• Plly

    Retrovagnstråden 19

    jagäraf skrev 2012-03-07 18:39:03 följande:
    Ja, jag såg att de hade kopierat din text!

    Den här lilla Emmaljungadockvagnen har jag köpt idag. Från slutet av 40-talet misstänker jag. Och liten är förresten fel ord för den är ovanligt stor för att vara dockvagn.


    Ser ut att vara i jättefint skick! Supersöt verkligen
  • Plly
    jagäraf skrev 2012-04-09 11:33:03 följande:
    Några av mina vagnar ute på vädring


    Och några dockvagnar:


     



     


    Läckerbitar!!
  • Plly
    Bambusa skrev 2012-04-11 15:06:45 följande:
    har blivit säljargalen,vill rensa ut allt ja inte bara måste spara.. men att sätta pris är skitsvårt ju!  behöver alltid pengar,eftersom jag är hemma-mamma men vill ju få sälja med, just nu är de matstolens tur att flytta har ja bestämt..  nån som har förslag på pris?? ska alltså lägga ut den på blocket! 


    Vilken sötnos!! Skulle nog sätta 350-400:- På den, den är ju helt underbar! (Vill ha.....;-P)
  • Plly
    Angel13 skrev 2012-06-01 17:52:15 följande:


    Denna fyndade jag idag för 300kr :) En ägare har den haft och den har stått varmt sedan 1965. Det vita har gulnat lite på insidan av suffletten och liggkorgen, kan man tvätta upp det med nåt, säkert bara smuts. Tänkte prova med lite diskmedel.

    Är det en Emmaljunga -65 som hon sa?
    Vilken sötnos!!!
  • Plly
    jagäraf skrev 2012-06-14 22:13:54 följande:
    Vagnmama, grattis till en superfin sida! Vilket ögongodis! Ska återkomma till sidan och titta mer i lugn och ro framöver.

    Köpte förresten ytterligare en vagn  härom dagen. Undrar om det kan vara en Brio Comfort eller...?

     


     Sen vet jag inte om jag berättat att jag köpte en Brio Nätt (eller stavas det Nett). Den står hos min svägerska i Göteborg så jag hoppas få hem den under sommaren. Inte min vagn på bilden men det är en sån jag köpt. Så häftig!!

     


    Åhhhh...du ÄR tokig, men jag som sett din samling på Gotland vet ju att du har massa plats kvar för fler vagnar...jag kommer gärna och kollar snart igen :-P
  • Plly

    Åh min kära pappa som jobbar med att hämta skrot har fixat 2 varukorgar samt hela 3 par hjul till mig (man kan aldrig få nog av extrahjul) Nu kan jag äntligen rulla min Rio som fått ligga i förrådet hjullös...ibland blir man så glad för så lite ))

  • Plly
    jagäraf skrev 2012-07-04 21:49:42 följande:
    Tack, Plly! Det är tydligen inte rätt chassi har jag fått reda på idag men vad gör det? Det är ett Noblessechassi istället för ett Exklusivechassi men å andra sidan kunde man välja det chassi man ville på den tiden så det kanske är s a s "rätt" chassi trots allt. Och fin är den - till tusen!
    Jag skulle bli lycklig av att bara hitta liggdelslocket, du har ju iaf en "hel" vagn, herregud  
  • Plly

    Nån som kommer ihåg att jag pratade om denna Gesslein Fashion för länge sen? Såg ju en tjej på stan med en lilagrön som denna och tyckte det var det läckraste jag sett! Den är så fulsnygg att man dör lite...
    Hittade den idag med ALLA tillbehör man kan tänka sig, hårdlift, parasoll, kudde, täcke, skryttäcke, regnskydd, insektsnät och en bumperbar...allt i jättebra skick, vad är oddsen för det liksom? Måste ha stått i någons förråd sen tidigt 90-tal va? Nu ska jag bara försöka klämma in den i förrådet för imorrn ska jag hämta en till vagn....kan vara så att det inte finns plats....hjälp vad gör man då!?


  • Plly
    jagäraf skrev 2012-07-11 08:17:33 följande:
    Ja, vad gör man då? Säljer dem till mig såklart, haha! Jättehäftig vagn, så härliga färger och det lila chassit är ju bara underbart. Ska bli spännande att se vad du hämtar idag!
    Haha ja jag tänkte på dig faktiskt! Men först måste den få rulla lite med ny bebis i (som inte kommit än) Judith däremot älskade den på en gång vilket är förståeligt, den är både bred och mysig och färgglad...jag blir glad bara av att titta på den!

    Hämtade en Brio idag, just nu ligger den i bakluckan på bilen för det finns INGEN plats att ställa den här hemma...hmmm...har nog tagit mig vatten över huvudet! Den är i beige "manchester" och behöver en portion kärlek och lite fix eftersom tyget är slitet. Så det blir till att sy lite. Bild kommer snart! 
  • Plly

    Här kommer vagnen! Min en Brio sittvagn i svart manchester har samma suflettspännen så jag undrar om de är gjorda runt samma år? Lite hjälp här please  


  • Plly
    jagäraf skrev 2012-07-12 18:59:49 följande:
    Tack!

    Åh så kul! Och så långt ni kommit! Ska till Gotland om en vecka för en veckas semester så....vi kanske ses ?
    Kram på dig! 
  • Plly
    vagnmama skrev 2012-07-12 10:49:56 följande:
    Jag tycker att din Brio Promenad verkar vara från ca 1975-76. Tidigare tycker jag chassit vid fjädringen var lite kantigare.
    GRATTIS både till Promenaden o vagnen med lila chassi. (Snygg lila färg!). Jag tycker ju, för min del, att båda vagnarna är för "moderna", men tycke o smak är ju olika (som tur är!). Är ju underbart att de blir bevarade i alla fall!!!
    Ja, det där med utrymme är INTE lätt!!! 
    Tack för infot! Och Tack Jagäraf - ska testa att ha liggdelen på det senare chassit, gillar räfflade handtag lite bättre

    Jag gillar oxå lite äldre vagnar men kan liksom inte låta bli om jag ser något som är lite nyare, iaf om det är användbart.
    Måste motivera mina vagnköp lite för min kära man Fast nu har vi totalstädat i gästhuset så nu ska det få plats någon till... 
  • Plly
    jagäraf skrev 2012-07-14 11:09:21 följande:
    Jag ska erkänna att jag senaste månaden köpt både en Brio Sing 2008 och en jämngammal Bugaboo Frog Skäms
    Hehe...jag har en bugaboo donkey (syskonvagn) men den är ju en nödvändighet och inte av samlarpassion
  • Plly
    PolyPond skrev 2012-07-14 18:53:31 följande:
    JÄKLAR vad mycket uppmärksamhet man får med en gammal vagn! Jag har inte tagit ut min tiotalare än, men min balja från fyrtio-, femtiotalet röner stor förnöjsamhet. Bara idag kommenterade tre personer vagnen när vi var ute. Härom dagen var det ännu flera. Och då är den lite småskabbig ändå.
    Har ni det likadant?

    Jajamensan! Har nog kört runt dottern i 6-8 olika retrovagnar iaf nu senaste året och folk kommer gärna fram och pratar och frågar om vagnen Hann dock inte använda "awn baljan" som nu bor hos Jagäraf men har sett ett par för några månader sen som hade sin bebis i en sån...så himla fint!
  • Plly
    jagäraf skrev 2012-07-15 12:38:01 följande:
    Vagnen Plly pratar om och dess "lillasyster"



     
    Så himla fina!
Svar på tråden Retrovagnstråden 19