Inlägg från: uppochner |Visa alla inlägg
  • uppochner

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Vad bra att man får med en adapter!  Jag fattar det som att man får skicka dit den men då får man betala frakten själv. Men om det är något litet fel så tänker jag att det går att fixa i Sverige. Eftersom det skiljer så mycket i pris så har man råd att kosta på den lite om något skulle hända. 


  • uppochner
    emptythorn skrev 2010-11-18 19:38:12 följande:
    Typ nåt sånt är det här med. Jag vet inte riktigt vart alla slantar hamnar.. hmm. Det tåls att funderas på.

    Gynthers böcker, är de gjorda av Elsebeth Gynther?
    För i så fall har mitt bibblo bara: Nya barnkläder 62-104 och Sy kläderna själv.
    Är det värt att låna hem dom?
    Jag har lånat hem den och jag tycker att den är bra i alla fall. Det ser ju lite 80-tal ut men det beror mest på tygerna och de behöver man ju inte härma ; )
  • uppochner

    Nu har jag beställt Brother Innov-is 350 SE från Sewing Machines Direct. Allt som allt gick det på 388,5 pund. dvs 4260 kr för symaskinen som kostar ca 8900 kr i Sverige samt fem stycken overlocktrådrullar, 20 spolar till maskinen och 5 spolar till industrimaskinen jag har hemma.
    Det tyckte jag var riktigt billigt och dessutom är det fri frakt till Sverige. Jag hoppas bara nu att jag blir nöjd men det tror jag. Jag har kikat på maskinen här i Sverige och den verkar vara bra.

    Det kanske är någon här inne som har en sådan? På Sysidan hade den fått bra recensioner. 


  • uppochner
    sarahl skrev 2010-11-20 08:48:19 följande:
    Fri frakt till sverige? de har ju kostat ca 500 förut. vad synd att jag inte visste att du skulle beställa då kanske jag kunde fått slänga med en beställning på en pressarfot till min coverpro!
    Japp, nu är det fri från Sverige också så det blev riktigt billigt! Köper du för 15 pund så är det gratis frakt så du kanske kan beställa också? Eller köp något litet också... 
  • uppochner

    Jag ska stå på marknad nästa vecka och det kostar bara 25 kronor. Dessutom är det inomhus med massa trevliga studenter så det ska bara bli roligt : ) Men 25 kr är ett bra pris!


  • uppochner

    Jag fick hem min ny maskin idag från sewing maschine direct. Jag beställde i fredags kväll och fick den direkt hem med posten idag. Det var snabbt jobbat. I kväll så ska jag alltså SY måste ju testa allt såklart.


  • uppochner
    TiLo skrev 2010-12-11 20:07:16 följande:
    ja det var ruggigt dyrt. och lång väntetid innan man kommer till de aktuella delarna. har lite dåligt med tålamod...
    finns det ingen bok man kan köpa om mönsterkonstruktion???
    inger öberg har en bra bok och winifred aldrich.
  • uppochner
    madde10 skrev 2010-12-30 16:32:26 följande:
    Är inne på jofotex och tittar. På muddväv kan man välja nåt som 2*2 ribb. Nån som vet vad det är?
    2*2 ribb har med bindningen som det är stickat med. Två på fråmre bädd, två på bakre. Resultatet blir ett tyg som ser randigt ut när man sträcker ut det. Två rära maskor och sedan två aviga. Vanligt i ärmsluten på stickade tröjor.
  • uppochner
    tinni78 skrev 2010-12-30 12:01:13 följande:

    Är det så enkelt alltså, det måste jag prova nästa gång.


    Tack!


    Jag gör också så. Det är lättare på industrimaskin eller annan maskin som man kan öka trycket på pressarfoten för då halkar inte bandet av misstag. 
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd