Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    jaha, va bra, ser dock inte bilden..

  • Bambusa
    RetroTuva skrev 2013-02-21 08:03:39 följande:
    Konstigt, bilden funkar på min skärm. Provar igen: 


    ja, nu ser ja, fin :) inte alltid man har sån tur å hittar så snabbt...
  • Bambusa
    Cornellia skrev 2013-02-22 05:22:22 följande:
    Hur menar du med säkra?

    Dagens vagnar är delvis av plast. Man kan inte dra dem upp för en trappa för att handtaget klan lossna osv. Och ändå frågar folk om dom gamla metallvagnarna är säkra.

    Är den hel och rostfri så kommer den inte ramla ihop när du använder den.

    ja, dom är väldigt mkt stadigare.. och många av dagens vagnar har max 15/18kg förutom dom allra dyrastre som har högre maxvikt i sina vagnar..  de ända ja märkt va på min 70tals sittvagn att dottern klämde skinnet lite på sufletten när hon pillade med den, men bara skinnet, inte ett helt finger..    ja har även använt en Emmaljunga från 90talet till reklam på runt 35kg, i 3-6timmar.. och när de vart sittyta över efter 4timmar så klev dottern på 17kg i istället.. även kört två barn i samma vagn flera gånger utan problem..  då ca 15kg 3åring och en på ca 12kg, pluss en rätt tung väska..  rulltrappor och vanliga trappor är inga problem heller..
  • Bambusa

    ja vi hade min Emmaljunga gondol med liggdelen på hundutställning, dotter satt i liggdelen och tre småhundar i buren under, sen nån stol och lite fika med.. gick hur bra som helst.. är ofta dåligt underlag på hundutsällningar så dom stora fasta hjulen va riktigt bra då.. nu har vi inga planer på utställning men tex semestertider så tar vi Emmaljunga kimi/rio och packar full, även om dottern är 4½år så är de bra å ha packning i , eller vid trots att kunna sätta ner henne så hon får varva ner.. haha.. (funkade förra året iaf, när hon vart för bråkig fick hon sitta en stund, då somna hon och vaknade mkt trevligare.. jobbigt med semester.. )

  • Bambusa

    undrar om nån har eller vet vart ja kan få tag på bussningar till Emmaljunga gondol ??  börjar planera syskon och ja vill få fart på liggvagnen...

  • Bambusa
    jagäraf skrev 2013-04-26 23:03:39 följande:
    Man kan få tag i såna i vissa barnvagnsaffärer. Men de kan kosta väldigt olika! I Visby tar de 12 kr styck medan de i Åkersberga skulle ha 45 kr! Snacka om skillnad!
     

    okej, vi har bara barnenshus kvar i gävle, får kolla med dom.. vad exakt säger man?? ja behöver bussningar till hjulen till en 80tals Emmaljunga?
  • Bambusa
    jagäraf skrev 2013-04-27 09:35:55 följande:
    Ja, exakt så tycker jag att du kan säga. Har du tur har de kvar gamla i lager. Har du otur fattar de inte ens vad du pratar om. 

    okej, ja får ringa å kolla nästa månad  pengarna drog iväg idag för vi hittade lite loppisar.. (är ju inte ens gravid än så är inte akut)
  • Bambusa
    ss24 skrev 2013-06-13 12:25:49 följande:
    Hej alla - ny här. Funderar på en retro syskonvagn till en då snart 3-åring och en på ca 6 månader. Fungerar det? Vilken vagn ska man välja? Tycker dubbelkimin är ursnygg. Hur är de att köra på asfalt, grus, lite skogsväg, snö - otroligt tungt eller fungerar det bra? Tanken är isåfall att ha den som enda syskonvagn...

    jag har haft en sån, fast med två 2½åringar i, tyckte den va jättebra, och provkörde kompisens nya vagnar och tyckte dom va mkt jobbigare.. sålde den dock då dottern sluta åka vagn och ja inte hade plats..  
  • Bambusa

    Comfort är kanon, ja hade en 90talare i skai, men som va väldigt sliten reda när ja köpte den, och möglade på våran altan, så de är skrotad, men sparade delar av den ifall ja behöver senare..

  • Bambusa
    jagäraf skrev 2013-08-04 18:49:34 följande:
    Jag hade en som jag köpte 1990. Vit skai, ljusturkost innertyg och svartlackerat chassi. Köptes ny till en av mina barn. Sååå fin! Tyvärr är ju skai ganska ömtåligt så efter 2 av mina barn och syrrans 2 så fick den bli lådbil.
    ja, vi hade den som sjukvagn inne med, så lätt att torka av.. hehe..  men efter möglet så ville ja inte använda den mer..
Svar på tråden Retrovagnstråden 19