Inlägg från: EowynAurora |Visa alla inlägg
  • EowynAurora
    AlexandraK skrev 2011-02-21 14:47:12 följande:
    Ja, använde massa svinto. Och löddrade gjorde det. Men dessa hjulen känns som om det var av någon annan sorts gummi...
    JIF / VIM brukar funka bra att skrubba gummit på däcken med
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora
    jagäraf skrev 2011-03-01 16:22:56 följande:


    Har satt upp mitt gamla dockskåp. Det verkar inte vara ett Lundby utan det står LL-någonting på baksidan. Tyvärr är det mesta i dåligt skick och köksmöblerna helt borta. Men det var skoj att få ställa dit SX-Lundbydockvagnen!
    ditt dockhus är ett "Lerro"-skåp =) 
    men Lerro gick samman med Lundby i början på 60-talet. (Lerro-fabriken brann ner några år innan.)  så på en del skåp av den typ du har så kan d stå Lerro på och en del står det Lundby på.
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora
    jagäraf skrev 2011-03-01 20:33:16 följande:
    Åh, tack EowynAurora, vad kul att veta! Jag har alltid trott att det var ett Lundby och först härom dagen när jag tog upp skåpet ur källaren så såg jag att det inte stod Lundby på det. Jag är född 1961 och min mamma köpte skåpet kanske 1963. I början av 70-talet fick jag en undervåning till skåpet och den var Lundby och passade perfekt. Hade även stor simbassäng men någon gång under åren har dessa saker försvunnit.

    Samlaren på tv nu ikväll var Eva i Björklinge som några av oss här i tråden känner och har träffat. Jätteskoj att se!
    möblerna och inredning är iaf Lundby.
    -72 vet jag att lundby lanserade  "bottenvåning" och  "trädgård med swimmingpool" som nyheter så det var nog det du fick
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora
    jagäraf skrev 2011-03-02 11:02:09 följande:


    Så här ser köket ut i sin helhet. Hela väggen sitter ihop s a s och är lite svår att få på plats. Kaffebryggaren är från 70-talet, köket tidigt 60-tal och kylen någonstans mittemellan. Lampan hittade jag på mitt jobb för ett tag sedan, var trasig och skulle kastas!

    Golvet är inte original. Inte heller väggen till vänster. Min syster "hjälpte" min äldsta dotter att göra iordning skåpet i slutet av 80-talet. Tyvärr
    den gula taklampan är från -76 o jag har 2st såna i mitt lundby-hus den kallas ofta för "bumling" då den påminner mkt om en taklampa som hetter just "bumling" o fanns på 70-talet.
    jag har även en "real size" Bumling-lampa i mitt eget vardagsrum
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora


    hej här inne d e  inte så ofta jag gör mig hörd här inne längre, men jag kollar in med jämna mellanrum för att läsa lite

    ser att d har pratats lite om syskonvagnar, dubbel-troubble o allt vad dom nu kan heta

    av en tillfällighet så har jag räddat en syskonvagn från att slängas i grovsoporna.

    dom som kan mer om vad dom här vagnarna heter får gärna hojta till om exakt tillverkningsår osv.... här kommer iaf en bild på vagnen i fråga....
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora



    hej allihopa   här kommer några bilder på dagens fynd, den här dockvagnen köpte sambon till mig för 60kr på hjärta till hjärta.
    på chassit sitter det en grön klisterlapp med silvrig text (emmaljunga) vilket årtal är den från då?
    är madrassen orginal?

    nån som kan berätta lite mer om den?
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora


    hej igen här kommer en närmare titt på chassit med bromsen på dockvagnen,den gröna klisterlappen syns även i bild.

    kan d möjligtvis vara så att dockisen har fel chassi? att liggdelen är äldre än chassit? jag får en känsla av att dom inte hör ihop...
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora

    Hej svejs på er Skrattande  Nu var d bra länge sen jag gav mig till känna här inne,men tänkte att jag skulle titta in o säga hej. d blir inte mkt tid till övers när man har börjat jobba igen,speciellt inte när man jobbar natt, o måste sova dagtid =S men vagn-samlingen har utökats lite grann iaf,  med några dockvagnar och en sulky.
    och snart växer även familjen, i mitten av april lagom till sonens 2års-dag är "Lilla Hoppsan"  planerad att titta ut Skrattande så jag letar febrilt efter en retro syskon-vagn som jag vill och kan använda, TIPS MOTTAGES GÄRNA !!


