Inlägg från: avaritia |Visa alla inlägg
  • avaritia

    Gravida i Västerås trakten

    Nyinflyttad till västerås och jag är i trimester 2! :)

  • avaritia
    Familjen Rockström skrev 2010-04-14 19:16:24 följande:
    hej tjejer! idag var jag hos BM eftersom jag trodde att jag hade en urinvägsinfektion men så var det inte, skönt! sen så försökte vi lyssna efter bebisens hjärtljud men det fanns inga.. eller vi hittade inga. men trodde inte heller att vi skulle göra det eftersom det är så tidigt (v 12+6) skulle varit roligt att få höra dom men jag får snällt vänta tills efter v 20.
    Skönt att du inte hade urinvägsinfektion, det kan vara en riktig pina!! Hoppas ni hittar hjärtljuden nästa gång. Har du fått tid för UL än?
  • avaritia
    Familjen Rockström skrev 2010-04-14 21:10:29 följande:
    ja det var skönt. jag ska på RUL den 11 maj.. längtar som bara den! blev inte orolig tack och lov men jag förstår att många blir det när man inte hör hjärtljuden. men min BM sa att dom lyssnar igentligen inte fören efter v 20 den tidigaste hon har lyssnat på var i v 16+0 men jag tjatade lite så då gick hon med på ett försök. när ska du ha? har du gjort RUL?
    Åh, det är ju så segt att vänta på RUL! Har du känt av bebisen i magen ännu då? Jag har beräknad BF den 13 september, så är i v 19 nu. Jag hade RUL i måndags, det var verkligen en evig längtan enda fram dit. När man väl var där så ville man inte gå hem, det var så häftigt att se sin lilla i magen :)
  • avaritia
    lova2010 skrev 2010-04-15 12:28:34 följande:
    Åh vad roligt! hakar också på är, går in i vecka 22 på lördag, bor mitt i västerås =) ni som gjort RUL, fick ni reda på könet?
    Nej, när jag frågade så sa de att de inte kikar på det.
  • avaritia
    LinaoJens skrev 2010-04-15 18:42:28 följande:
    Tänkte höra... Jag går på MVC herrgärdet och nästa besök där verkar vara i v.24, är inte det sent? Första besöket var inskrivningen i v.10 och nästa är alltså 14 veckor senare... Ni som går på andra MVC, hur ser erat "schema" ut?
    Sist jag var hos barnmorskan var jag i v 9 och fick då en tid till UL som jag hade nu i v 19, men ingen ny tid till henne. Efter UL så sa barnmorskan att jag skulle ringa och boka in nästa tid med henne och den tiden jag fick skulle vara när jag var i v 24, dvs 15 veckor efter förra besöket hos henne :S. Känns jätteskumt med så pass långt mellanrum! Men efter jag berättade om mina sammandragningar pga mitt arbete så fick jag nästa lediga tid hos dem, nu på tisdag när jag är i v 20. Tycker ändå att det är långt mellan besöken hos henne :S.
  • avaritia
    lova2010 skrev 2010-04-16 09:26:56 följande:
    men oj vad långt emellan! jag kanske bara har haft tur jag? jag har ändå vart där 3 ggr redan. visste inte att man kunde ha sin barnmorska på kvinnoläkarna :) jag gjorde tidigt UL där :) dom är bra!! avarita: hur länge har du känt sammandragningar? jag fick i söndags, så jag har vart på kvinnokliniken två gånger denna vecka, har haft dem i samband med förvärkar också så jag blev ordinerad vila...så inte den lilla tittar ut för tidigt....
    Jag har haft sammandragningar sedan v 15, är i v 19 nu. Jag får det när jag tar i på dansträningen och på mitt jobb som plattsättare. Med tanke på det tunga jobbet så tänkte jag att det säkert har något att göra med det och ringde BM för att kolla vad hon tyckte att jag skulle göra, om jag skulle ta det lugnare eller så. Då sa hon att det bara var livmodern som växte och jag skulle köra på som vanligt :S. Jag ska ta upp det ordentligt nu på tisdag på nästa besök hos henne, för nu börjar sammandragningarna bli obehagliga när jag arbetar.
  • avaritia
    Memmal - BF 25 Juli - Andra barnet - Haga
    Anna76 - BF 29 augusti - Första barnet - Skiljebo
    Lova2010 - BF 2 september - Första barnet - Rudbecksparken
    Tanja Thim - BF 9 September - Första barnet - Hemdal
    Avaritia - BF 13 September - Första barnet - Hemdal
    ByUS - BF 12 oktober - Andra barnet - Irsta
    Lololo - BF 12 oktober- Tredje barnet - Södra Gryta
    Familjen Rockström - BF 22 oktober - Andra barnet - Oxbacken
  • avaritia
    Svampp skrev 2010-04-27 08:49:44 följande:
    Hej allihop! Jag är beräknad med mitt första barn till 15 augusti och bor i Kvicksund. I listan, är det vart man bor som man ska skriva på slutet eller vart man har sin BM? Jag har en fråga till er som går på Gryta! Vilken barnmorska har ni och vad tycker ni om den ni har? Jag går på Hemdal nu men är inte alls nöjd med vare sig barnmorska eller läkare så jag tänkte att jag ska byta till Gryta där jag iaf haft kontakt med en jättebra läkare via jobbet. Men skulle kännas bra att veta om nån haft kontakt med bra barnmorska också eftersom det känns mest viktigt just nu!
    Vilken BM har du på Hemdal? Går där jag med och jag är inte nöjd med min heller. Vi kanske har samma..
  • avaritia

