Inlägg från: Medusan |Visa alla inlägg
  • Medusan

    Gravida i Västerås trakten

    Hej tjejer, så det är här ni hänger

    Jag har skrivit lite i Västerås-Septembertråden tidigare men det är väldigt lite verksamhet där så man kanske skulle hoppa över hit istället? Ser att några från den tråden är här dessutom.

    Jag är nog egentligen mest ute efer att få lite kontakt med andra som har barn runt 3-årsåldern sedan tidigare för när min nr 2 kommer i slutet på Augusti kommer min 3-åring vara hemma väldigt mycket med oss och då skulle det vara kul att ibland kunna träffa andra med en nyföding och barn i min förstföddas ålder.

    Finns det några fler i tråden men barn i min pojkes ålder?
  • Medusan
    Umm Elias skrev 2010-05-17 07:00:43 följande:
    Hej! Min son är visserligen bara 2 år men kommer också vara hemma med mig när jag får nr 2 i Augusti! Han behöver leka med andra barn och leker gärna med dem som är äldre, tycker synd om honom som inte får vara på dagis som han brukar! VI kanske kan ses!
    Hej, jamenvisst gärna! Tycker också att det känns så trist för min pojke att vara hemma med mamma och en bebis större delen av tiden så man får väl se till att hålla de stora sysselsatta
    Monchichi skrev 2010-05-17 08:41:15 följande:
    Umm Elias och Medusan: Jag ska ju inte ha förrän till jul, men på andra sidan årsskiftet kommer min son också vara hemma med mig. Han blir två i sommar så han är ju också iofs lite yngre men det gör väl inte så mycket kanske? Ses också gärna! Familjen Rockström: Var det ni som bodde i Oxbacken? Har ni dottern på något dagis i närheten? Vi bor på Jakobsberg och ska skola in i Augusti, därför jag frågar.
    Vad spännande, när är din beräknad då? Min son är född i December, jag tyckte att det var perfekt att föda och vara höggravid i vintertid
  • Medusan
    Monchichi skrev 2010-05-23 21:11:51 följande:
    Medusan: Det låter ju positivt att du gillade vintergraviditet. Jag har funderat på t.ex. vinterkläder, om man inte har jacka som räcker till. Inte kul att köpa en stor jacka som jag bara kan ha en vinter tänker jag. På sommaren är det ju lite lättare när man inte har så mycket kläder, och ett par mamma-tröjor är ju inte lika stor investering. Men det visar sig hur det kommer att bli. Bebisen är beräknad till 20 december.
    Jag norpade min mans stora jackor fast jag kan erkänna att jag såg ut som ett vaggandes tält på slutet med dessa gigantiska herrjackor
  • Medusan
    Umm Elias

    Vad jobbigt, känner med dig och känner igen mig. Jag har också haft det tokstressigt på många sätt och det tar verkligen på krafterna att ha full sysselsättning med massor att göra samtidigt som man också har en liten att ta hand om samtidigt som man mår kasst pga. graviditeten.

    Jag hade nog garanterat sjukskrivit mig imorgon om jag var i din sits för det låter verkligen som att du behöver det

    Vad förvånad jag blir att du är bjuden på föräldrakurs, jag har hört att när man har barn sedan tidigare så brukar man inte bli inbjuden. Jag har inte blivit det i alla fall. Jag kan trösta dig med att, som vi skrev om lite tidigare, att jag också behöver någon med lite större barn att hänga med när den lille kommer och vi kommer säkert bli fler som har lite större barn som kan busa med varandra
  • Medusan
    lova2010 skrev 2010-05-30 10:26:30 följande:
    fick du inte gå? konstigt :S hehe, då ska jag njuta eftersom det är min första graviditet och det inte känns jobbigt än. tänkte höra, hur mycket känner ni av? har ni mycket foglossning, halsbränne, svullnad, sammandragningar osv? jag har sammandragningar då och då bara men annars mår jag oförskämt bra, så jag börjar undra om något är fel..? aldrig är man nöjd ;)
    Jag mår sådär, bättre nu när en väldigt intensiv period med praktik är över (läser till sjuksköterska och blir färdig om en vecka). Om jag överanstränger mig fysiskt känner jag direkt av foglossning men om jag tar det lugnt känner jag knappt av det. Svullen blir jag ibland men inte så farligt, halsbränna har jag en hel del problem med men omeprazol hjälper bra de gånger jag kommer ihåg att ta det vill säga

