad) och spara hans sittvagn till de tillfällen bara han ska följa med nån av oss. Men jag skulle egentligen vilja ha en syskonvagn som går att göra till en enkelvagn också, det skulle vara det mest praktiska.. tror jag :P
    Haha är det bara jag som inte kan hålla mig från dessa tankar och funderingar? ;)
  • LillaAnna86

    Ska på inskrivning den 22/8 så det är ett par veckor kvar! Men det ska bli spännande.
    Just nu är jag dock så less, helt ärligt. Varför måste jag må så jäklarns illa hela tiden...? Jag njuter ju inte av att vara gravid, jag bara tänker på illamåendet och vill att det ska gå över innan jag snart skriker som en galning!! Jättetråkigt att behöva känna såhär, jag vill ju må bra och längta efter bebis som vanligt, jag vill inte må såhär! Jag blir så sjukt less..!

    Ursäkta min klagopredikan, men jag var bara tvungen att få det ur mig!!

  • LillaAnna86
    Coriander skrev 2011-08-04 19:43:38 följande:
    Exakt sådär kände jag också förra veckan!! Var otroligt trött på graviditeten. Jag sa även till min man, att jag inte fattade varför man inte skulle kunna ha ett enormt provrör där barnet skulle kunna växa framtill dess att den var färdig. När det sen var dax, skulle man kunna trycka på en knapp så att fostervattnet skulle försvinna ur provröret och en lucka skulle öppna sig och man skulle kunna skutta lyckligt hem med sin egna bebis. Jag gillar fortfarande den idén och fattar inte hur någon kan vilja bli gravid om igen efter en graviditet. 

    Inga ursäkter behövs här... här får man predika om hur graviditeten är en konspiration mot kvinnor och matriarkat. Glad Bättre att lägga allt ut här än att våndas i sin egna kammare... 
    Låter skönt att jag inte är ensam, även om jag faktiskt egentligen visste det :P
    Jag hoppas ju för allt i världen att graviditeten blir lättare med tiden... eller lättare, jag menar att det blir lite mer mysigt när sparkar och sånt sätter igång :D

    SAra: Åh nej vad hemskt. Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns för er just nu.. Hoppas ni kommer på fötter någorlunda snart. Styrkekramar till er!!!
  • LillaAnna86
    HLinna skrev 2011-08-10 22:29:57 följande:
    Hej alla!

    Jag har inte skrivit i den här tråden förutom en gång tror jag. Jag följde tråden i början men sen hamnade jag efter. Men faktum är att jag senaste tiden kämpat och kämpat för att läsa ikapp och nu äntligen har jag läst alltihop!  Så det känns som att jag "känner er" redan Kunde liksom inte med att hoppa över en hel massa sidor, ville ju se vad som hände med er som skrivit om blödningar eller andra saker. Jag gillar den här tråden, det är oftast mycket trevlig stämning tycker jag, och man kan ta upp allt möjligt.

    Lider med alla som har det jobbigt, och gläds med alla som har det bra, ingen nämnd och ingen glömd.
    Kram på er!
    IMPONERANDE!! :) verkligen! :)

    Här är det som vanligt, med illamående och ömma bröstvårtor. Känns som jag inte skriver om annat eller ens uppdaterar mig särskilt ofta. (Kanske inte behövs eftersom saker och ting inte förändrats än så länge) :P
    Fast jag har nu börjat inse hur mysigt (och lite jobbigt med hehe ;P) det faktiskt kommer att bli om ca 7 månader :D
    Det som ni diskuterade om livmodern och det.. Jag ser gravid ut redan nu. Hade dock lite lite mage kvar sen sonen men det liksom buktar ut lite neråt till, som en liten kula redan. Är i v.10 nu och faktiskt livrädd att det ska vara tvillingar. Tvillingfödlsar är inget som är vanligt i våra släkter, förutom lite längre bort på sambons sida och mina kusiner som är "tillverkade" med provrör. Vet inte om det spelar någon roll men iaf..
    Kan inte rå för det, jag är bara helt enkelt livrädd att det ska vara två (eller ännu fler :S). Är det bara jag som är löjlig? :P
  • LillaAnna86
    Lillis2012 skrev 2011-08-11 11:45:49 följande:
    Nej du är inte löjlig jag är också rädd för tvillingar men å andra sidan brukar jag trösta mig med att det inte är så stor sannolikhet för det =P Att din sambo har tvillingar på sin sida spelar inger roll för eran möjlighet att få det men han kan föra över möjligheten på sin dotter! Provrörs likså, det spelar ingen roll! Däremot verkar ålder vara en STOR fakttor och man får känslan att det spelar större roll än arv, men har ingen aning bara en känsla jag har fått!! =)
    Lillis: Hur menar du med ålder? Är det i vissa åldrar som man har lättare för att bli med tvillingar? :) 

