Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Nu är ditt galleri synligt helene69. Den Gondolen förekommer på Blocket lite då och då, vi har diskuterat den flera ggr tidigare just här i tråden. Vet du om den fanns i andra färger än blått?

  • jagäraf
    Helen69 skrev 2010-07-30 21:48:28 följande:

    Ja, jag har ju slutat leta nu när jag har hittat min vagn så därför har jag inte sett den där. Nej den fanns bara i den färgen och jag har kvar sidan från katalogen. Det fanns en annan liggvagn i katalogen också minns jag som var i vit skai. Kan den ha hetat Ringo eller nåt sånt?


    Emmaljunga Ringo är en kombivagn från den tiden. Kanske du menar Emmaljunga Emili? Jag har Emmaljungakataloger från 1990 och 1991 men tyvärr inte från -92.
  • jagäraf
    Helen69 skrev 2010-07-31 09:09:05 följande:
    Kunde inte låta bli att söka på blocket nu på Emmaljunga Gondol. Hur kan man skriva tidigt 80-tal när man inte har koll?
    Inte ovanligt alls och många använder äldre datum i tron att de ska sälja bättre.

    Den gamla Gondolen såg ju egentligen inte alls ut som den här från 90-talet om jag minns rätt. Jag kommer bara ihåg att jag tyckte att den var supersnygg. Brio har ofta "återanvänt" samma namn genom tiderna vilket jag inte tycker att Emmaljunga har gjort i alls samma utsträckning. Just Gondol är det enda namn jag kan komma på just nu. Kim och Kimi är ju snarlika men ändå inte exakt.
  • jagäraf
    Mirla skrev 2010-07-31 13:46:52 följande:
    Jag tycker den ser rätt lik ut? Fast själva textilen skiljer ju sig. Chassit är iaf väldigt likt det gondol-chassi som jag har. Och formen på liggdelen är väl rätt lik?
    Vet ni, vi pratar om olika saker kom jag just på. Ni pratar om den Gondol som bl a Nemia har och som kom i början eller mitten av 80-talet. Jag talar om en Gondol som fanns betydligt tidigare, på 60-talet tror jag. Jag har som sagt bara sett den i barnvagnskataloger men den var såååå snygg!
  • jagäraf
    Angel13 skrev 2010-08-01 18:37:51 följande:

    hej


    Nu har vi kommit hem och på vägen så kikade vi på den här vilken årsmodell är det? säljaren visste inte, den hade varit som vilovagn på en förskola www.blocket.se/vasterbotten/Gammal_Sittvagn_2... , den var inte i så väldans bra skick :( den kändes nästan lite sorglig med alla skavanker, men jag köpte den iallafall. Tänkte putsa upp den och hitta nya hjul till den, för den hade såna gula ganska trasiga hjul. Kanske den blir fin med lite kärlek :) Hon hade en massa annat också, gamla barnvagns leksaker för 5kr/st, dockvagn för 10kr som sonen fastnade etc...


    Min gissning är att sittvagnen är från senare delen av 70-talet. Jag har en sittdel till en Emmaljunga som har likadant/liknande innertyg och den är från 1979.
  • jagäraf

    Idag har jag fyndat en barnvagnsmobil/hänge eller vad man nu kallar dem för fem kronor på Kupan. En från 60-/70-talet, med björnar. Kanske inte så mycket att skryta med men ändå

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2010-08-02 16:30:01 följande:
    Sånt är alltid kul =)
    bild?
    Kanske senare men det är en vanlig sån där man hänger mellan knapparna på sufletten. Fyra björnar i plast på ett resårband, alltså.
  • jagäraf
    Kavat skrev 2010-08-02 18:05:02 följande:
    Halloj i tråden!
    Hoppas någon har lite goda råd!
    Putsat på min gamla Emmaljunga Rodeo idag så nu skiner det som kan skina! Solig  Bf idag, så bebis måste ju ha något fint att åka i när h*n nu vill komma ut.
    Men hur gör man med varukorg och andra "dassiga" delar som inte funkar att polera. De är lite svårtfläckiga. Går det att få bort, eller är det bara att lägga ner?
    Då använder man sig av Autosol! Det brukar funka även på sånt som inte är kromat. Finns på t ex Mekonomen.
  • jagäraf

    Angel13, kanske t o m att den ska ha så här stora hjul:

Svar på tråden Retrovagnstråden 19