Inlägg från: BuoBä |Visa alla inlägg
  • BuoBä

    Hur lyckas med nötkött?

    Du menar medeltjocka skivor, typ utskuren biff?


    Jag lyckas inte varje gång, men här är några tips som hjälper:


     


    Ta fram köttet en stund innan du ska steka det så det inte är kylskåpskallt (kallt kött kyler pannan).


    Torka av köttet strax innan det ska stekas (blött i pannan = köttet kokar istället).


    Se till att pannan är riktigt varm och lägg inte i för många bitar på en gång för då kyls pannan ner.


    Vänd inte köttet i pannan mer än en gång.


    Om du vill ha köttet genomstekt, stek snabbt i panna och gör klart i ugnen.

  • BuoBä

    Lammracks gör man definitivt klart i ugnen efter att ha gett dem stekyta.


    En fransman har förresten lärt mig att man aldrig ska salta och peppra nötköttet innan stekning, utan möjligen efter, om man tycker det behövs (vilket enligt honom bara är om köttet är dåligt ).

Svar på tråden Hur lyckas med nötkött?