Inlägg från: lova2010 |Visa alla inlägg
  • lova2010

    Gravida i Västerås trakten

    Blåsbobacke skrev 2010-04-20 11:15:22 följande:
    Jag väntar vårat andra barn, Storebror är nu 1år och 10månader. Är nu idag vecka 18+6 och har beräknad födsel den 14 september. Storebror kom på beräknad dag så jag hoppas jag inte ska behöva gå över ngt den hör gången heller. Vi bor i ett parhus på Norra Gryta.
    Mysigt, vi vill också ut till Gryta sen, men det finns INGET ledigt där just nu när man kikar. Vi är uppväxta därute både jag och sambon, jag tycker det är superbra för barn =)
  • lova2010
    Blåsbobacke skrev 2010-04-20 11:42:00 följande:
    Nej, eller, inte i Önsta centrum ;)
    Vi har en jättefin, stor trea nu som vi nog kommer bo i iallafall tills bebis är ett par år, men sen vill jag ha trädgård, lite mer lekplatser osv osv :) Vi bor i Rudbecksparken nu, så det är ju ganska centralt. Finns fina lekplatser och så här med, men det är inte mysigt och fmaijört på samma sätt :)
  • lova2010
    Umm Elias skrev 2010-04-20 12:43:43 följande:
    Alla ni som vill till Gryta, jag kan rekomendera Norra Bäckby/Skälby, det är superlugnt, bra dagis o skolor och fina lekparker, ställen att promenera på!
    ja, jag har några vänner som bor där faktikst, jag tycker det är jättefint, men gryta är så "hemma" för mig, haha. men skälby har blivit så stooort också, känns som att det snart sitter ihop med dingtuna med alla dom fina nybyggda husen :)
    Umm Elias skrev 2010-04-20 12:39:52 följande:
    Vad roligt ! Jag har inte handlat något alls, hehe.. Har allti sen sonen, kläder och sånt i början också som är helt nya så vi väntar lite med allt tills vi ser om det är en flicka eller en till pojke ! Syskonvagn är ngt jag kikar lite på men tänkte nog vänta och se om vi verkligen behöver en sån, sonen kommer vara 2 år och 2 mån när lillen kommer... Jag hade en otäck förlossning med sonen, det gick extremt fort och jag gick sönder så mycket man bara kan.. De fick istort sätt trycka ut han, hade tre bm på magen som tryckte ut honom..han vägde 4825 g och ville ut fort fort fort... Så jag fick en total sfinkterruptur och tarmen sprack, förlorade 3.5 liten blod och fick akutopereras flera timmar efter.. Trots allt detta VILL jag föda vaginalt igen men får inte pga alla risker..
    men GUD!!! stackare! att du vågar på´t igen...vilken tur att ni klarade er båda två... varför hade han så bråttom? längtade han efter er för mycket? ;) nä, skämt åtsido, otäck upplevelse! inte så jag tänker min förlossning direkt...
    Anna76 skrev 2010-04-20 12:31:43 följande:
    Ja, jättekul!! Jag har inte haft några sammandragningar än, såvitt jag vet. Men jag har kännt att det kan vara risk för kramp i vaderna på natten.. :-s Inte skönt alls, men än så länge har det gått över när jag bytt sovställning.
    hade också kramp ett tag, men blev bättre på att salta maten och dricka mer kalcium, sen gick det faktiskt över! siade sig att jag hade saltbrist, och ett glas mjölk brukar hjälpa när jag har ont i vaderna faktiskt, musklerna slappnar liksom av. men det är obehagligt!
  • lova2010

    Kan tänka mig att det är häftigt, detär ju något alldeles speciellt liksom.
    Vad hette b arnmorskan?? Så man själv kan bespara sig från denna människa, haha. Låter ju inte helt klokt!! Är jätterädd för att ingen ska ta en på allvar när man känner själv att man vill krysta...Jag har ändå bra kroppskontakt, så jag hoppas kunna känna med kroppen lite om vad som är på G.
    Känner du av skadan än idag? Det borde du kunna få ut försäkring för! Usch vad upprör jag blir!!!

    Ang. Malmaberg, jo, jag har märkt att lägenheterna och runt odensvi där är det mycket stökigt kvällstid, har gått kvällspromenader genom området förut...Stentorpet också :S

    Svarade föressten på din tråd om varför man vill föda utan bedövning, hehe ,)

