Ann Nelly skrev 2014-11-06 09:21:58 följande:
Ni som är duktiga på att göra mycket julgodis, gör ni sånt precis till julafton? Eller gör ni tidigare och fryser in?
Annars, hur länge brukar ni räkna med att fudge och tryffel och sånt håller sig fräscht? Funkar det att frysa sånt?
Jag brukar bara baka saffransbullar, mjuk pepparkaka och sånt som jag fryser in. Brukar även göra saffransskorpor men de äts upp ganska snabbt så jag vet inte hur lång hållbarhet det är på sånt egentligen. Någon som vet?
Julgodis brukar jag göra så lite av just för att jag inte brukar hinna precis innan jul (maken fyller år 23/12 också och då brukar det vara fest). Och så brukar det inte gå åt så mycket godis heller.
Så jag är lite dålig på att planera godis och veta hur och hur länge jag kan förvara det.
Men i år skulle jag vilja göra mer! Och i god tid.
Riktigt frossa i jul på alla sätt, speciellt eftersom sonen är mer intresserad nu.
Förra året gjorde jag inget sånt alls, tog det väldigt lugnt pga ett jobbigt år (bröstcancer). Fick en supermysig jul ändå och totalt stressfri, vilket var skönt iof.
Just godiset gör jag lite varje kväll från den 20:e och förvarar i kylen eller på balkongen om det är kallt. Jag vågar inte chansa på att det blir bra när det tinas upp igen.
Bakverk gör jag tidigare och fryser in och det gäller även mat som köttbullar och annat som kan frysas in utan problem. Pepparkakor fryser jag dock inte utan har dem i en plåtburk, de håller sig i ungefär en månad om de inte står för varmt. Har även dem på balkongen, men då bara om det inte blir för kallt istället. Skorpor håller sig länge. Ha dem gärna i en burk som inte sluter helt tätt så blir de inte mjuka.
Lycka till med din jul och hoppas att du är frisk nu!