• Svampp

    Gravida i Västerås trakten

    Kajens på fredag låter supermysigt!

  • Svampp

    Kul att vi blir så många på fredag! Var på Real idag och såg att det var hur mycket folk som helst på Kajen, visserligen vid lunch, men fredag vid 16 kan nog vara fullt nog så fullt om det blir så fint väder som det verkar. Om nån har möjlighet att ringa och höra om man kan boka ett bord för 8 personer utomhus (väl??) imorrn så är det nog inte så dumt. Jag har tyvärr lite för mycket imorrn för att hinna ringa själv.

  • Svampp

    IiidaPida: Jag var också på föräldragruppen på Önsta idag =) Satt bredvid dig! Hoppas vi ses igen imorrn!

  • Svampp

    Tack för fikat idag, ni som var där! Var jättetrevligt!

    Nån av er som inte kunde den här tiden kanske kan föreslå en tid för ny träff så att ni andra också får chansen att fika?

  • Svampp

    Lova: Ditt symfus-mått är ju inte litet? Jag ska ju ha barn två veckor innan dig och ligger på 27 cm idag. Det är visserligen inte särskilt stort när man gått 30+0,  men fortfarande inom normalvärdena. Så du lär inte ha något att oroa dig över, eller har värdet avvikit mycket från din tidigare kurva? Varför tycker du det är lite?
    Angående att du är RH-negativ förstår jag att det känns lite jobbigt, men nuförtiden har de ju stenkoll på det där så du behöver nog inte oroa dig för att nåt ska gå galet för det. Fast nån extra spruta kanske det blir? Inte så kul, men vissa saker bara måste man ju ta...

    Umm Elias: Tycker det låter som väldigt lite kontroller, var fjärde vecka ska det väl vara även innan vecka 30? Begär att få komma en gång extra tycker jag! Ang. journaler har de flesta datorjournaler nu. Fast på Önsta-Gryta har de pappersjournaler än och ärligt talat tycker jag det är trevligt... så kan man kolla alla värden och sånt och gå tillbaka och titta hur man låg sist och sånt. Men du har alltid rätt att begära ut din journal!

  • Svampp

    Jag har köpt en trikåsjal (Looma Sino) som är en av de svalaste sjalarna att bära i. Om ni vill kan jag ta med till nån fika så får ni provknyta (fast kan tyvärr inte ordna något barn att prova med :D). Tyckte faktiskt att det kändes enklare än bärselen vi köpt just när de är små (då ska det till lite fler inställningar på selen) och hur gosigt som helst! Och en trikåsjal kan man ju knyta på sig på morgonen och bara ta i och ur sen under dagen, inte krångligt alls verkar det. Och har fått vävda sjalar visade för mig också och det verkar ungefär lika enkelt det med, så blir säkert en sån när bebis är större om den gillar att bäras. Blir inte heller så tungt att bära eftersom det sitter så himla bra ergonomiskt (jämför riktigt bra ryggsäck med en skräpryggsäck, man kan ju bära 10 kg mer i en bra ryggsäck). Rekommenderar också att ni går in på sjalbarn.se om ni har funderingar, finns massor med hjälpsamma människor som svarar på alla frågor!

  • Svampp

    lova: Susanne sade att de börjar känna efter hur bäbis ligger när man gått 33 veckor, så hon ska känna när jag ska dit nästa gång om 2,5 vecka. Ska bli spännande! Och vändningsförsök gör man inte förrän i v 36-37 tror jag. Första barnet brukar väl vända sig betydligt tidigare än senare barn om jag förstått. För vissa omföderskor kan det dröja tills strax innan förlossningen sätter igång har jag hört.

  • Svampp

    Lova: Man ska börja gå var tredje vecka efter v 28, sen blir det varannan kanske då efter v 33 eller nåt sånt och så blir det väl varje vecka precis på slutet, men minns inte om det var från v 38 eller 40. Om jag fattat det rätt. Ok, så Gun-Maj har semester först, får se om jag får gå hos henne sista gångerna.

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten