• Lhuna

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Mamma till 3 M skrev 2010-12-28 17:50:48 följande:
    Monochoriotiska tvillingar fick vi veta idag på UL.. mycket ultraljud framför oss.. någon mer? vet inte hur vanligt det är  med Monochoriotiska!
    Hmm... Ja visst är det mycket man inte vet! Men jag har iallafall´förstått att precis som du skriver blir det fler kontroller när tvillingarna delar moderkaka och har en tunn skiljevägg. Hur gick det annars på ultraljudet?
    Vi ska i väg på torsdag och jag är så spänd!
    =)
  • Lhuna

    ErikaMaria: jag får också så ibland, men det släpper till slut, vet inte vad det beror på. Jag tror vi är i samma vecka, mina tvillingar delar också moderkaka- kul att vi kan följas åt här :)

  • Lhuna

    Jag är i v 19 (18 +6) :)
    Love83: jag har också såna flytningar ibland, trodde först att jag läckte vatten typ. Men min barnmorska sa att det var normalt och inget att oroa sig för... Går du också på täta kontroller?

    När ska ni på UL igen? Jag ska dit den 13 jan.

  • Lhuna

    Ja visst är det spännande! Och väldigt skönt att de kikar till dem så pass ofta...
    Var dina tvillingar lika stora eller skillde det sig mellan dem? Mina var exakt lika stora just nu =)
    Har ni eller ska ni ta reda på vilket kön de har?

  • Lhuna

    Precis så var det för oss också, hon ville inte säge ännu för hon tyckte vi kunde vänta tills nästa gång. Lite irriterande då vi var inställda på att få veta, men men. Hoppas hon kan se ästa gåg iaf. När vi väntade vår son kändes det inte lika viktigt att veta innan, men nu när det är två så vill iaf vi kunna förbereda oss lite både mentalt och praktiskt. =)

  • Lhuna

    Jag har också ont i fogarna, särskilt när jag undervisat och stått upp en hel dag... så jag tror nog att jag blir sjukskriven snart jag också. Är rädd för att jag ska bli otroligt rastlös här hemma bara. Men vi ska snart flytta så jag har väl att göra antar jag, även om det bara innebär att sitta på en stol och peka vart allt ska ;)
    spec.mv sa läkaren till mig att försäkringskassan inte gärna sjukskriver tvillinggravida förän i v.28 och att det är ganska svårt att bli sjukskriven, låter lite konstigt tycker jag med take på att du redan är sjukskriven ErikaMaria...

    Ja visst ska de få sova i samma säng ;) Om det inte funkar kan de ju alltid sova i var sin ände av spjälsängen till att börja med...Glad

  • Lhuna

    Hej alla ni! I dag har vi varit på ultraljud för att kolla så bebisarna har nog med forstervatten båda två. Det såg bra ut och det är skönt att kunna bocka av ännu en vecka, det känns lite så nu när det händer så mycket tråkigt för några av oss...

    Vi fick även veta att det är två flickor vi väntar =) Hur är det med er andra?

  • Lhuna

    Jag är i vecka 22 i dag, och har fått veta att vi väntar två flickor Glad  kul då vi har en grabb sen innan...

  • Lhuna

    Hej tjejer! Skönt att höra att allt är bra med er, trots vissa krämpor! Själv började jag ett nytt jobb i går, på en förskola där jag mestadels är på avdelningen för barn mellan 3-5 år. Det funkar bra och jag hoppas att jag orkar jobba så länge som möjligt, så länge flickorna i magen mår bra så!

    På fredag ska jag i väg på UL igen för att kolla så att de båda har bra med forstervatten. Jag känner mina flickor allt mer nu och det buffar på olika ställen i magen mest hela tiden =) Svårt att veta vilken av dem det är om man inte nyss varit på ett UL tycker jag!

    Kram på er!

  • Lhuna

    Hej hörrni! Skönt att läsa att vi alla hänger i fortfarande ;) Vi va på TUL i går (v.25, 24+6) tv1 vägde 713 g och tv2 744g så det va så bra så! Börjar bli tungt på jobbet nu och tror nog att sjukskrivning kan bli aktuellt ganska snart, men jag kör så länge jag orkar:) Vi ska ju flytta nu också mitt i allt, lite stressad känner jag mig, man vill ju bo in sig lite innan flickorna kommer ut. Men men, det löser sig nog.

    Någon som haft problem med försäkringskassan ang sjukskrivning? Är lite orolig...

  • Lhuna

    Hej tjejer! Vilka fina bilder ni lagt upp =) Fina magar allihopa! Jag har en blogg där jag brukar lägga upp bland annat lite magbilder och skriva om tankar kring graviditeten ,om ni vill kika in:  lhinah.blogspot.com

  • Lhuna

    Yasmin: kul att du uppskattade min blogg!

    Är det någon annan av er som bloggar??

  • Lhuna

    tycker också det är svårt att veta vilken storlek man ska köpa... Men hittade iaf lite kläder i mindre storlekar på ellos.se, kika in där =)

  • Lhuna

    Hej alla! Gud, vi har nu flyttat i flera veckor känns det som, men nu är vi äntligen inne i huset =)

    Även om jag inte skriver här så ofta är det skönt att kunna gå in och läsa det ni skriver och känna att man inte är ensam i alla funderingar och oroligheter vi går igenom! Känner igen mig i så mycket ni diskuterar...
    Själv går jag in i v.30 i morgon (29 fullgångna veckor), var på tul i måndags. Våra flickor väger 1200 g var och Lilli (tv 1) ligger med huvudet ner och rygg utåt vänster. Elna (tv 2) låg i tvärläge med rumpan vid min navel och benen åt olika håll som en groda, med ryggen utåt =) lite tokigt.
    Magen börjar verkligen bli stor nu och det blir svårare och svårare att röra sig! Ska jag gå så här i tio veckor till?! Och det lär ju bli värre...
    Trodde också att jag hade havandeskapsförgiftning då jag kände mig sjuk, hade väldig huvudvärk och yrsel, men alla prover visade att allt var bra, va nojjig man blir va ;) 

  • Lhuna

    Hej tjejer! Jag är fortfarande aktiv i tråden även om jag inte skriver så mycket :)
    Grattis till alla er som fått era juveler!!

    Mina flickor kom den 28 april i v 35. Vaginal förlossning som tog tot 4 1/2 timma. Vattenavgång hemma, värkarna drog igång när vi kommit till förlossningen, perfekt!

    Hoppas det inte tar allt för länge för er som är kvar :)
    Kram!

  • Lhuna

    De heter Lilli och Elna förresten. :)

  • Lhuna

    Tack hörrni!
    Tjejerna är födda i v. 35, vägde 2600 g och 2400 g. Vi är kvar på neoavd, men tack vare att tjejerna är så duktiga att amma får vi nog åka hem i morgon :) ska bli underbart!
    Ska försöka lägga upp en bild snart!

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!