• crijo

    AVA klinik i Riga

    ungkvinna: Jag har gjort två försök på AVA i Riga. Misslyckade båda två (första gången blev MF v6, andra gången -). Första gången var obehaglig, men det gjorde inte ont. Jag var jätte nervös då. Andra gången gjorde ont och sved och jag var hur lugn som helst. Jag tror att det kan vara olika, men har ingen aning varför. Lycka till!

  • crijo

    Ungkvinna81: Om du väger risker och fördelar, måste du själv känna på vad det är  som tilltalar mest. Läkarna vill förstås ta så få risker som möjligt (blir oxå billigare för sjukvården) så försök att hitta till exempel oberoendde statistik om du vill gå bara på fakta.

  • crijo

    Tea75: Man slutar INTE med progynon innan ET! Man forsätter med progynon och progesteron till v12 (olika kliniker ger olika råd). Riga brukar ge kortison efter ET som standard. Jag fick börja med progesteron samma dag som donatorn hade ÄP.
    Fryssning av embryo under 1år ingår i priset.

  • crijo

    leja83: Min gyn sammarbetar med AVA, men jag fick betala VUL i samband med ÄD som privat (1000kr/besök). Nu får man betala ALLT (alla prover, medicinerna, etc) som privat hos henne om man gör ÄD utomlands. Det spelar ingen roll om dem samarbetar eller inte med olika kliniker. Allt hänger på om gyn vill eller inte hjälpa till.
    Jag går nu hos en gyn som INTE samarbetar med någon klinik utomlands och hjälper mig med allt ändå.

  • crijo

    Igor, efter vad jag vet ingår inte "assissted haching" i paketpriset på AVA i Riga. Jag har läst en del om det och det verkar öka chanserna för infästning av embryo, om embryon hade för tjöck skall. Risken är att skadda embryon under själva proceduren. Därför är det bara vissa kliniker (som har rutin på proceduren) som erbjuder assissted haching i packetpriset.


     

  • crijo

    Tea75: Jag är ledsen för din skull. Kram

  • crijo

    leia: På AVA i Riga har vi fått 5 st fina embryo. Vi har satt in 2 st och 3 till frysen. När vi kom till FET, alla 3 har klarat upptiningen. Vi satt in 2st och dem slängde 1 st !!!! Det blev minus den gången.

  • crijo

    Leia83: Ruva lungt! Vid färskförsöket plussade jag och fick MF v6.

Svar på tråden AVA klinik i Riga