• Ennna

    Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S

    Hmmmm... visst kan en fjortonåring förlova sig - vilket också en tolvåring kan eller elva åring..... Frågan är väl bara var vi sätter gränsen i ålder då det gäller en sedvänja som tidigare har varit förstadiet för äktenskap?
    Diskussioner kring unga flickor i andra kulturer, som vid 14 års ålder blir bortgifta brukar vi som regel tycka är hemskt. Varför tycker vi det? Ja, mitt svar skulle vara för att de fortfarande är barn!

    Jag skulle vilja säga att det är kärnan i frågan. Bör eller ska ett barn leva vuxet under den tid som det fortfarande i vår kultur och samhälle anses vara barn? Om ja, vilka konskevenser innbär då detta?

    Din dotter skulle då också rent teoretiskt sett, kunna gå in på systemet själv för att handla det hon vill konsumera. Gifta sig - varför inte - de har ju faktiskt varit ihop superlänge. Flytta till sin egna lägenhet och ta ett jobb.

    Samma tjej lekte antagligen med Barbie för två år sedan, så uppväxten gick alltså väldigt fort?

    Jag antar att ovan är svaret på din undran om 14isar kan förlova sig eller inte?

    -------------

    Kläder: Ja, jag håller nog med de flesta som skrivit tidigare. Du har jättevackra döttrar! Dock har du döttrar som i närbild har barnets ögon och 25 åringens partystass. (de vill säga dom som inte tillhör feministgänget....)

    Många har frågat dig om kläderna, men jag ser inte hur du svarat? Vad tänker du själv? (bara nyfiken)

  • Ennna

    Puss:

    japp visst var jag mkt klyftig där.......

    Du har självklart aldrig hört om att det som sägs/skrivs och det som tolkas kan vara lite olika?
    Du kanske skulle ta och läsa raderna igen? Och fundera på vad jag skriver och vad du tolkar in? Bara ett tips!

  • Ennna

    Puss:

    Betackar mig från ironi!

    Ber dig så mkt om ursäkt då jag uppenbarligen trampade på mkt ömma fötter! /Ennna

  • Ennna

    Xtina:

    Har varit uppe och skrivit förrut, och kan väl kanske fortfarande inte riktigt få in i mitt huvud detta om förlovning och fjortonåringar..., men men.... Det var inte det jag skulle skriva om utan att jag i går var förbi en affär och råkade kolla in skyltfönstret. Där fanns det en silverrig som det stod "you and me" på. I mitt tycke väldigt fin.... kanske det kan vara ngt för dem?
    Affären ligger på Sveavägen och heter typ "Vasastans guldsmedja/affär" ngt dylikt. Den finns om man ser från odenplan sett bortanför stadsbibilioteket.

    Ville bara sticka in den som ett tips. /Ennna

  • Ennna

    Hmmmmm...... sursmilisen bara kom dit! Inte min mening!

Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S