Inlägg från: lova2010 |Visa alla inlägg
  • lova2010

    Gravida i Västerås trakten

    MadeByUs skrev 2010-04-29 22:42:49 följande:
    Stort grattis till tjejen :) Längtar sååå till sommaren då vi förhoppningsvis ska göra 3D/4D- och köns-UL... Det som kan sätta stopp är om de har semesterstängt :/ Ska ringa direkt efter vanliga UL för att se om det finns någon tid till oss :)
    tack! hoppas ni får en tid :) kan tänka mig att det är häftigt, vi hade tänkt göra, men jag känner mig rätt nöjd efter köns-ulet faktikst =)
    ska träffa susanna den 10 maj, är lite nervös faktiskt, har ju inte träffat henne förut, men gun-maj är ju sjrukskriven nu.
    men det verkar ju som att hon är bra! =)
    Lololo skrev 2010-04-30 07:32:24 följande:
    ja vill också gärna träffa några gravida, har inte heller några vänner som e gravida nu tyvärr...så här e en till som hänger på.....
    roligt!! :D
  • lova2010
    Familjen Rockström skrev 2010-04-30 12:21:38 följande:
    Hej tjejer! nu har jag anställt en daula till min förlossning. jag känner mig väldigt nöjd och hoppas att denna förlossning blir 100 gånger lättare. det känns som jag behöver allt stöd jag kan få. jag tänkte höra mer er.. har någon här inne erfarenhet av att använda daula? eller känner ni någon som haft det?
    ska du ha enbart henne eller sambon med? =) vad kostar sånt? dom ska ju vara proffs på allt med förlossningar så du blir garanterat nöjd .=) vad hände förra förlossningen o man får fråga? :(

    låter jätteintressant, men jag är lite känslig för nytt folk sådär, så jag tror mi nsambo blir superra stöd, han känner ju mig vid det här laget...
  • lova2010

    intressant läsning! :) vad har hon för utbildning liksom? har hon annan vårdutbildning med?

  • lova2010

    nejnej, det är samma tråd, men den ligger inte under "första barnet" längre :)
    visst är det så?

    hoppas ni had en fin valborg allesammans!
    vilka skulle till den här bildvisningen om BB & förlossningen nu på onsdag?=) jag drar med mig sambon dit iallafall, känns intressant, det är ju vårt första barn, så man suger åt sig all info man kan ;)

  • lova2010
    LalaAndTheBean skrev 2010-05-03 10:14:18 följande:
    Vi börjar våran den 17onde =( och ska på bildvisningen om bb den 2 juni
    ah, okej =)
    ska bli kul iallafall. önskar att jag också kunde få reda på in föräldrautb. snart!!
  • lova2010
    Anna76 skrev 2010-05-03 12:15:13 följande:
    Är det när man är hos BM som man blir inbokad till bb-visningen? Jag har inte hört nåt om det, men ska iofs till BM nästa vecka.
    nej, det är drop in bara =) en bildvisning i en aula på sjukhuset =)
    Svampp skrev 2010-05-03 11:32:00 följande:
    Lova: Jag och sambon ska på bildvisningen på onsdag iaf! Vill också bli inbjuden till föräldragrupp snart... och hoppas att det inte ska krocka med alltför mycket möten och för sambons del utlandsresor och sånt som är svårt att ändra... Längtar efter att träffa andra som snart ska få barn!
    då ses vi där där :)
    ja, jag tycker också det ska bli kul, man kanske träffar sina framtida mamma-ledighets-kompisar där sen ;)
  • lova2010
    Anna76 skrev 2010-05-03 15:50:23 följande:
    Oj, ja då kanske vi skulle gå på det den 2 juni :) Det känns som att det är låååångt kvar till att man ska föda...
    Sommaren kommer gå snabbt ;)
  • lova2010
    Familjen Rockström skrev 2010-05-03 19:47:45 följande:
    man träffas så många gånger man vill men vi kommer väll säkert träffas 4 gånger innan sen 1 gång efter förlossningen. vi ska gå annas pryfolaxkurs någon mer? tänkte även börja på gravid yoga, någon som vill haka på? jaa jag håller med lova2010 sommaren kommer gå fort! idag var jag på mitt första klara - samtal på sjukhuset. det var riktigt givande. men barnmorskan som gick igenom min tidigare förlossning berättade att den bm som jag hade på min dotters förlossning hade GJORT helt fel med många saker. pga av henne blev det katastrof snitt det hade kunat undvikits. hon hade tex satit in väkstimulerande dropp 5 min efter att EDAn hade satts (man ska vänta 40 min för att se om värkarna blir svagare, detta gjordes inte) sedan ska man ta hål på fosterhinnorna innan droppet ges (gjordes inte) vi låg utan övervakning (ctg) i 1 1/2 timme (ska max vara utan i 20 min) sen var det många andra saker som hon gjorde fel. man undrar vad det är för personal som jobbar där igentligen! hon jag pratade med idag sa att jag slipper ha henne denna gång ialf, det är bara att byta sa hon :) skönt!
    skönt att samtalet var lyckat, måste vara lättande att få reda ut allt som hände sist! visst har man rätt at tbyta om man inte vill ha en speciell person? en bekants till mig mamma jobbar där, och jag vill verkligen inte att hon förlöser mig tex.

    vart ska du gå gravidyoga, och hur anmäler man sig till annas profylax? :D
  • lova2010

    går jättegärna yogan, profylaxen ska jag nog höra lite med sambon om, det är ju verkligen jättebra för honom, jag kan sådant sedan innan faktiskt, har använt mig av det i andra sammanhang =)

    visst är det lite profylax när man går föräldrautbildning också? :)

  • lova2010
    gudrunberit skrev 2010-05-04 14:23:55 följande:
    Hm, det var konstigt att de har så olika regler...Jag fick inte trots att jag haft en mindre blödning. Hon sa bara att de utförde ultraljud om man haft missfall upprepade gånger tidigare eller blödde kraftigt. Så tråkigt att inte få göra ett och lugna sin oro...
     ring till carolina-mottagningen i uppsala! dom tar frikort också, annars kostar dom som ett läkarbesök :) tar ju inte sååå lång tid att åka ändå=)
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten