• Bengalen

    AVA klinik i Riga

    TyckOmMig: Om du tar shuttle bussen så ska du hoppa av på hållplatsen Hotel Monika på Elizabetes Iela. Därifrån går du bara Elizabetes Iela rakt upp och sen sväng höger in på Vilandes Iela. Kan väl ta max 5-10 min att gå. 

  • Bengalen

    Stort grattis Zaq! Glad{#emotions_dlg.flower}SkålSolig Vilket supervärde!!!!

    Jag hade ett hcg på 242, 12 dagar efter insättning av en blasto. Ytterligare två dagar senare låg värdet på 658 och det var ett embryo som hade fäst.

  • Bengalen

    Katt12: Jag har bara varit på gamla AVA i Riga. Både innan när Dr Fodina och Nadja R var koordinator och nu sedan de har lämnat kliniken och jag får säga att min upplevelse av detta är enbart positiv. Jag har aldrig haft en så bra koordinator som jag hade nu på mitt senaste försök. Aldrig något klydd, tydliga svar på frågor, bra engelska och lätt att diskutera upplägg av mediciner med.

    Jag hade även daglig kontakt med dem fram till ca vecka 19 då jag hade mycket problem med blödningar som inte ville avta.

    Jag har inte själv gjort hysto där men vet att tex Rosen76 fick gjort det och hon blev gravid vid försöket efteråt.

  • Bengalen
    Kcb skrev 2015-03-20 08:54:25 följande:

    Hejsan,

    Jag är ny här i tråden! Vi ska göra ÄD på AVA clinic i Riga i månadsskiftet april/maj. Vi har gjort 4 IVFer och 2 FET här i stockholm som tyvärr bara har resulterat i 3 missfall..

    Det jag undrar över är den ordination av progesteron som jag har fått. Jag ska ta 2x3 Lutinus/dag med början vid äggplock. Det är dubbelt så mycket som jag har tagit vid IVF (och som står som ordination i bipacksedeln i Lutinuspaketet). Är det någon annan som också har fått så mycket Lutinus ordinerat och har fått en förklaring till den höga dosen?

    Jag ska också ta Fragmin 5000IE/dag. Måste försöka få tag på en läkare som skriver ut de här medicinerna åt mig, för det blir MYCKET pengar annars (Lägger hellre pengarna på ev. FET eller fler ÄD om det inte lyckas på första försöket)... Har dock inte haft någon tur än så länge... Hur har ni gjort?

    Håller tummarna för alla här inne. Det är jättespännande att följa er, och snart kan jag själv också bidra med en, förhoppningsvis, positiv erfarenhet.


    Jag fick också ordinerat 2x3 Lutinus/dag och ifrågasatte detta då jag precis som du tidigare bara tagit hälften, men vid ÄD anser många utländska kliniker att det behövs mer progesteron då det är en främmande cell. Jag fick till och med öka till 8 st/dag pga blödningar längre fram i graviditeten.

    Lycka till!
  • Bengalen
    Missne skrev 2015-03-24 20:48:59 följande:

    Då är vi på gång samtidigt. Vi ska också göra ÄD på AVA Riga i månadsskiftet. Preliminärt ET den 27 april. Jag har fått samma ordination på lutinus som du.

    På vilket sätt är Utrogest bätttre? Är det också vaginaltabletter eller nån annan variant om det inte kladdar?


    Vad roligt att höra att du är på gång igen Missne! Tror du har valt helt rätt i att satsa på ÄD i Riga. Jag fick till slut efter 9 års kämpande med 19 IVF:er och 3 ÄD en liten prins nu i julas tack vare AVA i Riga.

    Utrogest är också progesteron fast i pillerform som man kan ta både oralt och vaginalt. Själv föredrar jag Lutinus.
  • Bengalen
    Missne skrev 2015-03-27 12:56:00 följande:

    Ja, det känns skönt nu när man äntligen bestämt sig och att vara på gång igen. Låter underbart att du äntligen lyckats efter allt kämpande. Vi har kämpat ungefär lika länge, sedan2004 med otaliga IVFer och andra behandlingar.

    Om progesteron finns i pillerform för oralt bruk, varför tycker du Lutinus är bättre? Jag menar med allt kladd som blir av Lutinus så tycker jag att oralt piller låter toppen. Men det kanske har andra nackdelar?


