• plupp06

    AVA klinik i Riga

    ungkvinna81 skrev 2010-06-07 22:46:47 följande:
    idag gjorde jag gravidetstest på s:t göran och även hemma med clearblue, resultatet var Negativt (-) till min stora förvåning eftersom jag har följt rekommendationerna o behandlingsplanet ord för ord. Suck!!!! det blir ingen bebis den här gången!!!!:.(

    Beklagar Rynkar på näsan

    För de flesta så krävs det fler än ett försök innan det lyckas så ge inte upp. Har ni några frysägg att använda?


    Ser i trådstarten att du skriver att om ni ska göra behandling i Sverige måste ni vänta ända tills 2012. Har jag inte helt fel så har faktisk ÄD kön på Huddinge kortats ner betydligt den sista tiden, jag förmodar att du hör till Huddinge när du skriver att du går hos läkare på St görans.


     

  • plupp06
    leia83 skrev 2010-10-28 18:08:51 följande:
    Hej tjejjer, hoppas det går bra för er. 
    Jag har inte varit här på ett tag, har varit så deppig efter mitt mf.

    Idag fick jag en intressant diagnos, jag lider av låg sköldskörtel funktion. det påverkar möjligheten att bli gravid enligt läkaren och ökar risken för missfall. Kanske har vi en chans ändå? Nu ska jag starta behandling med levaxin och då ska mina chanser att behålla ett foster vara lika stor som för alla andra. Idag är en bra dag! Har äntligen fått var å varför jag mått så konstigt. 
    Oj vad dåligt att läkare kan missa en sådan enkel sak och du fått reda på det först nu (visst har du gjort ÄD försök innan?) Jag själv har underfunktion i sköldkörteln och tar levaxin mot det. Med rätt dos och stabila värden så ska det inte vara några problem att kunna bli gravid och behålla ett foster, viktigt är dock att i början när man plussat ta ett prov för att se om dosen bör ökas vilket i de allra flesta fallen behövs.
  • plupp06

    Leia: Sorry, jag frågade om du gjort ÄD försök innan, ser visst att du fått misfall Gråter

    Vet du vad du hade för värden på din sköldkörtel?

  • plupp06
    leia83 skrev 2010-10-28 19:02:15 följande:
    det e lugnt. Hjärta

    Jag vet inte exakt men dom var inte extremt låga men ändå för låga. Har du barn sedan innan eller är det första för er? Hur ligger dina värden? Vad har läkaren sagt om möjligheterna att bli gravid? Förlåt massor av frågor.

     Tack Villsågärna, 
    Fråga på du, inga problem!!

    Har ett barn, en liten ÄD bebis som nu är 4,5 månad

    Mitt TSH låg väldigt presat när jag var gravid, dvs nästan 0. Eftersom jag har super höga TPO antikroppar så är det bra att TSH är så lågt som möjligt. T4 och T3 som är andra sköldkörtelvärden låg inom refernsintervallet. Min läkare sa att med rätt dos levaxin så ska det inte vara några problem att bli gravid! När man har underfunktion så är TSH värdet för högt, du skriver att dina värden var låga? Vilken levaxin styrka har du börjat med (man brukatr oftast trappa upp dosen)? Jag tar i dagsläget 100 mcg, som gravid 125 mcg.

    Kram
  • plupp06
    milou67 skrev 2010-10-31 12:27:28 följande:
    hej tjejer, har ej hängt i denna tråd då jag går på EGV i Riga. Men jag undrar, vad är högt TSH värde ? och har ni kollat TNF ALfa? jag har gjort satt in 6 egna ägg och 3 äd ägg utan att ens bli gravid.. känner mig desperat..  lycka till allihopa
    Hej Milou, vill börja med att beklaga ditt minus, usch vad jobbigt att du satt in både egna och donerade celler och inte lyckas

