Inlägg från: Mercedes81 |Visa alla inlägg
  • Mercedes81

    vi unga med PCO nr 2

    Hej!

    Såg erat tråd och ville bara hälsa och säga att det finns hopp!! Jag har PCO som konstaterades 2001 eller 2002 minns inte riktigt. Träffade då en klantig läkare som konstaterade att utan hormonbehandlingar så skulle jag aldrig bli gravid. Var inte så intresserad av att skaffa barn just då och grät en flod av tårar och konstaterade att livet måste gå vidare.
    Jag har alltid haft väldigt oregelbundna mens..allt från en gång på två år tills 35 dagar. Ofta allt från 100 till 70 dagar emellan mensen.
    Blev spontant gravid 2005 men fick ett missfall. Tänkte dock att det var oerhört häftigt att jag hade kunnat bli gravid. Det dröjde nästan 3 år och i januari 2008 fattade jag att jag var gravid på nytt och vi fick en son i september 2008.
    Fick mina första mens 3 månader efter att jag hade slutat amma och blev gravid direkt efter dom. Detta var dock en ofostrig graviditet. Två veckor efter den skrapningen fick jag mens och blev gravid igen på nytt. Detta blev dock en väldigt tidigt missfall. Vi beslutade att skydda oss och avvakta ett tag och i mars beslutade vi att det vore trevligt att testa på nytt. Jag hade haft mens 9 januari 2010 och blev gravid runt 10 mars 2010. Är nu gravid i v.25 och vi väntar på en liten tjej.

    Efter min skrapning i höstas så kollade doktorn på kvinnokliniken på Huddinge mina äggstockar och konstaterade att jag inte hade så allvarlig PCO i dagsläget. Tydligen blir vissa bättre i sina  besvär efter att ha varit gravida. Förr har det alltid varit tydliga pärlband i båda äggstockarna. Hon berättade även att den senaste forskningen visar att kvinnor med PCO har fina ägg när dom väl får ägglossning och att våra ägg håller sig fina lite längre och även får lättare att bli gravida när de är lite äldre...lät lite spännande.

    Jag har alltid varit överviktig, haft BMI runt 34 när jag har blivit gravid. Har en syster som har PCO som är däremot smal. Hon har en dotter på 6 månader efter en hormonstimulering.

    Vill bara önska er alla stort lycka till!! Det händer underverk!!

Svar på tråden vi unga med PCO nr 2