Inlägg från: Nemia noj |Visa alla inlägg
  • Nemia noj

    Retrovagnstråden 19

    Även denna fick jag hem i går natt, inte bästa skick, men med min hand och lite omnitningar av pappa så kommer även den bli super, den är dessutom redan provkörd med mina små grodor i Fick extra singel chassi till oxå.



    Tack V för vagnarna
  • Nemia noj

    Har en liten beställning inlaggd vid min stam vagns säljare oxå så i slutet av september får jag leverans, 1 Emmaljunga typ 70 tal, den stora modellen liggvagn med broderi på sidan i mörk brun typ plych tyg.
    Samt 3 dockisar, en lila EL 60 tal liten rund söt sak. En större röd 70 talare även de EL och en 60 tals EL sitt i rutigt tyg.

    Jag som skulle sluta men samlandet e helt klart klassat som en sjukdom nu hehe.

  • Nemia noj

    Här e de 20 retrovagnar och 14 retro dockisar, men då har jag inte räkna med nyare vagnar och inte heller dom som ska säljas, men fler lär de ju bli, som sagt sammlandet kan nog klassas som mindre sjukdom

    Alexxia:. Har du bilder på alla?? Nyfiken vet du

  • Nemia noj

    Blev visst med dockvagn idag En (Ursäkta stavingen) Gesslien kombi vagn, med lift och bäddsätt/docka etc hel o fin men lite smuttsig 60 kr.

  • Nemia noj

    Hmm nu blir jag fundersam, men har nog lurat er. Vagnen jag köpte idag står de Zekiwa på. Men den var precis lika som min andra som jag trodde var en gesslein enda skillnaden var att den idag var en kombi vagn och den andra en liggvagn. Så jag börja rota runt i liggvagnen (där de ligger en madrass i som står gesslein på) och tänka sig inbakad i tyget satt även där en tygettiket med namnet zekiwa, e de då de som är märket eller är zekiwa en gesslein modell???? Ska fixa bilder på båda.

  • Nemia noj
    AlexandraK skrev 2010-09-13 13:20:01 följande:


    Vad e detta för en?! (Nä jag vet, ingen snygging precis. Haha.)
    Åhh tror de var en exakt sådan jag fick erbjudande o köpa av en kompis till min sambo, eller ja jag har väl köpt den men inte hämtat eller betala, så kan ju inte säga att jag köpt den än När man har pengar har han aldrig tid att träffas o när han har tid har man inte pengar, men han verkar hålla den till mig iaf
    Har inte en aning om va de kan vara för modell men ska nog allt gå på sambon o se om han kan hämta dockisen i veckan. Kanske de står något märke på den. Har du fotskydd till din? De fanns på denna men de var lagat två stora revor.

    Vad fick du ge om man får vara nyfiekn???
  • Nemia noj


    Zekiwa liggvagnen med fotsack. Fjäderupphängningen på denna är läder remmar. Tror denna är lite äldre än den andra inte riktigt samma stuk men klädseln är den samma och färgen.


    Zekiwa kombi modellen, med lift o fotsack. Fjäder upphängningen på denna är typ tygmodellen.

    Ingen av dom är solblekta eller skadade, men kombi vagnen är ganska skitig. Sen saknar den suflett spännare, den spänns endast med skruv o mutter vad jag kan se, finns inga fästen eller hål för suflettspännare och inte heller ratt att skruva åt.
  • Nemia noj

    Är det någon i tråden som bor i eller norr om halmstad. Mer bestämt Harplinge. Jag har en vagn som behöver hämtas o skickas där om någon har lust att hjälpa??

  • Nemia noj
    lurv skrev 2010-09-13 21:59:56 följande:
    Vad läckra dom är! De enda Gessleindockisar jag har sett är miniatyrkopior av kombivagnarna som kom i mitten på 80-talet. De var så läckra! Ville ha en till dottern men de kostade över 1000:- i början på 90-talet och med tanke på att jag gav 1295:- för min Ringo Sport så var det en hel del pengar då

    Din kombidockis har en typisk tysk suflett! Dottern fick en blå dockis av mormor och morfar som dom köpte i Tyskland och den sufletten såg likadan ut. De små snörena som sitter på sufletten ska fästas på skruvar som sitter ganska långt fram mot handdtaget. Då sitter den uppe utan att ramla ner.
    Ahh så de var de snörena var till för, jag misstänkte de men tyckte dom var för korta, men de kanske inte är orginal snören?? För när jag drar fram o sätter dom på skruvarna (eller vita piggar) så hamnar sufletten helt över fötterma nästan. Ska pilla o fixa lite sen senare o se hur allt fungerar.
  • Nemia noj

    Hej hej tråden.
    Måste rådfråga er lite. Fick erbjudande idag att köpa denna för 600 kr. Vad tycker ni är de överpris eller ok pris? Den e som ni ser sliten i sufletten, saknar fotsack och varukorg. Invändigt jätte fin och med orginal madrass (de sista tror jag iaf är orginal)


Svar på tråden Retrovagnstråden 19