• Fru J

    Retrovagnstråden 19

    Plly skrev 2011-01-20 15:49:37 följande:
    Halloj!
    Var förbi en sväng idag på myrorna och hittade en helt ny oanvänd Emmaljunga dockvagn "alexandra", i KARTONG för 150:-! Emmaljungaklistermärket är svart med guldtext, någon som vet årtal? Tyget är i röd canvas.

    Ps. Det fanns en till exakt likadan dockis omonterad fast utan kartong, Myrorna Ropsten...skynda fynda Måste varit någon som haft tvillingar som inte gillade att leka med dockvagn...


     
    Glömde skriva årtal, jag fick min vagn 1986.
  • Fru J

    Jag tryckte ihop mitt princesschassi då det var någon cm för brett (hade en nyare sittdel0 och det var inga problem. Så långe alla 4 fästena passar i chassiet så borde det gå.

  • Fru J
    Uliise skrev 2011-01-22 19:14:18 följande:
    Ja precis, det är så jag får göra också!
    För mig gick det att ha en sittdel så (var barnvakt och hade barn i vagnen). Höll bara lite extra koll på den så att den inte hoppade ur sitt läge eller så, men princesschassit har ju så bra fästanordning med de där två "flärparna" som man fäller över och på så sätt får fast sittdelen.
    Du har ingen bild på hur ditt ser ut?
  • Fru J
    Uliise skrev 2011-01-25 12:48:34 följande:
    Ja det är exakt samma fästen, fast sittdelen är smalare så jag måste trycka ihop chassit! Kan försöka ta en bild så ni får se

    Ja men om fästena passar så är det ju lugnt. Jag har haft så en period, och som Jagaf (tror jag det var) skrev så måste man ofta klämma ihop eller utvidga vissa chassin.


    Vore spännade att se vilken sittdel du har till, gärna bild, nyfiken!

  • Fru J
    Uliise skrev 2011-01-28 21:55:31 följande:
    Här komemr bilder på min sittdel till Princess-chassit
    Vilken modell är egentligen det här? Någon typ av Ringo?


    Här kan ni se att det finns två valmöjligheter, det finns två fästanordningar i två olika höjder. Det lägre (som gör att sittdelen kommer högt upp) är lite smalare, så man får trycka ihop chassit lite. Det högre fästet sitter "bredare" om ni förstår :S


    Jag fick även med hårdlift och så åkpåsen som man skymtar i vagnen. Åkpåsen kan aldrig ha varit använd, känns helt ny och har tom plastsnöret (till ev lapp) kvar.
    Ja men det där går ju Vet att Emmaljunga Derby (efterföljaren till Princess och Gondol, den som gjordes i skai) tillverkades då samtidigt som RIngo så det där fungerar ju alldeles utmärkt
  • Fru J
    AlexandraK skrev 2011-02-19 18:19:56 följande:


    Köpte denna tvillingsulkyn idag. Emmaljunga. Hur gammal kan den vara tro? Tyvärr var vagnen längst bak redan såld... Duo för 150 kr. *gråter*
    i min emmaljungakatalog från 1984 finns vagnen med, men ajg tror att det funnits ett flertal år tidigare också, då det står" vår storsäljare" under bilden på vagnen
  • Fru J
    Lallan skrev 2011-03-10 15:50:11 följande:


    Bild på min favvovagn för tillfället
    Åh den är sååå fin!
    Önskar jag hade en tvillingvagn till mina kottar! Men just nu blir det inget letande...bebisarna hotade med att komma ut i måndags (9veckor tidigt) så jag är ordinerad sängläge nu...tur det inte är så lång tid kvar....
    Men det är klart, det kan ju dyka upp en tvillingliggvagn på nätet, dock är de hyffsat sällsynta.
  • Fru J


