Inlägg från: ilja73 |Visa alla inlägg
  • ilja73

    Koka bort alkohol

    7 små apor skrev 2010-10-31 12:44:09 följande:
    Fel igen.
    Kokpunkten för alkohol är fortfarande 78 och vatten 100. Det spelar ingen roll vad du blandar alkoholen med, bensin, mjölk, siprap eller whatever. Kokpunkten är 78.
    Om det inte vore så skulle människor inte kunna bränna hemma.

    Tror att detta ingick i 9:ans kemi om jag inte minns helt fel. Men är du osäker kan du säkert googla fram bra infosidor om detta.
    Jo men folk bränner inte 100%-ig sprit hemma. Det är jättesvår att separera etanolen och vattnet helt, det är därför "läkarsprit" är 96% och inte 100%.
  • ilja73
    7 små apor skrev 2010-10-31 13:23:55 följande:
    Förvisso men jag trodde vi här pratade om praktiska mängder alkohol.
    I så fall, om vi ska ha kemiskt rent från alkohol måste du även å det starkaste säga åt TS att det finns en mängd livsmedel denna inte kan äta. Tex filmjölk.

    Tycker du att det är av signifikant betydelse att få allt kliniskt rent från alkohol när det gäller gravida?
    Jo men nu sa du att alkoholen kokar vid 78 grader oavsett vad den är blandad med och det var jag tvungen att protestera mot. Det kanske inte var meningen men det lät rätt drygt att påstå att man lärde sig det i högstadiet...

    För övrigt skrev du också att vatten avdunstar vid 100 grader. Det är ju inte heller riktigt sant, när du värmer kastrullen ser du att det börjar ryka av vattenånga långt innan det börjar koka. När du hänger tvätt avdunstar vattnet redan vid rumstemperatur, annars skulle inte tvätten torka. (Ja, jag vill vara besserwisser ibland )

    Sen håller jag med om att man troligen får bort tillräkligt med alkohol för att kunna dricka när man kokar.
    Personligen tycker jag att Blossa lättglögg är god, den smakar inte saft, och eftersom en glöggmugg är så liten så vågade iaf jag dricka en mugg nån gång ibland när jag var gravid.
Svar på tråden Koka bort alkohol