Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    AlexandraK skrev 2010-03-21 21:20:34 följande:
    Kul o se vem som kniper den! =)
    Inte jag i alla fall Jag undrar vad det är för märke? Tycker många detaljer påminner om min Brio Elegant från -65 men den ser mycket rangligare ut?
  • jagäraf
    rosenknopp09 skrev 2010-03-22 11:40:29 följande:
    www.blocket.se/goteborg/Emmaljunga_liggvagn_5...om man inte är superhändig på att laga vagnar kan man vända sig någonstans då?
    Många bra tips och glada tillrop kan du få här i tråden men om du menar att du skulle vilja lämna vagnen till någon som fixar den åt dig så vet jag inte.

    Är det skavet på sufletten på vagnen i länken du menar? Enklast är att anttingen bara ta en tuschpenna i samma färg och måla i om det bara är skav. Är det hål eller inte räcker med penna så kan man köpa självhäftande tyg/galon i tygaffärer och sätta dit en liten bit. Jättesnyggt kan det aldrig bli men spelar det så stor roll?
  • jagäraf
    mariannel skrev 2010-03-22 12:44:43 följande:
    Hej! Hjulen på vår Brio från tidigt 80-tal håller på att släppa, det är den där packningen som lossnar..Är det nån här som kan sälja några extrahjul eller vet nån som kan laga? Är även ute efter en sittvagn i äldre modell så om nån har att sälja, kontaktan GÄRNA mig! finns i Stockholm. Hej hej!
    Packningen inne i navet? En liten plastgrej? Om så så finns de att köpa nya i vissa barnvagnsaffärer. Bussningar heter de och kostar dryga tian.
  • jagäraf

    Har varit och hämtat min nya Brio Silvana idag. Jag har ju en Silvana de Luxe sedan tidigare och Silvana gjordes i tre modeller, enkel (med slät galon på liggdelen), lite mer exklusiv som jag inte minns vad den hette och så de Luxe. Det är mellanmodellen jag nu fått av en kvinna i Gävletrakten (!). Den är vit precis som min andra och liggdelen är nog nästan likadan fast den här har enkla bärremmar inuti och det tror jag inte de Luxen har. Sen har den här en sittdel, se foto nedan. Den här har ju inte lika vackert chassi som de Luxen och den är inte i lika bra skick heller men jag är glad ändå!

    Obs! Varning för dålig bild.



    Min gamla Silvana. Chassit mycket vackrare.

  • jagäraf

    Tyvärr krånglar min kamera, annars hade jag visat bilder av även liggdelen. Den är inte identisk med den på de Luxen som jag trodde först utan lite enklare. Det är en sån modell som Brio efterlyste till sin utställning om ni minns.

    Tack, Lokatt.

  • jagäraf
    mariannel skrev 2010-03-22 22:00:52 följande:
    hej nu ska mitt galleri fungera..såg annonsen om nya hjul..mina är 33, då går det inte med midre hjul va? mvh marianne (desperat, har bara den här vagnen!)
    Ett tips är ju att försöka få tag i en annan vagn med lika stora hjul och byta rakt av. Det blir säkert t o m billigare än att köpa bara hjul... Det förutsätter iofs att hjulaxeln klarat sig, de kan bli skadade av att man går så länge utan bussning som någon verkar ha gjort. Lycka till, jättefin vagn.
  • jagäraf
    Lallan skrev 2010-03-23 22:07:06 följande:
    Den är jättefin! Har aldrig sett det mönstret på sidorna förut.
    Inte jag heller. Otroligt vacker vagn. Hoppas du får den, Teskedsmamman.
  • jagäraf
    Teskedsmamman skrev 2010-03-24 14:18:13 följande:
    Begår man en dödssynd om man syr om ny klädsel i t ex motsvarande tyg?www.blocket.se/varmland/Harlig_retrovagn__sit...
    Eller klä om i något helt annat. Dödssynd? Ja, för vissa kanske men ibland kan det vara ganska skoj att klä om "lite tokigt". Som t ex min Pelargonia

  • jagäraf
    Lokatt skrev 2010-03-24 16:56:37 följande:
    aha, det missade jag Härlig bild! Din dotter matchade vagnen klädmässigt tom.
  • jagäraf
    malush skrev 2010-03-25 11:16:27 följande:
    Haha ja det verkar lite krångligt
    Jag har heller aldrig använt parasoll till mina fyra barn. Inte heller regnskydd. Däremot insektnät. Jag hade en Gesslein från 1982.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19