Inlägg från: Philipsson |Visa alla inlägg
  • Philipsson

    Är alla kvinnor bisexuella?

    En kompis till mig sa att att alla kvinnor egentligen är bisexuella. Så populärt det nu har blivit med kvinnliga-samkönade relationer kanske det är sant.

    Vad säger ni kvinnor, ni heterokvinnor, fantiserar ni om/tänder på kvinnor snarare än om/på män?

  • Svar på tråden Är alla kvinnor bisexuella?
  • Philipsson
    Skoldpaddan skrev 2011-06-29 11:25:22 följande:
    Har det blivit populärt säger du? Det är väl inte populariteten som avgör vem man blir kär i! Snarare är det väl så att det blivit mer accepterat i samhället och att fler vågar visa det öppet, vågar stå för vem man är och vem man är kär i. Så visst syns det mer nu än det gjorde för 20 år sedan. Men jag tror verkligen inte att det är vanligare idag... Däremot är det säkert fler som vågar bejaka det. Många som är bisexuella har kanske förnekat sin dragning till tjejer och blivit ihop med killar innan, och då behöver de ju aldrig visa omvärlden att de är bisexuella.
    Tror att de flesta skulle kunna dras till båda könen, det är personen som är avgörande, inte könet. Men de flesta är så inkörda på att det är hetero som gäller att de från barnsben bara kollat in det andra könet...
    Och är man bisexuell kanske det fungerar... Är man homosexuell däremot kommer man så småningom till en gräns där man måste erkänna för sig själv...
    Så - ja, jag tror att de flesta män och kvinnor på något sätt har förmågan att attraheras av båda könen, men kanske syns det mer hos kivnnor eftersom det i juläget är mest accepterat i samhället. Män vågar inte erkränna det i samma utsträckning... Ordet bög är ju fortfarande i många fall ett skällsord.
    Du tror att det inte är vanligare idag att kvinnor tänder på andra kvinnor, men det tror jag. Vem av oss som har rätt kan man bara spekulera om. Några vetenskapliga svar finns knappast att få.

    Jag tror att det är vanligare idag för att det ena leder till det andra. Eftersom lesbisk kärlek och lesbiskt sex numera skildras på film och i TV-serier där de lesbiska framställs som lyckade personer så tror jag att det lockar andra till att bli intresserade av det. Hade lesbisk kärlek/lesbiskt sext framställts som fult, som någonting som misslyckade kvinnor ägnar sig åt, så tror jag att det lesbiska inte skulle väcka nån som mhelst lust hos kvinnor att testa tjejsex.

    Du tror alltså att populärkulturen inte utövar någon som helst påverkan på människors känsloliv och sexuella lust?

    Jag tror att människors känsloliv påverkas av kulturen. Det tror alltså inte du.
Svar på tråden Är alla kvinnor bisexuella?