Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    minezza skrev 2010-08-08 23:28:57 följande:
    Tack för hjälpen leji och jag af! Min jakt på en -81:a fortsätter alltså Flört Men nu vet jag ju vad jag ska söka efter, gammal 2-pedlbroms och fyrkantiga sufletter. Hur skiljer man dem från -80 och slutet på 70 talet då? Kanske måste ses i varje enskilt fall. Finns det några bilder på hur emmaljunga såg ut i skiftet 70-80-tal? Någon här har fina bilder på bl.a. EM -83 i form av ett repportage om jämförelse mellan olika vagnar, men skulle vara intresserad av nått år tidigare.
    Jag har en katalog från 79/80 och där är vagnarna fortfarande fyrkantiga. Den enda vagnen som inte är helt fyrkantig är en sån där korgemmaljunga som ibland dyker upp på Blocket.

    Två av mina vagnar är enl dem jag köpt dem av från 1979. Den blå med brodyr och dess sittdel finns med i katalogen. Inte den bruna men kanske alla inte finns med i katalogerna. Dessutom är min katalog inte märkt med men det finns text som säger att vissa vagnar kommer våren 1980 och hon som gav mig katalogen väntade barn 1980 och säger att katalogen är från då.



  • jagäraf

    Nemia, ja det är samma chassi till broderade liggdelen och blå sittdelen.

  • jagäraf


    Den här lilla sötnosen fick jag i våras men har först nu gjort den i ordning. Den har även sittdel som jag lagt upp foto på tidigare. Det är en Brio Silvana av mellanmodellen.

    Man kan bara tänka sig hur stolt den nyblivna mamman var 1959 när hon fick stoppa sin lilla bebis i den här godsaken och ta den första promenaden
  • jagäraf
    Plly skrev 2010-08-09 13:16:00 följande:
    Oh, hittade den här...men är det inte en dockvagn? Söt hursomhelst! (ibland tycker jag att folk borde ha med NÅGOT på foton som gör att man kan gissa storlek på vagn...haha)
    www.tradera.com/Gammal-nastan-Antik-barnvagn-...

    Och ni allvetandes damer...jag skulle vilja ha ett (snyggt) gärna genomskinligt regnskydd till min Marmet liggvagn och ett till min nya Streng...finns det något nytillverkat som passar månntro?
    Är ju sugen på ett genomskinligt till silvercross (aj min plånbok) men min Marmet är något större än Kensington när jag måttat...vet inte om jag vågar köpa ett regnskydd till balmoral istället...hjälp?
    Söt dockvagn men alldeles för dyr!

    Kan du inte gå in i någon affär som säljer SX-vagnar och be att få prova?
  • jagäraf
    Plly skrev 2010-08-09 13:36:29 följande:
    Ah så det är en dockvagn alltså? Då var jag inte alldeles fel ute då

    Ska kolla vilka som säljer SX här i sthlm, bra idé, tack!
    SX säljs på NK samt i barnvagnsaffären på Karlavägen Och förresten i Kungens Kurva också.
  • jagäraf

    Åh, vilka fina vagnar du hittat Swinghunny! Jag fattar inte var du hittar alla snyggingar

  • jagäraf
    Angel13 skrev 2010-08-09 20:03:57 följande:

    så fina vagnar ni har fyndat!

    Har sprungit på loppis i flera dagar nu utan att hitta något!! Söker hjul till mina emmaljungor, kanske enklare att lägga ut en annons i tidningen Glad 

    Inlägg: 3158, sittvagnen i mitten, vad är det för storlek (diameter) på hjulen? Det är den storleken jag är ute efter.

    Det var nåt prat om hjärtan...Jag har ett "rör inte mej" Hjärta, men den går inte att hänga? bara ett hjärta, men om någon vill ha den så kan jag ge bort den. Kanske går att pyssla nåt upphängnings grejs...


    Sittvagnen har 35 cm däck.

    Ang sånt där hjärta så har de ingen egentlig upphängningsanordning utan de brukar ha ett litet vitt band och det fäster man hjärtat med tillsammans med en säkerhetsnål i sufletten.
  • jagäraf

    Swing, kan du inte hinta lite var loppisen finns?

  • jagäraf
    Alexis mamma skrev 2010-08-09 20:54:46 följande:
    Ny här, men tränger mig in iaf :)

    Nån som har bra koll på Silver Cross vagnar? Tänkt försöka hitta en beg kensington i ok skick, helst en blå/vit. Nåt särskilt att tänka på? Hjulen såklart och gummit på däcken men nåt annat?

    Vad tycker ni är ett rimligt pris för en sådan i ok skick samt på en med smårepor och ngn mindre defekt som inte stör så mkt?
    Jag kan egentligen inte säga att jag har någon särskild koll på SX-vagnar men några små råd kan jag nog komma med

    Jo, det första du bör tänka på är att en sån vagn är riktigt tung! Det är ingen vagn man stoppar ut och in ur bilen hipp som happ utan man får mest se den som en promenadvagn.

    Sen brukar de vara ganska ordentligt dyra. Just Kensington tycker jag väl inte förkommer särskilt ofta på Blocket utan snarare lite äldre modeller. De brukar kosta från ett par tusen och uppåt.

    Till sist: vackrare vagnar finns knappast så om du står ut med det jag skrivit ovan så kommer du nog bli nöjd. Men kanske du ska ha en annan "vardagsvagn" också, det skulle jag ha haft.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19