Inlägg från: Du och Jag ver2 |Visa alla inlägg
  • Du och Jag ver2

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    gewjyn skrev 2010-08-14 15:16:00 följande:
    Snälla hjälp mig nu innan jag kastar ut symaskinen genom fönstretSkrikandes Det är min OL-kombi det gäller. Hur gör man för att få till en vettig täcksöm? Det blir bara trassel på baksidan när jag syr, maskinen står och tuggar och gör en trasselsudd på baksidan, eller så går tråden av. Om jag mot förmodan får till en söm så får jag problem i slutet av sömmen, det går ju inte dra ut trådarna. I boken står det att man ska stanna med nålarna nere och sen vrida bakåt tills nålarna är i sitt högsta läge och sedan dra arbetet bakåt, men det sitter ju bara fast!
    Jag blir galen! all min sytid går åt till att krångla med maskinen
    Hur går det om du vrider framåt igen lite grann efetr att du vridit bakåt? Så får jag göra på en utav mina maskiner.

    Å nä, man blir ju inte glad när man lär lägga all sin energi på krångel
  • Du och Jag ver2
    tinni78 skrev 2010-08-17 12:33:47 följande:
    Jag vet inte vilket som är bäst, men på Ohlssons i Örebro hade dom massor av reatyger kvar i förra veckan. Rean gäller till 21/8, jag måste nästan åka dit en sväng till när jag har lite mer tid på mig.
    Hm, undrar vart vi ska åka?! Skiljer bara 1 mil - å de övriga affärerna vi ska in på finns på båda ställena!! Så, får nog bli Örebro istället då...så vi är säkra på att det är rea å finns tyger!!!!

    Var det mycket flanell å velour på rean?! Ohhhh vad det kliar i mina tygshopparfingrar nu!!!!!!!!
  • Du och Jag ver2
    gewjyn skrev 2010-08-20 16:42:38 följande:
    Jag vill sy, sy, sy! Men den lediga dagen blev full av städning och tvätt och när busfröet sov kom pappa och ville bli klippt Skrikandes.
    Jag har halvfärdiga plagg i MTs stjärn och randtyg, velourbyxor som det bara fattas resår i, vilket alltid blir kvar. Hur gör ni med resår, syr ni fast den och sen viker ner kanten och syr  "kanal" eller syr ni en kanal och drar i resåren? Jag gillar inte när resåren vrider sig i kanalen så jag vill gärna ha den fastsydd men jag tycker att den sträcker ut sig så mycket då och blir dåligt stretchig.
    Jag brukar sy lodrät mb och i sidorna - då vänder den sig inte och töjer inte ut sig heller!
    Fiffa5 skrev 2010-08-20 19:44:23 följande:
    Funderar på det här att skydda mitt namn och registrera det. Kan man göra det även om man bara driver hobbyverksamhet och inte vill starta eget?? Hur gör man?
    tror du kan registrera dig ändå, jag har kvar mitt namn och har lagt ner företaget för flera år sedan,
  • Du och Jag ver2
    Fiffa5 skrev 2010-08-20 21:10:26 följande:
    Jag trodde det med, men när jag försöker registrera måste man kryssa i vilken typ av företag man söker för. Förstår inte riktigt...
    aha...ja, det var ju några år sedan jag sökte... Å då startade jag ju iofs förretaget samtidigt..
  • Du och Jag ver2

    Idag har jag faktiskt slängt två UFOn som bara legat och tagit upp plats på mitt klippbord! Jag kommer säkerkligen inte sakna dem!! (var doredo plagg).

    Så då fick jag plats med mitt tyg och klippte ut tre par byxor som blev till nu på kvällen. Älskar färgerna! Å nu testade jag att sy den förstärkta täcksömmen också med avigan ut - å det blev ju faktiskt jättebra! Varför har jag inte testat det förut för?!?!?

    Upptäckte att jag måste ta och köpa limefärgad tråd... Å mera limefärgad mudd - för har myyycket rosa velour som ska bli läckra plagg!!

    delatezz.blogg.se/2010/august/mysisar.html


  • Du och Jag ver2
    emptythorn skrev 2010-08-25 13:42:47 följande:
    Tack för tipset! Ska dit på söndag, så nu vet jag vad jag ska köpa!

    Är det någon som har den här kominationen från ikea?
    www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S59861342
    Tänkte om någon vet om det ryms två maskiner på bordsdelen?
    Det ryms säkert - men frågan är om det blir för tait emellan dem. Mina bordskivor är 75*150cm, på dem har jag 2 maskiner/skiva. Men, på den där kombinationen så går det ju bort ca 30cm för förvaringen + att du ska komma åt den också.

    Såg himla smart ut - men skulle nog bli för tait för mig iaf. Sen beror det ju lite på vad du har för maskiner!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd