Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Äsch, det blev ju ingen bättre bild! Fl klipper av bilden på högersidan så sufletten blir halv

  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-05-15 21:30:07 följande:
    Jag ser då hela vagnen!

    Alltså de är vackra men jag tycker de ser lite läskiga ut där där gamla vagnarna, särskilt de kolsvarta i trä och korg från typ 1920, ser ut som något från en skräckfilm... Hu.
    Jag tycker egentligen också att de är lite läskiga! Den stod brevid min säng efter att jag hämtat den men min man har just burit ut den i vardagsrummet för annars vågar jag inte sova i sängen...

    Jag har två 20-talsvagnar som enl min man ser ut som något från filmen "Rosemarys baby" och de vågar jag nästan inte ens ta i
  • jagäraf

    Jag testade tygblöjor till mina två minsta. Massor med olika sorter. Men jag blev galen över att det läckte hit och dit! Till slut skaffade jag vanliga vikblöjor (tyg, alltså) och sen gammaldags blöjsnibbar i plast. Suveränt! Plastsnibbarna sköljde jag bara av och återanvände gång på gång. Jag tror jag gjorde av med ett 100-tal snibbar under hela Ebbas blöjperiod.

    Min syrra däremot använde vikblöjor med såna där ullbyxor och tyckte det var jättebra. Men visst läckage var det hela tiden om jag minns rätt.  Hon klarade väl det men inte jag!

  • jagäraf

    Det är nog väldigt stor skillnad på blöjor idag och på 80-talet. Problemet med blöjor idag är att de är så torra så det kan vara svårt att få barnet torrt/blöjfritt...! Därför tyckte jag tygblöjor i snibb var perfekt. Inte torrt mot rumpan men inga blöjeksem. Inte blött utåt tack vare snibben. Det är inte lätt att hitta plastsnibbar idag men det finns i några webbutiken har jag sett.

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-05-16 15:05:04 följande:
    Menade skillnad på tygblöjor i första hand =)
    Aha!

    Det har säkert kommit bättre nu för tiden. Min minsting är ju född 1993!
  • jagäraf

    Ang Emmaljunga Loveline och Softline så var det väl ganska kortlivade modeller? Åtminstone Softline kunde beställas med olika stora hjul.

  • jagäraf

    Neele, de tillverkades väl några år i slutet av 80-talet. Jag har någon barnvagnsbroschyr Emmaljunga från 88 tror jag men tyvärr inte där jag är nu. Sen har jag från 1990 och 91 men där är jag ganska säker på att den inte längre finns med.

  • jagäraf

    Jag ska kolla till helgen om jag har katalogen. Jag tror de fanns i ljuslila, ljusblått, mörkblått, rött och kanske beige. Undrar om inte Swinghunny har något i sitt galleri?

  • jagäraf

    Det är en Softline Swinghunny har i sitt galler.

  • jagäraf

    Neele, jag ska leta till helgen när jag kommer hem till Gotland igen. Men, katalogen jag har, om det nu är rätt år, är tyvärr bara en svartvit kopia Kanske det ändå går att få fram lite info ang färger osv. Annars kan jag rekommendera Kungliga Biblioteket i Stockholm. Där kan man låna (bara på plats, tyvärr) barnvagnsbroschyrer i massor!

Svar på tråden Retrovagnstråden 19