• brokig

    Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S

    Jag har en syster som är 14. Hon ser också äldre ut än vad hon är, dvs. hennes barnsliga ansiktsdrag börjar växa bort och hon har kvinnliga former. MEN, bara för det behöver du som förälder inte uppmuntra ett barn att leva vuxenliv. Hon är ju för guds skull ett barn. Barn bör inte visa brösten, förlova sig, ha sex eller festa. Ändå finns det barn som gör det och föräldrar som tycker att det är okej. Min mamma är stenhård mot min syster och behandlar henne som sin dotter, inte som en vuxen.

    Jag tycker det är fel av dig att uppmuntra ditt barn att ha en vuxenrelation. När hon är myndig kan hon själv bestämma, men fram tills dess bestämmer du. Jag tycker att 14-åringar visst kan få ha pojkvänner, men på ett helt annat sätt än vad jag som vuxen har för relation. Vänskapsringar eller tudelade hjärtan är väl utmärkt för barn som vill visa sin samhörighet.

  • brokig

    Jag upplever att förlovningens speciella betydelse har försvunnit sedan alla tonåringar börjat förlova sig hit och dit som en kul grej. Vi planerade förut att förlova oss, men efter att se alla ungdomars ringbeprydda fingrar och hur de hånar den livslånga kärleken har förlovningen till stor del tappat sin fina innebörd. Vi älskar ju varandra till döds, och det är minst av allt en kul grej.

  • brokig

    Visst förlovar jag mig för min egen skull, men då blir det ingen förlovningsannons, samtal där jag berättar för släkt och vänner eller förlovningsfest. Ingen bryr sig väl om sånt när det förlovas lika ofta som det görs slut?

Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S