    Vid oralt intag av progesteron är yrsel en vanlig biverkning. Jag tar alla gånger hellre lite kladd än att gå runt och känna mig ständigt yr. Tror att AVA i första hand ordinerar Lutinus medan den andra kliniken, IVF Riga kör med Utrogest.
  • Bengalen

    Stort lycka till idag Missne! Vilken superbra skörd och himla skönt att ha ett par extra sen som backup i frysen. Nu hålls tummarna här!

    Stor kram

  • Bengalen

    Missne: Jag hade utan tvekan hållit mig till läkarens ordination när det gäller Progynon. För det första känns det lite sent att försöka bygga en tjockare slemhinna efter man har börjat med progesteron. Precis som Dr L säger sjunker slemhinnan ihop och blir mer kompakt.

    Sen tänker jag att om något måste justeras längre fram i din medicinering är det ju inte helt lyckat om du har kört din egen dosering. Jag fick tex öka både Progynon och Lutinus-mängd när jag började få blödningar runt vecka 9 och framåt.

  • Bengalen
    Missne skrev 2015-05-05 21:29:18 följande:
    JAg har idag tjuvtestat på dag 11 och det var positivt smile2.gif . Är så glad, men samtidigt får jag hjärtklappning av nervositet och tror att jag drömmer och snart ska vakna upp och inse att allt var en dröm.

    Åååh vad underbart! Stort grattis! {#emotions_dlg.flower}
  • Bengalen

    Prel datum är just prel datum. Ingen vet ju hur länge donatorn behöver stimuleras inför ÄP så boka inget förrän donatorn har varit på sitt sista VUL och fått ÄP-datum. Risken är annars stor att ni står där med flyg och hotell som inte går att boka om.

  • Bengalen

    Det är ju skillnad om man ska göra FET. Då har man ju ingen donator att ta hänsyn till och då kan man givetvis boka så fort man får grönt ljus att slemhinnan ser okej ut.

  • Bengalen

    Amberiah: Nedtrappningen sker helt individuellt och är inget de redan nu kan säga. Först och främst väntar ju ett VUL runt vecka 8 men räkna med att du tar Lutinus ungefär till och med vecka 12.

    Grattis till plusset! Skrattande

  • Bengalen

    Kcb: Jag har aldrig haft Veronica som koordinator utan AVAS klinikchef Nadia Martinova. Om du känner dig frustrerade hade jag mailat henne istället och förklarat läget. Hon är helt outstanding super!  [email protected]

  • Bengalen

    Frazze: Du får ingen vanlig mens förrän du har slutat med medicinerna så om du blöder nu är det i alla fall inte mens. Det är supervanligt med blödningar när man har gjort ÄD så gör som Rosen skriver, meddela din koordinator omgående så att de kan justera dina mediciner.

    Jag håller alla tummar och tår att det har lyckats. Tycker det låter ganska positivt. Skrattande

  • Bengalen

    Att du inte känner något är inget konstigt alls, men det gör du ju om du har molvärk/mensvärk. Det är väl ett bra grav-symptom om nåt. Glad

    Ingen förbjuder ju en att börja smygtesta innan TD. Tungan ute Jag började testa precis en vecka efter återföring och testet var då negativt för att dagen efter visa svagt positivt som sen blev starkare för varje dag som gick.   

  • Bengalen
    Kurrea skrev 2015-11-23 13:56:52 följande:
    Hej, en fråga till alla er som kan det här med äggdonation. Jag har ätit p-piller för att få igång mensen efter mitt senaste missfall. Tanken var att mensen skulle komma runt den 21:a men den har fortfarande inte kommit. Jag skulle börja äta Progynon idag, ska jag göra det även fast mensen inte dykt upp? Spelar det någon roll? Har mailat kliniken men inte fått något svar. 

    Hoppas någon av er kan ge något tips!
    Nej, avvakta. Du bör ha en blödning innan du börjar med Progynon. Du får säkert svar från kliniken under dagen.
  • Bengalen
    Gulsippa400 skrev 2016-03-31 17:11:14 följande:
    Hej alla!

    Jag är ny här och planerar äd på ivf Riga i april. Jag inväntar mens nästa vecka och får inte tag i gynekologen som skulle hjälpa mig att skriva ut Progynon. Är det någon här som har tips på en gyn som är villig att hjälpa till med kort varsel i Stockholm?

    Vore SÅ tacksam för tips, vore så trist att inte kunna börja behandlingen pga strulig gyn. :-/
    Be kliniken i Riga att skicka ett EU-recept på Progynon så kan du bara gå till apoteket och hämta ut det. Blir nog mycket billigare än att betala ett besök hos en gynekolog.
Svar på tråden AVA klinik i Riga