    Högt TSH innebär att sköldkörteln producerar för lite hormon, dvs underfunktion. Det hoppas jag du kollat upp? Jag har tagit TNF alfa och hade då något förhöjda värden och ordinerades då trombyl mot detta.
  • plupp06
    milou67 skrev 2010-10-31 14:32:18 följande:
    hej estra, tack ..
    kollade i mina papper. Jag hade 2,3 TSH. såg att man skulle ha mellan 0,3-4. vad har ni haft? Trombyl har jag fått de sista försöken men utan resultat. skall ringa min läkare o höra om TNF alfa imorn. Har ni läst boken "are my body baby friendly" man blir ju helt nojjig av den...kram
    Utan levaxin låg mitt TSH runt 7 har jag för mig. Att du har 2,3 är helt normalt, men hade du behandlats för underfunktion så borde det ligga lägre när man försöker bli gravid.

    Har du fått prednsiolon/dexametason vid någon av försöken?
  • plupp06
    villsågärna38 skrev 2010-10-31 22:23:36 följande:
    Jag har förstått det så att man alltid ska ha ett TSH under 2 om man vill bli gravid. Oavsett om man behandlas eller ej. Kram
    Man bör ta hänsyn till flera sköldkörteprover inte bara TSH innan medicinering sätts in. Att ha 2,3 är ju annars normalt oavsett man försöker blir gravid eller ej. Men Men det bästa Milou  r att du pratar med någon kunnig läkare/gynekolog angående detta.

    kram
  • plupp06
    solskensfrukt skrev 2011-06-04 11:56:37 följande:
    Hej alla gravida! Stort Grattis alla som plussat! Till er andra så hoppas jag innerligt att ni får plus på stickan vid FET Solig 

    Jag var på UL3 igår men slemhinnan har inte växt till sig något sedan UL2 så nu fick jag recept på Estradot plåster 2 gånger per vecka, förutom den ordinarie medicineringen. Har någon av er varit i samma situation och fått plåster eller annan medicinering?

    Datum för ET är 13 juni men det datumet kommer med all säkerhet att flyttas fram. Det känns helt ok för oss. Än så länge har vi inte fått något datum och jag uppdaterar när jag vet. Igår mådde jag pyton efter att ha börjat med Estradot plåstret som jag satte på magen men idag känns det mycket bättre.
    Hej Smugs! Måste fråga dig när började du med progynon? Jag började 1 den  juni och har planerad insättning vecka 24 (nånstans mellan 13/6-17/6). Jag ska bara göra ett UL och är lite fundersam om min slemhinna verkligen ska hinna växa till sig som den ska. Hur tjock var din slemhinna vid UL2? Förra gången jag gjorde ÄD har jag bestämt för mig att jag tog progynon minst 20 dagar nämligen.
  • plupp06
    solskensfrukt skrev 2011-06-05 09:52:32 följande:

    Den 18 maj började jag med Progynon 3 st/dag och vid UL2 var slemhinnan 4.8 mm och samma vid UL3. AVA vill också att jag gör UL4 en vecka efter att jag börjat med Estradot-plåster för att se om slemhinnan växer till sig.

    Hur var det sist du gjorde ÄD, växte slemhinnan till sig redan vid första UL? Avvakta och se till nästa UL, det kanske räcker med med progynon de dagar du äter. Hoppas Solig


    Tack för svar! Tror min slemhinna var ca 6,7 mm sist vid VUL. 
  • plupp06
    Bette skrev 2011-06-05 10:42:00 följande:
    Hej Estra,

    Skall ni göra syskonförsök i Riga? Vad roligt. Hoppas att det går superbra för er. Vi kommer göra syskonförsök när jag har pluggat färdigt till Distriktssköterska.

    Kramar

    Bette 
    Hej Bette! Nej jag ska inte göra ÄD i Riga, hoppade bara in på lite besök i tråden Glad
  • plupp06
    solskensfrukt skrev 2011-12-03 22:01:39 följande:
    Tack Bollan! :-O Första hcgtestet gör jag på onsdag till veckan och får nog svar dagen efter. Det andra blir två dagar senare på fredag. Spännande med vul om två veckor då vet ni om det blir en eller två. *ler*
    Wohooo vilken underbar nyhet smugs Solig
Svar på tråden AVA klinik i Riga