legomum skrev 2019-07-09 09:09:17 följande:
Du kan använda whiskey eller vodka också. Allt beror på vad du själv gillar. Det ger en viss extra krydda bara.
Men ljus rom för att svara på din fråga och ingen dyr sak heller.
Men till 700ml som är den vanliga flaskstorleken här så har jag i 10 stänger. Jag varken snittar eller delar dem även om man kan göra det om man vill.
Bara puttar ner och skakar om.
Man behöver inte dela och dra ut det som finns inuti iaf.
Sedan låter jag flaskan stå i skåpet , skakar om flaskan när jag kommer ihåg det.
Ju längre du låter det stå och dra/mogna så godare blir smaken. Vissa tycker att 3-4 månader räcker andra säger 10-12 månader.
Vid jul har min flaska stått i ca 6 månader så det är väl nästan på gränsen för lite för min del men helt klart ok.
Tar jag bort 3 dl från flaskan kan jag fylla på med 3 del ny rom/vodka eller vad du nu använde och låta det dra i 3-4 månader till så har du mer.
Fyller du på får du aldrig slut på vanljextrakten.
Intressant