    Var glad att du mår bra, man brukar ju säga att trimester 2 är den lättaste och roligaste delen av graviditeten Jag går in i trimester 3 om 2 dagar och jag känner av att jag snart kan benämna mig som höggravid (det kan man göra från trimester 3).
  • Medusan
    lova2010 skrev 2010-05-31 13:09:30 följande:
    ja, jag är ju redan i trimester tre. men iofs, när man närmasr sig vecka 36-37 kanske man känner helt annorlunda! vad jobbigt med halsbränna, verkar vara många som har problem med det :S sägs ju att man får en bebis med mycket hår om man har halsbränna, haha :) drömde om lillan i natt föressten, att hon ammades. i all evighet! haha, jag satt i ett dygn och bara ammade. en mysig dröm, men förvirrande ;)
    Skönt att vara höggravid och må så bra som du

    När jag var höggravid förra gången så kände jag mig, och såg nog ut som med för den delen, som en strandad val (från vecka 35 och framåt). Jag var stor som ett hus, junde knappt röra mig ur fläcken därför att jag så stor och hade så satans ont av foglossning. Det var ingen höjdare men det behöver ju inte bli lika illa denna gång.

    Jag hade stora problem med halsbränna förra gången med och fick en son med ovanligt mycket hår så det kanske stämmer.

    Snart blir drömmen sann förresten, de sitter ofta fast som iglar vid tuttarna första tiden
  • Medusan
    LinaoJens skrev 2010-05-31 17:59:21 följande:
    Hej alla blivande mammor! Hängde i en tråd i "första barnet" med septembermammor i Västerås, men den verkar inte vara så aktiv längre. Så hittade jag den här gruppen och känner igen några namn så tänkte kanske börja kika in här om det är ok =)
    Hej, jag känner igen dig

    Jag satt just och funderade på om vi skulle tipsa om denna tråd ifall några fler vill följa med hit. Den andra är som sagt inte alls så aktiv.
  • Medusan
    LinaoJens skrev 2010-05-31 18:05:01 följande:
    Ja, jag känner igen dej me =) Har för mej att du också studerar på mdh? Jag man borde nästa tipsa! Jag har haft en paus från FL nu ett par månader, och då kan det va svårt att hitta tillbaka =)
    Ja just det, jag pluggar till syrra fast är klar om några dagar och ska börja jobba då. Vad var det du pluggade nu igen, har för mig att du med var på G att bli färdig?

    Någon av oss får ta tag i tipsandet
  • Medusan
    lova2010 skrev 2010-05-31 19:31:47 följande:
    haha, kan tänka mig att dom iglar ;) ser fram emot amningen ändå även om alla skrämmer upp en om att det ska göra så ont... tycker det ska bli helmysigt =)
    När amning fungerar bra är det hur mysigt som helst. Det gör mest bara ont i början som tur är
  • Medusan
    LinaoJens skrev 2010-05-31 21:08:19 följande:
    Ja, läser på samma akademi, fast till folkhälsovetare. Blir klar nu jag me =) Bra tajming!
    Ja just det, minns det när du säger det. Perfekt timing tycker jag med. Kommer du jobba något i sommar? När är du beräknad att föda?

    Jag kommer jobba som sjuksköterska juni och juli på ca 80 % men vara hemma hela augusti (BF 31/8)
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten