GrodanHopp skrev 2011-03-14 13:48:47 följande:
Låter mumms!! Blev nästan sugen att testa, men skulle ha svårt för själva slakten tror jag.
Slakten är väl det som är jobbigast. Gjorde det första gången när jag var 8 år. Då var det mest spännande, men ju äldre jag blev desto svårare var det. Inte för att jag lider med djuret, för de känner ju ändå inget. Men inälvorna är läskiga.
GrodanHopp skrev 2011-03-14 13:55:54 följande:
Alltså hur kan man tillaga kanin? Kaningryta gjorde pappa när vi var i Spanien för typ 100 år sedan. Det var jätte gott vet jag men jag kommer inte ihåg hur det smakade:( men kan man steka köttet o kan man använda alla delar, smakar delarna olika osv?
Lergryta eller gjutjärnsgryta är det bästa att tillaga kanin i tycker jag. I lergryta sköter den sig själv.
Min mamma tog reda på njurar och hjärta och en del andra inälvor men jag gillade det inte. Vill man inte äta det själv är det perfekt hundmat.
Jag tycker inte att de riktiga köttdelarna skiljer sig så mycket i smak. Däremot kan vissa delar vara mörare än andra. Sedan beror det såklart på hur man tillagar och vilka kryddor man använder. Kyckling med viss smak av vilt tycker jag är den bästa beskrivningen på kanin.