    En sån här kommer mina twins få åka i. Ser ju iaf ut som vanlig vagn med fyra fasta hjul och sittdel så att man ser barnen när de växt ur liftarna...Tyvärr har den numera utgått ur Emmaljungas sortiment då alla köper typ UJ eller Babytravel, men jag "vägrar" ha mina smttingar framåt när de är typ max 6 månader, så jag är lite lycklig över mitt kap (Fick den sista i stockholm, annars finns ju begagnat, men dagens moderna vagnar slits så himla fort, kände på ett demoex som var lika svajjig och ranglig som en båt ute på havet i full storm )
  • Fru J
    jagäraf skrev 2011-03-25 10:42:11 följande:
    En sån har jag! Dock inga tvillingar, fast det ligger ett docktvillingpar i den... 

    Åh en tvilling-emmaljunga-princess skulle jag såååå gärna vilja ha, skulle kunna lägga mycket pengar på en sån till mina tvillingar! Dom hat kommit nu, ca 7 veckor för tidigt, så vi är i lite chock här! Åkte i för att vattnet gick i söndags morse, blev inlagd på i tisdags natt den 22/3 kl.03.00 föddes våra tvillingflickor! Båda var 44 cm långa och väger 1740 och 1730 g. (så inomhus får de dela på princess enkelvagn son jag har ä Det blev akut kejsarsnitt då värkarna inte gick att stoppa och ettan låg med rumpan först! Men vi mår bra, dock blir det några veckor på sjukhus för att de ska växa på sig! Må så gott alla! Kram från mig och tvillingtjejerna!
  • Fru J

    Tack snälla Alexxia! Jo dom verkar må jättebra, behöver sondmatas och hjälp med att hålla värmen, men ingen hjälp med andning vilket känns superskönt!

  • Fru J
    crazi cow skrev 2011-11-27 10:13:59 följande:
    Hej flickor, i Torsdags kl 11:00 kom lilla Jayden (med planerat snitt) han vägde 3565 gram o va 48 lång.
    Jag åkte hem redan på fredagen då längtan efter de andra barnen var så stor.
    Vi mår alla bra och väntar på att regnet o stormen ska upphöra så att vi får gå på första promenaden. =) 

    Grattis!!
    Underbart med en liten

    Hej alla! Det var ett tag sen jag loggade in, typ 8 månader sen då mina tvillingtjejer föddes, sen dess har det varit fullt upp! Det åker runt i en Emmaljunga tvllingvagn, dock inte retro....men en av de sista tivllingliggdelarna som tillverkades fick jag tag i, den tycker de är jättemysig!

    Men nu har de snart lärt sig att sitta ordentlig och då ska vi ta en promenad med en tjej i varje ände
    Är inne och läser ibland men har inte riktigt tiden att skriva men det är jättekul att se era fynd!

    Må så gott alla!
    Kram från Jenpuh och tvillingarna            
  • Fru J

    Surfar från mobilen nu, men återkommer med bild när jag sitter vid datorn, Emma och Sara heter dom

  • Fru J


    Emma och Sara! Nu 8,5 månader gamla! En rullar åt ett håll och den andra åt det andra, så det är fullt upp hela dagarna!
    Annat var det när de föddes och vägde 1740g och 1750g, då var de pyttepytte, men nu har de växt ikapp och hänger med som de ska!

    Ska försöka ta en tur med dem i Princessen, men nu verkar snöblasket vara på väg och då har de nog det bäst i sin tvillingliggvagn
       
  • Fru J

    Tack goa ni! Jagaf, hade så gärna lånat din tvillingprincess Det låg en tvillinderby på blocket för några månader sen men de skulle ha 2500:- för den och då hölls chassiet ihop med spännband, kändes lite märkligt och dyrt!

  • Fru J

    Lyckliga du Jagaf både en tvillingprincess och en tvillingderby!

  • Fru J

    Becka 77 så du bor i Hässelby! Det gör jag med! Världen är bra liten! Synd Jag af han flre med liggselen :)

    Var i hässelby bor du? Jag bor bakom Åkermyntan

Svar på tråden Retrovagnstråden 19