Inlägg från: Swinghunny |Visa alla inlägg
  • Swinghunny

    Retrovagnstråden 19

    Aje08 skrev 2010-08-11 09:51:17 följande:

    Hej på er

    I somras shoppade jag loss på en Emmaljunga från 1991 (enligt säljaren, då första barnet föddes) för hela 50 kr! Den ser mer eller mindre ut som den här, fast vitt handtag

    www.blocket.se/orebro/Retro_barnvagn_Emmaljun...

    Jag har inte tidigare intresserat mig för retrovagnar men barn nummer två ska komma 1 december och när jag såg vagnen tänkte jag att den skulle funka bättre i vinterväglag än vår Teutonia Fun som vi har sen innan! ;)

    Jag håller dock med om vad som sägs i trådstarten, det är snabbt beroende framkallande med retrovagnar...!

    Tyget på min är skruttigt och jag har tänkt klä om den. Sen har jag läst på bloggen om hur man kan fixa med däcken, men jag undrar om någon provat att smörja in gummit med något efter rengöring? Jag gissar att när man börjar köra igen efter ett antal år på en vind, så vore det inte dumt att försöka behandla på något sätt?

    Sen är gummit på handtaget lite kletigt (säkert åratal av handsvett!). Jag tänkte prova med diskmedel först och hoppas att det räcker.

    *Vinkar till Lallan* - Inte visste jag att din retrovagnsmani var fullt så välutvecklad! ;) Omklädningen tänkte jag passa på att göra andra helgen i september, så då kanske du bistår med tips och goda råd? :) Jag tänker mig marinblå manchester och något fint matchande i suffletten, måste rota i tyghyllorna!


    Hej!

    Är du säker på att vagnen är från 1991? Ser mer ut som en 80-talsvagn.
    1991 fanns inga sådana nytillverkade vagnar med det utseendet...(de flesta var i skai)?
    Life is like a rollercoaster!
  • Swinghunny
    Boothwalker skrev 2010-08-12 20:58:44 följande:
    =)

    Köpte förresten två barnvagnshjul på en secondhand i Oskarshamn. Vet inte vad jag ska med två hjul till men känns som om jag skulle kunna vidarebefodra dem bättre till nån behövande =)

    Skulle vilja fixa nån reservdelsshop typ på nätet. Där man slänger upp det man har och folk kan byta och sälja bäst de vill =)
    vad för hjul köpte du? Jag letar efter hjul till några av mina!
    Life is like a rollercoaster!
  • Swinghunny
    Angel13: Jag tror att det är en 87 el. 88:a, jag hade föregångaren som jag tror var från 86 (jag hade den begagnad när jag föddes -87).
    Life is like a rollercoaster!
  • Swinghunny
    Lambi87 skrev 2010-08-28 00:23:59 följande:
    Ska kika på den i helgen. Eventuellt så kan det vara den som kan "gå" i trappor! :D
    då är den garanterat värd dom pengarna oavsett skick!!
    Life is like a rollercoaster!
  • Swinghunny

    tackar, yes! I´m in love!! Har ju en liknande (som jag iofs tycker mer om, se bilden nedan)....men kunde inte låta bli, dom är så balla!


    Life is like a rollercoaster!
  • Swinghunny
    pergotezzie skrev 2010-09-09 22:34:13 följande:
    nu ska jag umgås med maken och magen, här väntas de ju twins igen så om nån hör nåt om en söt fin tvilling liggvagn så hojjta till...*L'
    Grattis!!  Vad är hemligheten? Hur lyckas du med tvillingar...och två ggr dessutom? :-O
    Life is like a rollercoaster!
  • Swinghunny
    Min nya vagn, en Itkin tidigt 50-tal.  Lite suddig bild dock! Vagnen är använd till 2 barn på 50-talet och är i KANONSKICK! Det enda felet på vagnen är att det är en liten spricka i bakeliten på handtaget (som är limmat). Vagnen fick stå modell framför bilen 

    Life is like a rollercoaster!
Svar på tråden Retrovagnstråden 19