    Nu hoppar jag lite här i tråden. Det skrivs så mkt att man inte kan läsa alla och heller inte svara på alla.. inget man ska ha dåligt samvete över eller heller bli sur över. Man kan inte hänga med i alla diskussioner, även om det vore kul! Så, då fick jag det sagt.
  • LillaAnna86

    Jag tycker också det är väldigt spännande att Victoria och Daniel ska ha barn "samtidigt" som oss :) :) Här går jag in i v.11 idag, illamåendet är sådär. Liiiiite bättre, men fortfarande kvar, hoppas det försvinner helt snart!!

    Många är oroliga under graviditeten, jag med. Jag är tillochmed mer orolig nu än med min son. Kanske beror det på att jag vet vad jag kan förlora. Jag var orolig med Vincent också, men då kunde jag koppla av på ett annat sätt och njöt av att vara gravid. Nu är det lite annorlunda..
    Men det bästa är att bara ta tillvara på att man faktiskt KAN BLI gravid, att vi väntar ett (kanske fler) barn som vi valt att sätta till världen. Att vi kommer få vara överlyckliga efter allt kämpande på sjukhuset om 7 månader, att vi får se vårat barn första gången. Var inte oroliga, det kommer säkert att gå bra :D Vi ska ha barn i mars! :)

    Nicole: Förhoppningsvis kommer din man till insikt att det inte är någon fara att ha sex. Som någon annan nämnde: prata igenom det här! Eventuellt kan du ju ta med honom till BM och be henne prata med honom, ifall han är jätte orolig att barnet ska ta skada eller märka något. För som sagt, det är ingen fara alls och jag tycker att du ska försöka allt du kan för att han inte ska vara "rädd" eller så. Glad
    Min sambo kände också lite rädsla/obehag första gången vi hade sex under första graviditeten, men det var bara att lugna ner honom och locka honom tillbaka till sängen igen ;)
    Skämtåsido, det löser sig säkert. Jag håller tummarna för dig!

  • LillaAnna86

    Var på inskrivning i måndags, det var skönt att prata med en barnmorska och nu känns allting mer verkligt :)
    Gick med på att vara med i en forskning, alltså att mitt blod ska hamna i en biobank för framtida forskning om gravida. Därmed fick jag ge 6 rör med blod. Trodde först jag skulle svimma, men det var "bara" nålsticket som var lite obehagligt, resten kändes helt okej Glad 
    Sen var det det gamla vanliga med pratet om kost-, motion och alkoholvanor.
    Nu är detta gjort, dags att invänta UL den 5:e och vara hoppfull att allting är bra med bebis Skrattande

    Lycka till ni andra som har UL nu i dagarna!!!

  • LillaAnna86
    faceprimer skrev 2011-10-04 08:09:06 följande:

    Vad kul att få höra alla era olika förslag på namn, mycket fina namn!
    det är ett roligt "bekymmer" att fundera kring vad för namn man ska ha.. Pojknamn är lätt svårare för vår del känner vi. Så där behöver vi spekulera och fundera lite till.. men vi har ju ett tag till att bestämma oss dock tror vi ju det blir en pojke, känns nästan som att det är onödigt att tänka ut annat än killnamn för vi tror verkligen det är en pojke,(men de kommer säkert bli en flicka bara för det, hehe ) men då är det jju så typiskt att tjejnamnet är spikat, men inte kan vi komma på något killnamn.. hehe Men somsasgt, det är ett roligt bekymmer att fundera ut namn..

    I natt har jag varit uppe och kissat 3 gånger!!!!!! Har aldrig kissat så mycket på en natt innan, sen vaknade jag helt genomtörstig och var tvungen att häva i mig vatten för att sen somna, och vakna kissnödig och törstig igen, och sen somna, sen samma visa återigen.. och vaknade sedan vid kl 07 och skulle gå upp, och var kissnödig igen, så sammanlagt 4 gånger!! Helt galet.    


    Ja, kul och logga in här igen och se så många härliga namnförslag! :) 
    Skulle ni vilja hjälpa mig med pojknamn och flicknamn som passar ihop med Vincent?
    Känner framförallt att pojknamnsförslagen här också står helt jädra still.. ;)

    Faceprimer: Du och jag är nog i samma vecka kanske? :P Sprang också upp 3-4 ggr inatt, fast jag inte druckit en endaste droppe vatten under hela natten! Haha.
  • LillaAnna86

    Jag hoppar av här.. tråden är alldeles för lång och den känns inte personlig alls. är ledsen, men men..

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)