• Lallan

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag har ägnat mig åt att städa syrummet idag. Sambon var snäll och möblerade om där inne för ett tag sedan. Saken är bara den att sedan dess har alla tyger legat huller ombuller istället för sorterat efter material som jag vill ha det. Nu börjar det bli ordning men det lär nog ta några dar till.
    Tänkte avsluta dagen med lite handsömnad för att sy klart innertyget i sufletten som jag håller på med men det gick inge bra så nu surnade jag ihop och gav upp istället.

    Jag skulle behöva massor med mer ork och något mindre mage så att jag kunde ta itu med och avsluta alla mina projekt som finns i huvudet.

  • Lallan

    Någon som har ett förslag på bra grenmått på byxor i strl 45-50 om man inte vill att byxorna ska sitta under armhålorna?

  • Lallan
    Lallan skrev 2010-10-16 18:30:56 följande:
    Någon som har ett förslag på bra grenmått på byxor i strl 45-50 om man inte vill att byxorna ska sitta under armhålorna?
    Glömde skriva att det är med mudd i midjan!
  • Lallan
    Ogabinne skrev 2010-10-16 23:08:56 följande:
    Ja jag tror det skulle funka. Det blir ju dock styvare och kraftigare än ett vanligt regnskydd. PÅ är det väl nästan bättre men nog svårare vid förvaring. Men så fint det skulle vara att glida runt med ett sådant över vagnen i regnet!
    Huvudsaken att det funkar bra mot regn. Själva vagnen är inte den smidigaste den heller men det skulle passa restenav stilen på den bra
    Ogabinne skrev 2010-10-16 23:34:19 följande:
    Jag är jätterädd att jag syr för sent om kvällarna. Jag brukar sällan sy senare än halv tio pga grannarna. Ikväll spelas det musik på hög volym hos någon granne o klockan är halv tolv. Tänk vad jag kunde fått gjort om jag passade på!
    De tär fördelen med eget hus men ändå så brukar det bli mer gjort när sambon är borta. 
  • Lallan
    gewjyn skrev 2010-10-24 08:20:23 följande:
    Är det någon som har en bit av deerdots gula klövertyg på väv? Jag ska klä om insidan på min 70-talssittvagn, men frakt på 65:- för mindre än en meter tyg känns ju hhelt hutlöstFörvånad
    Har klätt om min 70-talare med samma tyg men har tyvärr inte kvar så att det räcker. Det passar i alla fall perfekt för ändamålet
  • Lallan
    uppochner skrev 2010-11-01 10:39:28 följande:
    Vart köper man napphållningsring och ett spänne i metall? Samt något att spänna fast bebismobiler med?
    Ring har jag för mig att Sygryn har haft. Metallspänne finns på de flesta ställen som säljer sybehör tex Bibbi men jag har köpt billiga vanthållare och slaktat istället
  • Lallan

    Förresten, hur tjock bör en babyoverall egentligen vara? Nog för att jag redsan har två ungar men just det där med att klä dom lagom varmt tycker jag aldrig att jag kännt mig säker på. Tänkte sy i fleece samt velour men funderar på om man även ska fodra med ngt tunt emellan så som tex Lindex overaller är.

  • Lallan
    GOBLIgobli skrev 2010-11-01 18:45:09 följande:
    Och just det, ytter är i fleece.
    Gick på vaddjakt idag men det var slut Får se till att ta mig till stora staden nån dag och inhandla lite
  • Lallan
    uppochner skrev 2010-11-02 17:53:47 följande:
    Är det någon här som har maskin av märket Brother som kan tycka till lite?

    Jag har både overlock och brodermaskin. Jag är nöjd med mina


     


     


    Pumpalicious skrev 2010-11-02 16:34:37 följande:
    Helt OT men måste få dela med mig lite av min knasige snart 3åring.

    "Min rumpa luktar illa. Jag vill inte vara med honom!"

    Underbart

    Jag tänkte köpa lite vadd idag för att kunna sy två babyoveraller men det hela sprack då tygaffären här i närheten haft inbrott inatt så det var stängt

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd