Inlägg från: gudrunberit |Visa alla inlägg
  • gudrunberit

    Gravida i Västerås trakten

    Hej! Får jag skutta in här jag med? {#lang_emotions_smile}


    Jag fick igår veta att jag är gravid och jag är alltså precis i början av graviditeten och har inte riktigt smält nyheten. Överlycklig samtidigt som jag tror att jag drömmer.
    Jag läser här i tråden att ni inte fick komma till BM först i vecka 10 och senare ändå? Jag ringde BM idag och fick en tid nästa vecka på torsdag redan. Det känns väldigt tidigt, men samtidigt skönt att få komma dit och att de förklarar för en allt som kommer hända, även så att sambon får landa lite {#lang_emotions_smile}.  Jag går hos Läkargruppen nere på stan, Källgatan.
  • gudrunberit
    lova2010 skrev 2010-04-16 10:42:26 följande:
    nja, vi hade hälsosamtal i vecka 6 på graviditeten, så det är nog inte så tidigt :) inskriven blev jag först i vecka 9. grattis till bebis!
    Haha, ok! Jag som läste slarvigt med andra ord. {#lang_emotions_embarassed} Sorry.
    Tack, det känns helt underbart att vara gravid!
    Jag är helt grön på området och vet inte riktigt vad som kommer att hända härnäst. Forumet är ovärderligt just nu {#lang_emotions_smile}.
  • gudrunberit
    lova2010 skrev 2010-04-16 10:59:34 följande:
    ja, FL är bra =) men jag var tvungen att pausa i början från forumet, för jag tog åt mig av allt, så det blev nästan jobbigt tillslut... ;) men nu är jag lite tryggare i graviditeten. när har du BF?=)
    Ja, jag förstår din paus. Jag har känt så emellanåt när vi försökte. Tillslut kretsade livet för mycket runt FL. Det blir jobbigt och man börjar fundera på saker man aldrig tänkt på tidigare. Jag inbillade mig att jag inte kunde bli gravid för jag läste om alla som försökt så länge och hade alla möjliga komplikationer. Jag tänkte att så kommer det att bli för mig med. Därför var det en smärre chock när jag faktiskt plussade och det på fjärde försöket.
    Enl uträkning här på FL är BF 21 december. En julbebis om allt går vägen....
    När har du BF?
  • gudrunberit

    Åh, vad härligt med en sommarbebis! {#lang_emotions_cool}


    Du har helt rätt, man ska tänka att allt kommer att gå bra och njuta istället. 
    Denna jul kommer att bli annorlunda verkligen. {#lang_emotions_smile} Jag har aldrig gillat julen riktigt, men nu kommer jag få en anledning att älska julen! Jag brukar annars jobba på jularna så att andra med barn kan få vara lediga med sin familj. Blir ändring på det nu {#lang_emotions_wink}.
  • gudrunberit
    Memmal skrev 2010-04-17 08:52:26 följande:
    Jag går också hos Läkargruppen, vilken BM har du?
    Jag ska till Ann, det blir första besöket. Vet du vem hon är? Den jag fick prata med i telefon heter Anna-Lena och lät mycket trevlig.
    Är det fler här som haft nån/några blödningar sen ni plussade?
    Jag fick lite igår och blev orolig, (jag vet att det är normalt, men det började snurra i huvudet iaf) och ringde 1177 som sa att det var normalt och jag kunde ta det lugnt. Skulle ändå vara skönt att höra andra som varit i den situationen. Min mamma hade tydligen blödningar vid varje mens i början av graviditeten.
  • gudrunberit
    lova2010 skrev 2010-04-17 10:32:50 följande:
    jag har haft många blödningar, till och med en störtblödning i vecka 15, alltså rejält, men det har aldrig varit något :) boka tid på kvinnokliniken å måndag om du är jätteorolig!
    Tack för svaret! Vad skönt att höra andras erfarenheter.
    Jag har tid till bm på torsdag och händer det inget mer, så väntar jag nog. Jag har inte ont, mer än molvärk som jag hade innan också, och det kommer inte mycket. I princip bara när jag går på toa. Ja hoppas att det håller sig så, annars ringer jag på måndag.
  • gudrunberit

    Åh det där med molvärk känner jag väl igen....likaså att springa på toa {#lang_emotions_smile}. Plötsligt känns det som att det flödar, men nej, det har inte kommit någonting. Jag tror att inbillningssjukan har en stor makt över en just nu {#lang_emotions_embarassed}.


    Skönt att höra att molvärken kan ge med sig om några veckor. Ja, den får gärna vara kvar sålänge allt är som det ska bara, haha.
  • gudrunberit

    Jag har en fråga som jag skulle bli jättetacksam för om nån kunde svara på.

    Jag går in i vecka 8 imorgon och skulle gärna vilja göra ett vul. Jag har ringt till Kvinnoläkarna, men de gör bara vul vid medicinska skäl. Är det någon här som gjort ultraljud innan vecka 17 och isåfall vart? Jag kommer få ett ultraljud vecka 17 genom Läkargruppen, men det känns som låååångt borta.

    Jag har haft en mindre blödning och skulle gärna vilja se att allt är ok med pyret.

  • gudrunberit

    Hm, det var konstigt att de har så olika regler...Jag fick inte trots att jag haft en mindre blödning. Hon sa bara att de utförde ultraljud om man haft missfall upprepade gånger tidigare eller blödde kraftigt. Så tråkigt att inte få göra ett och lugna sin oro...

  • gudrunberit
    lova2010 skrev 2010-05-04 16:56:56 följande:
     ring till carolina-mottagningen i uppsala! dom tar frikort också, annars kostar dom som ett läkarbesök :) tar ju inte sååå lång tid att åka ändå=)
    Åh, tack för jättebra tips! Jag har frikort också så det blir ju perfekt! Håller med dig, det är inte alls långt bort. Vad kul! Tack!
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten