Inlägg från: Completorium |Visa alla inlägg
  • Completorium

    jag låg med min kusin - hur ser ni på saken??

    Ni som påstår att det blir missbildningar på kusinbarn, vad har ni för belägg för det?

    Förstår ni inte att det faktum att det är tillåtet med kusingifte beror på att vetenskapen - och årtusenden av erfarenhet av kusingifte - har visat att det inte är nån fara med det. Det är bara om man gifter in sig generation efter generation som det kan bli problem, men i vårt samhälle idag är detta ingen som helst risk för och därför finns det inga restriktioner för kusiner att skaffa barn.

    Det är faktiskt så att det inte ens anses farligt för halvsyskon att skaffa barn! Eller farföräldragenerationen med sina barnbarn. Det har den moderna genetiken kunnat konstatera.

    Ni kan ju tycka hur mycket ni vill att det är äckligt med sex kusiner emellan, men hänvisa inte till missbildningar på barn, för det är helt enkelt inte sant!

    Ta bara och titta på hur stor den svenska vargstammen är! Där räknar man med att en stam på 1000 individer är fullt tillräckligt för att undvika genetiska skador. Då säger det sig självt att de flesta är kusiner eller sysslingar till varandra...

  • Completorium
    Anonym (Ugglan) skrev 2010-07-22 22:02:54 följande:
    Måste bara säga att det finns väldigt många sjuka barn (missbildade, psykiskt skadade mm) just pga att deras föräldrar är gifta eller skaffat barn med sina kusiner. Vi är 4 barn i min familj varav 2 av dem är handikappade (inga detaljer!) just för att mina föräldrar är kusiner.
    OK, vilken läkare eller vetenskapsman har påstått detta? Källa, tack!!
  • Completorium
    2timearound skrev 2010-07-22 22:12:06 följande:
    Tycker du att det är äckligt?
    Nej, men jag har inte ens några kusiner, så jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att ha sex med någon med den släktskapen.

    Men jag säger inget om att folk tycker att det är äckligt! Det får man tycka hur mycket man vill! Jag bara störde mig på att folk här påstår att ett enda kusingifte måste ge upphov till missbildade avkommor. Så funkar det inte.

    Ja, kusinbarn KAN ha gentiska skador, men dessa genetiska skador kan uppkomma även på barn mellan två som inte är släkt. Det är först när generation efter generation tillämpar kusingifte som det blir en påtaglig risk för genetiskt betingade sjukdomar.

    Tyck att det är äckligt, men håll er till fakta!
  • Completorium
    Anonym (Ugglan) skrev 2010-07-22 22:28:21 följande:
    Kommer du att må bättre av att jag ger dig en vetenskaplig källa eller läkarnas telefonnummer? Det ändrar inte det faktum att mina 2 syskon är handikappade ( och jag har inte sagt att DE är missbildade!). Du får faktiskt nöja dig med att det visst finns tusentals sjuka barn pga kusingifte. Du må ha läst artiklar om det, men jag har levt och sett tillräckligt för att totalt vara emot att skaffa barn med sina kusiner..
    Completorium skrev 2010-07-22 22:23:58 följande:
    Ja, kusinbarn KAN ha gentiska skador, men dessa genetiska skador kan uppkomma även på barn mellan två som inte är släkt. Det är först när generation efter generation tillämpar kusingifte som det blir en påtaglig risk för genetiskt betingade sjukdomar.
  • Completorium

    Vill man inte få barn som har genetiskt betingade sjukdomar så ska man inte skaffa barn alls...

    Kom ihåg att livet självt är en sexuellt överförd, livslång sjukdom med dödlig utgång...

  • Completorium
    Anonym ((kinky?)) skrev 2010-07-22 22:32:48 följande:
    kan ni sluta diskutera barn/skador på barn.

    vi ska inte skaffa barn så håll er till trådämnet.
    Tycker ni själva att det är OK, så ska ni naturligtvis fortsätta! Skit i vad andra tycker!

    Lycka till!
  • Completorium

    Kan man få föra in en annan, liknande frågeställning, fast tvärtom, om man säger... *L*

    Styvbarn, dvs barn som inte alls är släkt, rent biologiskt, utan bara tvingats ihop för att deras ena förälder skaffat sig en ny partner, är det OK om de blir ett par eller ligger med varandra?

Svar på tråden jag låg med min kusin - hur ser ni på saken??