Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19



    Jag undrar hur många olika sorters chassin Emmaljunga haft Jag tänkte kolla ifall mitt sittvagn från 1965 och liggvagnen från ungefär samma tid hade möjligtvis hade likadana chassin men icke! De måste ha bytt mellan varje år och modell på den tiden.
  • jagäraf
    vagnmama skrev 2011-04-18 14:58:21 följande:
    Jag har ingen koll på antalet olika chassin, men det var många olika!!!
    Ja, visst var det
  • jagäraf

    Kanske jag är ute och cyklar fullkomligt nu men jag vill minnas att min Comfort var större än min Kim? Ganska rejält större också. Men det var ju ett tag sedan så jag kanske minns fel.

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-04-22 22:21:54 följande:
    Han har visserligen inte prövat på nåt år eller två. Men Mowgli är 6 år och jag tror han får plats...
    Eller jag kanske bara är optimist =)
    Ni lånade ju min Comfort förrförra sommaren var det väl? Han måste ha varit fyra då, eller?
  • jagäraf
    Bambusa skrev 2011-04-22 23:58:32 följande:
    hur brukar ni göra när ni ska slja, först till kvarn, budgivning eller nå annat??  har två vagnar ute på blocket.. och fler på gång som ska ut..
    Det beror ju på hur annonsen är utformad men står det pris så måste ju först till kvarn gälla. Annars tycker jag det ska stå högstbjudande. Tradera är ju ett annat, lite mer spännande alternativ. Då kan man ju sätta reservationspris så man inte säljer för billigt. Eller högt utropspris.
  • jagäraf
    Misery skrev 2011-04-23 08:32:40 följande:
    Kimin är väl väldigt kort i ryggstödet vill jag minnas eftersom syrran hade en ett tag. Och fotstödet var kort så han satt inte bra i den så länge trots att han inte var så stor. När han somnade så hängde fötterna utanför. Då är comforten längre. 
    Så minns jag det också. Kim/Kimi är ju en sulky medan Comforten en sittvagn.
  • jagäraf
    Plly skrev 2011-04-23 10:45:40 följande:

    Hallå!


    Ja det är ju lite typiskt att man lyckas föröka sig här igen...så nu måste vi börja kolla på syskonvagnar ...finns det överhuvudtaget något man kan köra bebis + 1:åring i som är retro? Sittvagnar finns ju, dubbelkimi (men är det lätt att få tag på?) Syskonsits vet jag inte om det kommer funka längre stunder till en 1:åring...eller? (dessutom kommer bebis i november så sitta uppepå liggvagn vagn mitt i vintern...hmmm vet ej?) Hjääälp!


    Dubbelkimi känns inte som något alternativ för bebis och ettåring då den har ganska liten lutning på ryggstödet. Syskonsits funkar bra för kortare promenader, kanske man inte är ute så mycket med nyfödd och ettåring mitt i vintern?
  • jagäraf
    Veladis skrev 2011-04-23 14:39:12 följande:
    Man kan ju ta en E-ljunga "DoubleTrouble" eller Brio vad-de-nu-heter, typ dagmammevagn och vända sitsen (om man är händig). Det vet jag fler som gjort. Min E-ljunga Doubletrouble är ju typ en dubbelkimi och den har helt platt ryggstöd. Jag körde den som "springa till förskolan-vagn" när mina var små, bebis i lift + 2-åring. Nackdelen är ju att de är framåtvända. Men det finsn de ju flera som har ordnat på egen hand.
    Den jag hade var en dubbelkim och den hade lika stort/litet lutande ryggstöd som vanliga Kim, med andra ord inte mycket alls. De senare modellerna är säkert mycket bättre. Jag har tyvärr inte min Double Trouble här men som vissa kanske minns fungerade den även mycket bra som hundvagn. Iaf chassit

  • jagäraf


    Den här vagnen har jag köpt idag för 500 kronor. Har inte sett den än men min dotter säger att den är jättefin. Det är en AWN från 1967 som rullat på Åland. På sidan är det som ormskinn.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19