• ungkvinna81

    AVA klinik i Riga

    Hej igen Tea75,

    hehehe... ja! jag förstår verkligen vad du menar det är så gott med coca-cola och jag älskar cola zero med sin pappriga smak. varje gång jag åker till mina föräldrar har de det i kylskåpet det blir så svårt o undvika det, mer än en slurp dricker jag aldrig, istället tar jag vatten men jag dricker fruktljuice som är bara gjorde på 100% frukt och inte gjorde på koncentrat. Det innehåller mycket kolhydrater tyvärr men även mycket vitaminer och protiener vilket passar bra under säsonger där vissa frukt sorter inte finns att köpa. 

    Ja! jag har hört att man ska undvika kaffe, te beror på hur mycket koffien finns i det, är man osäker kan man alltid fråga sin läkare.

     Prednisilonet känner jag inte igen men jag fick från AVA en annan anti-inflammatorik LM som heter Dexamethason 0,5mg.      

  • ungkvinna81

    idag gjorde jag gravidetstest på s:t göran och även hemma med clearblue, resultatet var Negativt (-) till min stora förvåning eftersom jag har följt rekommendationerna o behandlingsplanet ord för ord. Suck!!!! det blir ingen bebis den här gången!!!!:.(

  • ungkvinna81

    Hej Tea75,

    Du få och måste tänka positivt!!! 
    Det klart jag hade hoppats på att det ska funka för oss från första gången, jag blev faktikst jätte besviken för att jag gjorde precis som läkaren rekommenderade och alla mina ultraljud undersökningar visade ett bra resultat, så jag förstår inte varför det inte funkade! Nu sitter jag med min mens istället. Jag ångrar nu  att jag satta in bara 1, jag borde ha satt in 2st embryos.

    Nej det är korrekt! Du måste få din mens efter Zoladex sprutan. Först tar du p-pillerna och efter 20 dagar tar du sprutan sen får du din mens efter några dagar. Syftet med sprutan är att korrigera dina kroppshormoner med de LM(läkemedel) du tar.  

  • ungkvinna81

    Helloo igen:)

    Ja! efter vårt första misslyckade försök hos AVA i Riga funderar jag på att göra mitt andra försök i aug/sep. Den här gången ska vi stoppa in 2st embryos och vi få hoppas på det bästa. Om det oxå misslyckas så vet jag inte riktigt vad ska jag göra. Kanske blir bäst att vänta 1,5 år till på vår kö i Sverige eller behålla kontyakten med AVA kliniken eftersom de har flera befruktade ägg i frysen för oss! Det enda jag är orolig för är själva operationen, den tog ca 10min men den var obehaglig och gjorde ont! Jag kände mig nästan hjälplös och inte hade kontroll över situationen utan det är läkaren som hade kontrollen och denna känsla var obehaglig för trots att jag litade på min läkare som utövade operationen.  

  • ungkvinna81

    Jag måste säga att jag är lite överasskad över att det är många som skriver att "gör inte ont"... OK! Är det bara jag som kännde så eller?:O Det känndes visst obehagligt och en del beror på att man måset vara kissnödig under "operationen" men Dr. Violett använda nån sorts nål tror jag för att under behandlingen sa hon :"ok! i will use the smallst needel" det kanske hon menade nått annat. men som sagt för vissa kanske känns ingenting men jag kanske är lite lite överkänslig trots allt.

  • ungkvinna81

    Hej Crijo, oh! va skönt att höra detta. Det är försttås så trist att du fick missfall men jag är iaf inte crazy som jag trodde. Nu känner jag mig lite normal och inte ensam om de smärtfulla känslorna under behandligen. Tack! Hur som helst så vill jag göra försök nr 2 förhoppningsvis under augusti beror på när jag får mens om ens jag får den under juli. Mina menstrationer hoppar av ochjag brukar får den var tredje månad:( så hoppas att den kommer så att jag börjar om behandlingen. Sen måste jag bestämma mig om jag ska överföra 1 eller 2 den här gången. Med 2 öker gravidiets chansen men oxå risken att få tvillingar. Jag har inget emot tvillingar men jag är orolig över deras utvecklingen o risken att de födds för tidigt. De är annars två äggstvillingar dvs de har olika DNA precis som vanliga syskon. Kanske innebär det oxå risk för mamman som bär de, ont i ryggen, för stor mage... va tycker ni?

  • ungkvinna81

    jag fick svar från Riga idag, jag ska göra mitt andra försök 31 aug :) ska sätta in 2st embryo

  • ungkvinna81

    Ju det känns ganska bra! Jag känner mig nervös inför ingreppt. Jag börjar med min behandling imorgon först med p-pillerna ... tur att jag har lyckats på att få tag i läkare under sommaren eftersom det är semester tider just nu. Jag vet inte hur många försök vi ska göra  om försk 2 misslyckas... jag kanske tar paus från behandling o resa lite...vem vet! jag tror vi har 8ägg i frysen av olika kvalitet...

  • ungkvinna81

    jag kan rekommendera hotel: Royal square hotel&Suites (5 stjäringt hotel)
    bara 1 min från TGI fridays, nära gamla stan och ca 20 mins promenad till kliniken...

    Annars AVA rekommenderar : Domina INN  

  • ungkvinna81

    Hej:)

    jag är på spår igen och börjat med min progynon tabletter, jag har även börjart med folsyra tabletter :)
    Jag känner  mig såååå nervös inför FET .... det var inte så trevligt med ingrept jag vill inte ens tänka på det få då få jag panik... jag måste skriva tillmin sjuksköterska så hoppas de kan hjälpa mig ... 

Svar på tråden AVA klinik i Riga