    Okej, jag har Margareta, så vi har inte samma. Det låter jätteskumt att hon inte har nämt något om föräldragrupper tidigare! Jag ska inte ha barn först i början av september, så jag hoppas att jag hinner gå på föräldragrupp innan det! Min barnmorska har inte heller nämt något om det nämligen, men det var bra att du sa det. Ska ta det med min barnmorska den 26/5 då jag ska dit nästa gång. Man ska ju känna sig trygg med sin barnmorska, så det är bra att du bytte. Det är ju ändå en känslig period man är i och vill ha all hjälp och stöd som möjligt, inte minst från sin barnmorska.

    Margareta som jag har tycker jag är lite konstig. Jag jobbar som plattsättare och bär tungt under större delen av dagen när jag jobbar. Sedan några veckor tillbaka (är i v 21 nu) har jag börjat få sammandragningar pga yrket och det känns riktigt obehagligt. När jag ringde henne så tyckte hon att jag skulle fortsätta jobba på som vanligt, då det bara är livmodern som växer och gör ont. När jag var hos henne förra veckan så tog jag upp det igen och hon tror fortfarande att det är livmodern som växer och gör ont, just precis de gångerna då jag bär tungt. Först tyckte jag att det lät bra, men sen har jag hört av andra som jobbat inom branschen och fått sammandragningar under arbetets gång att deras barnmorskor bett de sluta bära tungt och ta det mycket lugnare eftersom det kan vara skadligt för bebisen. Där började jag tvivla på min BM att hon inte tar mig seriöst.

    Idag hamnade jag uppe på gynakuten efter att ha ringt sjukvårdsrådgivningen för att titta hur min livmodertapp såg ut. Nu var allt som det skulle som tur var trots sammandragningarna, men om det nu inte hade varit det så hade jag varit skapligt besviken på min barnmorska som bett mig jobba på som vanligt trots det tunga jobbet.

  • avaritia
    MigLin skrev 2010-05-04 17:35:12 följande:
    Vi var på RUL idag, så häftigt att få se det lille trollet! Sprattlade och for runt som en liten tok, sen blev den trött och vilade efter en stund  Sååå mysigt!!
    vad roligt! :D Fick ni hem några bra bilder från UL då :)?
  • avaritia
    lova2010 skrev 2010-05-16 12:01:53 följande:
    fick ni reda på kön här i västerås? fuskigt ;)
    Ja, fuskigt ;)! När jag frågade så sa de att de inte tittar på sådant :(
  • avaritia
    Umm Elias skrev 2010-05-16 20:03:09 följande:
    De letar aldrig efter kön på Rutin ul men om de har sett könet och ni frågar så MÅSTE de säga, ni har rätt till all information de vet om ert barn.. De drar dock väldigt snabbt förbi könet har jag märkt på mina ul (jag vill dock inte veta!)
    Jag har hört att vissa landsting inte berättar pga vissa gör abort pga att det är "fel" kön?
  • avaritia
    lova2010 skrev 2010-05-16 20:29:45 följande:
    Jo, men till mig sa dem att det främst är ifall dom ksulle säga fel. Tydligen har dom blivit stämda förut när dom sa att det var ett visst kön, sen kom det ut det motsatta, och då had eföräldrarna förberett allt osv....
    Jo, det låter ganska vettigt! De borde inte berätta om det inte vore så att de är 100% säkra :)
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten