Allergitråden
Googlade lite.... Det är kanske inte är vanligt men finns de som upplever att barnen blir svåra att lägga, överaktiva osv av vete. Ungefär som en sockerkick.
www.allergimat.com/topic.asp&topic_title=Reaktion-av-vete-speedad?
Fröken frågvis; jag skulle utesluta ägg men även mjölk minst 4v. Skrikigare verkar ju inte bra....
Hej i tråden. Sonen på 2.5 fick i sig en bulle med mjölk i av misstag så nu är mage/tarm i uppror igen, suck.
Han får Nexium nu en period men funderar över kosten också. Havre gick plötsligt inte alls (magknip) och hans eksem blossade upp rejält av päron (grönt lite hårdare sort) har även plockat bort gröna äpplen, kiwi, tomat, rå morot.
Eksemen är nu mkt bättre men han är fortfarande "sur" i magen med "frätbajs" och mkt osmält mat i bajset. Är det bara att vänta ut det eller hade ni tagit bort ngt mer? Vad är er erfarenhet?
Dietist/dr säger att vi förutom ovanstående får prova oss fram men tänkte att någon i tråden kanske har ngt råd. Sonen har varit bra i magen sen i somras i stort sett, det är mjölk, soja, baljväxter som inte funkar annars har han ätit det mesta utan problem.
Liol; Nexium är magsårsmedicin. Ges ofta om barnen har reflux, sonen hade det som liten. Nexium lugnar också mage/tarm när det är riktigt uppretat med frätande stinkbajs.
Någon som vet hur länge man bör vänta med att provocera med bortplockade livsmedel efter att barnet blivit symtomfri (normal i magen)?
Ok. Vi vet att det började som en reaktion på vete, men efterhand som magen fortsatte krångla plockade vi även bort havre och majs. Efter tre veckor med gröna/blodiga diarréer är hon nu bra i magen igen. Vete kommer vi inte testa med på länge, men havre och majs vet vi inte om hon egentligen reagerade på. Bör vi ändå vänta ett par månader? Har telefontid med läkaren först om tre veckor.
Solhavre vet jag inget om men Oatly är väl tveksamt om du ska ge. Innehåller väl 100ppm vete? Så inte alls så rent som tex Sempers havre.
Testa annars om hon gillar quinoa. Funkade när inget annat funkade på sonen. Om man tar ngt mer vatten och låter det koka lite längre än det står så blir det grötigt om man blandar med lite olja. Sonen älskade det när han var runt 1.
Oatly själva rekommenderar inte sina produkter till veteallergiker. De citeras bland annat på länken nedan.
www.sandt.nu/havre-och-gluten/
Oj, hade inte alls koll på att dem 100 mg gluten kommer från andra sädesslag än havren självt! Har inte behövt läsa på om vetekontamination på den nivån tidigare.
Tyvärr misstänker jag att väldigt många "mjöl" typer då kan vara kontaminerade - väldigt många mals nog i maskiner som även mal vete så läs på ordentligt på vilka märken som fungerar. Det lär alltså hänga på fabrikören också och inte bara "sädesslagen". :/
Fröken frågvis, sonen får illröda kinder när han äter ngt han inte tål. Därefter kommer magont och sen dålig mage dagen efter. Testa att skriva matdagbok och se om du ser ngt mönster?