Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Ma Baker skrev 2011-03-28 08:15:22 följande:
    Ååh! Jag ska ha en retrovagn när bebisen kommer, synd bara att där jag bor så finns det inte så många att välja på. Man får åka låååångt för att kunna få tag på en fin :(
    Men det är det värt!

    Tips; annonsera i lokaltidningen, anslagstavlor osv. Det finns säkert någon som har en gammal vagn stående i förrådet/källaren och kan tänka sig sälja.
  • jagäraf
    Mirla skrev 2011-03-28 09:49:34 följande:
    Precis, den var det. Använder både blocket-appen och FL-appen så jag kunde inte länka.

    Ja 70-tal såg det inte ut att vara, men fin ändå.
    Visst är den fin. Rymlig också. Fast Princessen är vackrare



  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-03-28 10:56:46 följande:
    Den där tvillingvagnen som ni länkade till nyss, är det bara jag eller är den quiltad på sidan? För vanliga Derbys är ju inte det.
    Quiltad vet jag inte men den ser generellt skrynklig ut
  • jagäraf
    Lindadjo skrev 2011-03-29 17:13:30 följande:
    Hur svårt är det att få tag på nya hjul till en retrovagn? Gissar att det gäller att ha tur... men jag som har en vagn Brio från -69. Har de ändrat bredden på "hjulpinnarna" på olika år av vagnar? Ev, olika modeller. Eller passar de flesta äldre hjul, till de flesta äldre vagnar?
    Det är just hjulen på min gamla vagn som är i sämst skick, allt annat ser nytt ut. Vet inte varför gummit på hjulen torkat så, när de andra plast-detaljerna inte har det? Men, men....
    Ett tips är att försöka få tag i nya däck/gummin. Det ser så trist ut, tycker jag, med nyare hjul på gamla vagnar. Antingen kan du försöka få tag i dem på tradera, säljs ganska ofta just nu fast hela hjul som du kan ta gummit ifrån. Eller beställ från Holland. Eller som sista tips, köp en billig äldre vagn och sno däcken från den.
  • jagäraf

    BW, jag vet faktiskt inte när de började kallas för Kim. Tidigare hade de ju bara ett nummer. Jag personligen räknar det nog inte förrän de kom med vita hjul men kanske även den här är en Kim för den ser ju ut som min Kim fast med svarta hjul. Hade den haft vita hade jag slagit till direkt!

  • jagäraf

    Och om det stämmer att den är från 70-talet så är det inte en Kim utan då heter den ett nummer. Har tyvärr inte min Emmaljungabroschyr från om det nu är 79 eller 80 här så jag kan inte kolla hur vagnen ser ut i den men då hette den som sagt fortfarande siffror.

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-03-30 08:07:56 följande:
    Ah. Ingen aning =)
    Men jag tycker den ser ut som din och Yukios...
    Den ser ut precis som min fast med vita hjul. Jag minns inte om man kunde välja färg på hjulen när vi köpte vår. Men du har nog rätt, det är nog en Kim.
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-03-30 09:20:20 följande:
    Yukios har förresten svarta hjul...
    Jag ger mig...
  • jagäraf
    AlexandraK skrev 2011-03-30 11:01:33 följande:
    Fast nu blev jag osäker på om det finns på biltema. Var köper du din armor all Jag af? Min man är inte hemma - kan inte fråga förrän senare var han köpt "vår".
    Mekonomen har jag köpt min på. Jag har aldrig haft det på själva chassit, bara på däcken. Funkar det bra? Jag brukar använda turtlewax på chassit, kanske ska testa armor all istället.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19