    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora

    tack för alla grattis Glad  haha jovisst skulle kerstin vara ett passande namnSkrattande d e för övrigt ett namn jag gillar, men skulle d nu bli en tjej, så har vi redan sen flera år haft tjejnamnet spikat Glad 

    och apropå att d blir en hoppsan, så blev jag betydligt mer chockad över graviditeten än vad sambon blev!! (d brukar väl va d omvända??) hihi.

    får se om jag kan fixa fram lite bilder  till helgen på dom senaste vagn-köpen, d va länge sen jag tog några bilder nu.

    PS. Nån som vet d korrekta sättet att mäta diametern på vagns-hjul? ska man ta med gummit i beräkningen, eller ska man bara mäta eker-delen?? .DS.


    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora

    hejsan allihopa! :) nu är det bra lääääänge sen jag skrev nåt i den här tråden men jag läser desto oftare ( har inte FB).

    jag har precis införskaffat en brio duette (frammåtvänd) men jag skulle vilja vända på sitsen, så jag kan se mina små vildar =D

    är det ens möjligt? om ja; hur gör man?

    hoppas nån kan hjälpa mig=)


    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora
    Bambusa skrev 2014-05-13 00:02:52 följande:

    jag har ägt en duette som var vänd när ja köpte den, då hade man borrat ur nitarna som håller sitsen i chassit, och ersatt med skruv.. de är mkt trevligare att se barnen, och bättre för dom med, så slipper hjärnorna gå på högvarv av alla intryck, som även kan vara skrämmande när man inte ser mamma/pappa..
    jag hade en grön duette  när min andra son var liten, o den var vänd år "rätt" håll så att säga o det kändes mkt bättre att kunna se barnen, dessutom när man var tvungen att stanna till av nån anledning så behövde man inte gå runt vagnen också =)

    jaså, borra ur nitarna?? det låter nästan lite farligt (och överkurs för min kära sambo) =O man riskerar inte att ha sönder vagnen då? man ska man isf ha för skruv? spelar det nån roll? eller ska man bara ta nån som passar i hålet?
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora
    Bambusa skrev 2014-05-18 23:20:17 följande:

     


     


    vilken liten gosing =D  själv så fick jag min 3:e son för 2 månader sen; en liten Walter =) och han åker runt i en Emmaljunga från -69 (tror jag, den som vet får gärna rätta mig)
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
  • EowynAurora
    Bambusa skrev 2014-05-19 18:46:29 följande:

    tackar.. okej, är de stor skillnad mellan 2 och 3?? ja vill gärna ha en till sen, men inte sambon.. fast var ju lika innan ja övertalade han om en till för ett år sen.. hehe..  nu är han glad över sin pojke.. och flickan såklart :D
    näe, det tycker jag inte , har man 2 barn så kan man ha flera =) men det är såklart frustrerande  när man är upptagen med att amma den yngsta o dom 2 äldre bråkar om nåt. speciellt när man har ont i ryggen då är man inte direkt snabb i vändorna =P
    eller som idag t.ex  när son nr:2 fick för sig att spola ned nåt i toaletten, sen springer han in till mig i vardagsrummet (som ammar yngsta sonen) o tycker han e skitrolig =P

    jag skulle också vilja ha fler barn(kommer själv från en stor familj på 8 barn) . men för tillfället får det nog bli en paus i några år tills vi fått ihop handpenningen till ett hus. vi bor på 80kvm nu o känner redan att d börjar bli trångt =)
    Opinions are like assholes. Everybody has one.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19