• Thi 08

    AVA klinik i Riga

    ungkvinna81 skrev 2010-09-04 16:03:11 följande:
    hej,

    efter en embryo tranfser man ska undvika böja på magen tex genomatt göra magövningar eller plockar saker från govet, långa promenader rekommenderas ej min läkare sa att jag få gå 100 meter max hur långt ska man vara fängslat i sin kropp? när är det ok att promenera och böja ner sig? har ni tips?erfarenhete

    Tunga lyft rekomenderas ej. Men promenader är väl HELT ok!  Det är ju bara bra för blodcirkulationen att gå. Då menar inte jag att tokgå, men en helt vanlig promenad. Har du verkligen varit i RIGA? vet andra som inte alls fått restriktioner därifrån mer än att inte lyfta tungt eller ex bada bastu eller ta varma bad. Främst pga infektionsrisken, men även för att embryona är känsliga för värme.
  • Thi 08
    Hinos skrev 2010-09-04 17:51:23 följande:
    Vi fick inga regler mer än att jag inte skulle lyfta tungt i början och att vi inte skulle ha sex i början. Så jag levde som vanligt utan bära. Vi skulle hålla upp med sex till vecka 13 tror jag men sen blev jag så dålig så de blev ett längre uppehåll...

    Hoppas det går bra för dig Leia!!
    Precis. Glömde det. Sex medför också en risk för infektion & kan orsaka tidiga missfall.
  • Thi 08
    leia83 skrev 2010-09-20 17:52:15 följande:
    Den 24 ska vi till riga, mitt ET är planerat till d 27 /9
    Vad är skillnaden om man odlar äggen till blactocyter?Dom frågade oss om vi ville det men vi kan inte va där så länge då vi måste till jobbet d 28/9.  Minskar vi våra chanser när vi bara låter embryorna växa i tre dagar istället för 5?
    Ja jag tycker ni ska odla till blatocyst.
  • Thi 08
    ungkvinna81 skrev 2010-09-22 21:28:23 följande:
    Hello tjejer,

    Idag var mitt första mens dag sen jag slutade med hormon tabletterna, min man fick Riga ambulans eftersom jag fick kniv smärtor i livmodern, det var " missfall" jag fick, slemhinnan i livmodern stötts bort... efter flera timmar mår jag mycket bättre o allt kom ut:)
    Men slemhinnan ska ju släppa när du slutar med hormonerna. Den kan komma ut som en vanlig blödning, men den kan även släppa helt från väggen enligt min doktor

    Tråkigt att det inte fungerade denna gång.
  • Thi 08

    Enl reglerna i Lettland får man sätta tillbaka tre ägg endast om man är över en viss ålder (vet ej vilken), annars säger deras lag att man "bara" får sätta tillbaka två.

  • Thi 08
    leia83 skrev 2010-09-27 17:08:20 följande:
    Hinos: Du har mail . Det var ett bra förslag, det ska an kanske göra så vi kan prata med dom. Vi har redan pratat med dom i tre timmar pappa pratar mest.... Nu jäklar i det ska det gå vägen. Som doktor sa...jag hoppas inte vi ses mer nä ine vi heller svarade vi.
    Att ni inte fått ut så många ägg behöver inte handla om att donatorn är mindre fertil. Förmodligen har de inte stimulera henne så hårt. Stimulerar man donatorn för hårt så att hon får ut ex 19 ägg så är det inte heller bra. Runt 9-10 ägg har jag hört är bra. De säger ju att de kan garantera ett försök, annars får man hälften av pengarna tillbaka. Dvs det man betalar för är då stimulationen av donatorn och hennes undersökningar, äggplock och befruktning av äggen. Går det vägen så att ni får ett försök betalar ni ändå hela priset. Visst kan man vara missnöjd och jag förstår att ni är ledsna, men de är ju inte så att dessa kvinnor är robotar (donatorerna). De är människor och när man som människa känner att man gör något väldigt viktigt kan kroppen spela oss spratt. Har hon donerat tidigare?
  • Thi 08
    leia83 skrev 2010-10-05 15:17:48 följande:
    dom var odlade i 3 dagar. Har läst om jätte många som testade pos på dag 8, känns som allt är kört nu. Har i alla fall bokat tid för blodprov på fredag, då får jag slutgiltligt svar. Men känner på mig att det inte blivit något denna gång.Gråter
    Nej nej nej det är för tidigt! Deppa inte ihop. Vet tex en som testade neg dag 10 och sedan pos dag 11. Det är bara ngr små marginale som kan skilja innan det syns på stickan...........jag har testat en gång efter att jag tog blodprovet på deras toa och fick plus direkt och befann mig väl i chock ett par dagar eller så
  • Thi 08

    Det tror jag är ett bra tecken Håller tummen. Idag mailade min klinik tillbaka om att jag inte fått blödningen att det ändå är ok att börja med medicinerna på fredag. Lite konstigt, men jag får väl lita på det?

  • Thi 08
    leia83 skrev 2010-10-08 17:48:59 följande:
    Jag har fått svaret på mitt hcg test. Nivån låg på 6,8. Enligt malmö kliniken kan man inte säga varken eller, varken att jag är gravid eller inte. I Riga säger dom att jag är gravid och ska fortsätta med mina mediciner och ta ett nytt test på måndag. Jag fattar ingenting. 
    När man läser om hcg nivåer står det att över 4 är bra de första tre veckorna i grav. 
    Det är ju över 4 iaf

    dock kan väl sägas att låga värden aldrig är jättebra. Eller låter jag väldigt negativ nu? Jag hade 72 på ruvardag 14 vilket de tyckte var lite väl lågt (fick missfall). Ska tydligen vara över 100 där någonstans. Men alla verkar tycka så olika, så jag skulle avvakta och försöka tänka så lite som möjligt tills dess att jag får svart på vitt hur nästa blodprov ser ut. Du ska inte deppa ihop. Det kan fortfarande vara så att ditt ägg fäst lite senare & att värdet därför är strax över 4. Håller tummarna!
  • Thi 08
    Hinos skrev 2010-10-12 11:41:55 följande:
    Trist Leia!
    Det är ju faktiskt många här som blivit gravida på försök nr två. Har du dessutom varit gravid nu så känner kroppen igen de signalerna!
    Jag hoppas på er, men jag tror att tanken styr mycket... man måste verkligen tro att det ska gå och inte vänta på minus!
    Detdär med tankens kraft är ju omdiskuterad, dock tror jag ju att tanken iaf kan styra så att man mår bättre rent kroppsligt och ger en bättre miljö för embryot.   
    leia83 skrev 2010-10-12 10:59:35 följande:
    ja jag vet precis känslan. Fattar inte heller varför jag ska få vara gravid i några dagar bara för att bli besviken igen Min man säger att han snart inte vill försöka mer, att han inte orkar.... Jag har bara panik och känner mig misslyckad
    Leia, jag förstår dig, varit i precis samma sits.

    Ang ingenting egentligen så fick jag ett litet tips inför fet av en barnmorska att göra banandrinkar varje dag med mjöl, banan och rått ägg. tydligen är det en ren näringsbooster som ger kroppen rätt mineraler och vitaminer. Så det kör jag på nu. Har ont i magen nu när jag börjat med progynon, dag 5. Hoppas det betyder att det växer till ett bra endometrium.  
  • Thi 08

    Jag dricker en drink om dagen Tar en banan ett ägg och mixar tillsammans med ett par dl mjöl. Banan är ju tydligen supernyttigt och bra inför graviditet. Hade jag aldrig hört förr, men värt att testa igen eftersom jag blev gravid förra gången. Det är bra för alla oss att verkligen äta nyttigt nu, jag tror att näringsämnen även kan ävgöra om det blir grav eller ej. Ex saker med mkt zink är bra för slemhinnan, även c-vitaminer.

  • Thi 08
    Hinos skrev 2010-10-13 15:00:14 följande:
    B-vitaminer då? Är det bra?
    Jag blev ju gravid på första ÄD utan något men nu blir man nojigare... trodde det skulle gå bra förra gången! Jag kommer att bestämma mig för att det ska gå denna gången också men lite banandrinkar kan ju inte skada!
    Ja B-vitaminer är viktigt inför en graviditet. Ibland ingår det väl tom i tester när man är ofrivilligt barnlös? E-vitamin är också fördelaktigt att äta.
  • Thi 08
    leia83 skrev 2010-10-13 15:06:30 följande:
    Nu är det deffenitivt. Har börjat blöda kraftigt och grav testet visar minus. Mannen min vill inte fortsätta att försöka mer. Säger att han inte orkar mer och kan leva barnlös. Jag orkar inte mer!!! Jag kan inte leva utan barn men vill heller inte förlora min man Gråter
    Jag tror det är vanligt att först tänka "nu skiter jag i detta" (både för män och kvinnor). Sedan kommer tanken på barn ifatt. Ge lite tid och prata mycket med varandra och gärna ngn utomstående, tillsammans eller i par.
  • Thi 08
    The75 skrev 2010-10-18 17:46:58 följande:

    Hej
    Tror jag ska börja med banan drinken den låter både god och nyttigt och så får man använda mixarn litegran annars står den mest där och ser "snygg" ut ;O)
    Jag ska göra FET 10 nov så börjar jag me den nu hinner den kanske börjar göra lite verkan redan innan :O)


    Mamma till V 08 hur viktigt är det med B-vitaminer? orsaken till att jag frågar är att jag lider av B-vitamin brist och tar sprutor mot detta kan detta vara orsaken till att jag för ett tag sedan fick MF? kanske är så att jag borde ta dom tättare nu när vi försöker bli gravida!


    Hej

    Jag vet inte om det kan vara en direkt orsak till MF. Om du får B-vitamin sprutor tror jag det ska vara mer än tillräckligt. det är väl rätt höga doser man får då? 

    Jag har också en mixer sedan dottern var liten som bara står och ser snygg ut  Jag köpte även en smoothiebok så jag blandar hej vilt hemma. Det är ganska skönt att ta en drink och vet att man kompletterar om man ätit något "skevt" en dag. Ungefär som man ger små barn välling och därmed psykologiskt vet att de "får i sig" även om de ätit som myggor en dag. Proteindrinkar är ju sådan riktig booster för människor som tränar mkt. Jag gör det inte Approå välling trorj ag det också är väldigt nyttigt. Men det får jag INTE i mig.   
  • Thi 08

    Detta med 3skiktad slemhinna fick jag veta från AVA riga att det visat sig att kvinnor blir gravida med en,två och treskiktad slemhinna, så just det har de inte någon forskning på om det verkligen spelar roll......

    Dock har jag alltid hört att den ska vara treskiktad, även om jag haft 2skiktad och blivit gravid 2 gånger. Så min teori är att det är tjockleken som är viktig. Dvs att ägget har tillräcklig slemhinna för att tränga sig ned i och fastna i ordentligt. genomblödningen kan vara dålig med en treskiktad slemhinna också. Jag får aldrig tre skikt. Varför vet jag inte..... 

Svar på tråden AVA klinik i Riga