  • lova2010
    Umm Elias skrev 2010-04-20 18:13:50 följande:
    Ja, jag känner av skadan än idag, har en fistel (ett hål) i tarmen fortfarande.. Vet inte var jag skulle kunna vända mig för att få ersättning. Jag anmälde allt och alla, var tom på nyheterna efter förlossningen men sen rann allt ut i sanden.. Orkade inte längre förrän nu när jag blev inkallad på ett snittplaneringsmöte då jag träffade en av de läkare som undersökte mig efter förlossningen och han höll på o falla av stolen när jag berättade att "hålet" fortfarande inte är åtgärdat.. Vet faktiskt inte var jag ska vända mig men det är ett rent helvete fortfarande...Även om man lätt vänjer sig vid olika saker.. Kan pma namnet till dig men vågar inte skriva ut det här Jag tror att man ska vara riktigt jävla hård och vägra ta skit... Tyvärr måste man sätta ner foten, känner man att man inte vill hem så ska man vägra och inte lyssna på dem.. Både jag och sonen hade kunnat dö om vi hunnit hem sista gången (då bodde vi 3 min från sjukhuset men ändå)... Vi bodde på stentorpsgatan första men det är flera år sen, sen bodde vi ett par år på svarvargatan..trivdes bättre där men tycker fortfarande att det är stökigare än här... !
    då ska jag kika i meddelandeboxen sen!
    men du är väl försäkrad hos någon? ibland går sånt på hemförsäkringen, eller tex gravidfösäkringen om du hade någon?
    vad jobbigt med tarmen, på verkar det dig mycket?
    jag brukar absolut inte ta skit, är rätt ilsken av mig, haha, men jag kan tänka mig att man tappar lite sånt i och med förlossningen. ligga där halvnaken, ha ont, kanske vara rädd osv. jag hoppas att jag behåller mitt skinn på näsan!!

    har denna graviditet gått bra annars ?=)
  • lova2010
    Familjen Rockström skrev 2010-04-20 20:30:13 följande:
    hej skulle du kunna skicka namnet till mig med? kul att se fall vi hade samma barnmorska som jag hade .  min förlossning slutade med katastrof snitt och min dotter dog nästan. låg inne på avd 69 i 1 månad efter förlossningen.(jag gick över 3 dagar) bm behandlade mig väldigt fel och dåligt! och den personen SKA verkligen INTÉ vara nära mig under denna förlossning!!! orkar inte riktigt berätta vad som hände då det kommer upp många hämska minnen.. jag går denna graviditet på KLARA gruppen och hoppas att det ska hjälpa mig.
    men herregud, vad har ni haft för hemska förlossningsupplevelser? västerås förlossning stiger inte direkt i mina ögon nu.
    vem hade du som barnmorska? PM:a mig med! Haha ;)
  • lova2010
    Blåsbobacke skrev 2010-04-20 22:49:21 följande:
    Ojdå, Västerås förlossning.....  Jag födde vår första son i Uppsala eftersom vi bodde i Enköping då och skulle det bara vara kortare än de dryga 10 milen det är dit skulle jag aldrig tveka att åka dit igen, även fast jag fich krystvärkar när jag hade 3 mil kvar till Uppsala sist. Underbar personal, Super mottagande och allt kändes så säkert och tryggt. Det ända jag bävar för i denna förlossning är just att jag ska föda här i Våsterås. Har inte tidigare hört så många som vart missnöjda men nu känns det inte särskilt bra. Jag har fått dispans och går kvar i Enköping hos min gamla Barnmorska och det känns jättebra, och skulle göra nästan vad som helst för att få tillhöra Uppsala Län. Fast lite onödigt kanske att flytta dit bara för en förlossnings skull.  Kände redan på UL att stämmningen är en helt annan här än i Uppsala, kanske jag inbillade mig men det kändes trevligare och mordernare i Uppsala. Annars trivs vi bra här i Västerås.
    Kan hålla med om ultraljudet. Däremot har jag alltid blivit jättefint och bra bemött på Kvinnokliniken här, och även på mitt MVC, men när vi gjorde RUL var dom lite trista tycker jag, jag och sambon försökte skämta och vara glada, men hon gjorde verkligen bara sitt jobb.
    Jaja, huvudsaken är att bebis mår bra, man är ju inte på förlossningen i evighet. Har även hört massa positivt om västerås förlossning annars så..man får hålla tummarna att man slipper surkarten!
    Kan tänka mig att Uppsala är finare, bodde där förut, och gick en del på akademiska då, och det är j uverkligen skillnad från vårt lilla lasarett ;)
  • lova2010

    nej hörrni, vad är det här för väder? :( blev jättetråkigt ju, jag som tänkt gå ut och röra mig lite försiktigt men det både spöregnar och snöar, usch =(

  • lova2010
    Umm Elias skrev 2010-04-21 16:07:15 följande:
    Jag låg och sov med sonen och vaknade av dunder hagel som forsa ner över huset Trodde taket skulle ramla in...sååå trist!
    verkligen, det som var så fint väder förut... :S sen går ju tiden hundra gånger fortare när det är fint ute också = snabbare bebis ;)
  • lova2010
    karita78 skrev 2010-04-22 12:22:13 följande:
    Det är väl så att det finns rötägg överallt, oavsett om det handlar om västerås förlossning eller Uppsala förlossning. Jag väntar mitt tredje barn och hoppas att jag kommer att få lika bra bemötande och lika proffsiga barnmorskor som har har haft vid mina två tidigare förlossningar. Och jag kan tillägga att jag har tillbringat mina båda förlossningar på Västerås lasarett
    härligt! :D samma bemötande på BB med? =)
    Visst får man stanna kvar längre än sex timmar om man vill det? Även om både mamma och barn mår bra...? Eftersom det är mitt första vill jag gärna att allt funkar =)
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten