• Svampp

    Gravida i Västerås trakten

    Umm Elias: Det var nån som skrev det här när dagen föreslogs och eftersom det är stängt på Önsta-Gryta antog jag att det var samma överallt. Men 10:e är dock det datum jag sett här i tråden, kanske var det bara för att skolorna är stängda och storesyskon är hemma? Minns inte faktiskt.

  • Svampp

    Familjen Rockström: Vi gav också ersättning i början, Alice kunde inte sova annars, hon blev helt enkelt inte mätt. Men nu funkar amningen bra. Fast jag måste snart sluta för att kunde börja äta mediciner som jag behöver igen. Det finns många fördelar med att ge ersättning. Min man kände sig mycket mer delaktig när hon åt ersättning för att han kunde ge henne mat, och han ser fram emot att snart kunna göra det igen (nu ger han bara om jag är borta, för hon får för sig att hon bara vill ha flaskan annars). Men ändå skulle jag helst vilja amma längre, har lite ångest över att behöva sluta, trots att jag ser många fördelar med det också. Det är mycket kluvna känslor, men jag tror för min del att det mest handlar om att jag kommer att sakna den speciella närheten det ger. Och det gäller väl bara att hitta den närheten på andra sätt istället. Sen har ju Alice pappa både astma och allergi så jag skulle ju velat amma längre av den anledningen, men å andra sidan är det ju knappast så att alla barn som inte ammas längre än 6 månader får astma eller att de säkert klarar sig för att man ammar så länge heller. Det gäller bara att känna det också ;) Barn mår bra av ersättning också, och många verkar sova bättre dessutom, så tror att det handlar om andra saker när man får skuldkänslor för att man ger ersättning. Så kommer man på vad det egentligen handlar om går det ju att bearbeta. Tror ärligt talat att vi mammor oftast mår betydligt sämre av att amningen strular än var barnen gör, och det är ju lite dumt egentligen.

  • Svampp

    Jag och Alice kommer imorrn. Bor ju i Kvicksund så får se hur snabbt det går att komma in till stan. Hoppas på att komma runt 9.30.  Jag tänkte jag skulle ta med en matlåda att äta innan de stänger för lunch, men insåg precis att jag bara har fisksoppa, får man ha med fisk dit med tanke på allergier? Annars får jag åka till mitt jobb och äta lunch så då bör jag nog bege mig strax efter 11.

  • Svampp

    Mirre10: Jag har beställt en musmatta med en bild på Alice (som i hans armar, men man ser bara armen och handen). Han har sagt att han vill ha kort på henne på jobbet så tänkte han skulle få dels musmattan och sen ett inramat kort på hela familjen. Fast vet inte om musmattan hinner komma. Mannen skulle ha varit borta hela helgen och en bit in på nästa vecka så jag beställde i måndags trots 7 arbetsdagars leveranstid. Nu ska han vara hemma på söndag så han får väl få kortet då och musmattan i efterhand om den inte skulle råka dyka upp i brevlådan imorrn trots allt!

  • Svampp

    Jag kan inte heller imorrn, både träff på jobbet, kiropraktorn (ska försöka bli av med foglossningsbesvären) och vaccinera lillstumpan.

    Däremot måste jag bara berätta av vi fått en dotter som är helt underbart glad och nöjd sen jag gav upp ammandet och numer bara ger ersättning. Hon har sovit 9-9,5 timme i sträck på nätterna senaste nätterna, sover 2 rejäla pass under dagen och är i övrigt glad och kvittrande! Och hon äter bara 4-5 ggr per dygn nu istället för 9-10 för bara 1,5 vecka sen! Livet är så lätt att det nästan känns oförskämt ;)

  • Svampp

    ByUs: Låter jobbigt för dig... Hoppas verkligen att det snart blir bättre, vet ju hur påfrestande det är med kolik och jag fick oftast sova liite längre än du får under den tiden. Har inte provat Gripe Water, med jag har kvar några Windy pruttventiler som jag knappt hann prova innan Alice blev bra i magen om du vill testa? Många som det funkar jättebra bra för, själv har jag svårt att utvärdera, testade bara 1 eller 2 ggr. Säg bara till om du vill ha!

  • Svampp

    Nån som ska till Skallberget (eller nån annan ÖF) på onsdag fm? Jag tänkte passa på när jag ändå ska in till stan. Tänkte komma vid 9-9.30 (vet inte när det öppnar) för jag behöver åka ca kl 11.

  • Svampp

    Umm Elias: Hmm.. det där med att inte vara ute när det är så här kallt tycker jag känns mycket tveksamt. Såå kallt är det inte. Bara man kommer 10-20 mil norröver är det ju så här kallt flera månader om året, inte sjutton håller man barnen inne så länge. De behöver också dagsljus och frisk luft. I vagnen är de ordentligt skyddade mot vind och mycket av kylan så bara man pälsar på dem är det ingen fara. Börjar det bli kallare än -15 kan man väl däremot börja begränsa tiden de är ute lite, och under -20 ska man väl inte ha dem ute så särskilt mycket, men det är det ju sällan på dagarna särskilt många dagar om året. Jag är från Borlänge och jag kan ärligt talat inte dra mig till minnes att jag nånsin hört de här funderingarna kring att ha barn ute när det bara är 10-15 minus där. Tror nog att det har mycket med vana att göra. Är det vanligt märker man ju att det funkar, medan här där det är mindre vanligt så blir man osäker som så ofta annars när det är nåt man inte vet så mycket om.

  • Svampp

    Umm Elias: Jag har varit på vanliga på Önsta, dit jag hör, men bara på babymassage än så länge. Men hänger gärna på om du vill ha sällskap dit nån dag! Trevlig personal och flera små rum (inte så stort som Skallberget, men mysigt). Skulle vara kul att testa, har visst snöat in mig på Skallberget lite, trivs så bra där ;)

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten