Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    MaryMalou skrev 2010-11-02 18:29:07 följande:
    Tack. Kanske ska våga mig på att prova. Alternativet skulle ändå vara att sy nytt tyg så jag är egentligen inte rädd om originalet.
    ja, då är de ju ingen skada skedd om de itne blir bra, förutom tid och pengar då.. men man lär ju testa ibland.. ja funderar på om ja ska sy nytt tyg till min dubbelkimi, men färga sufletten.. bara för den verkar så dryg att klä om, HAHA... men d är väldigt lågt ryggstöd på den Rynkar på näsan dottern har redan vuxit ur den, å hon är inte ens 90cm än.. synd.. men hon kan ju iaf itne somna frammåtvänd, så d är mest sitta hon komemr göra i den, men hade iaf varit bättre med längre...
  • Bambusa
    anneliesofia skrev 2010-11-04 18:17:28 följande:
    N21: Nu har jag fått färgflaskan, ska testa och måla i morgon. Tack!
    ja,va bra... hoppas de blir bra!!
  • Bambusa
    Angel13 skrev 2010-11-05 08:22:37 följande:
    hmm..vad gjorde jag för fel? Målade suffletten på en vagn igår från vit till grå, resultatet blev fläckigt. Spädde ut färgen med vatten, den var så himla tjock och på flaskan var det en bild på att man skulle spä med vatten. Färgen var jämn tills det skulle fixeras, provade först stryka,  målade om, men det blev lika fläckigt med varmluft. Ska man låta bli spä ut färgen? Var det det som blev galet? Tur som var så var det bara en syskon teutonia från -05, så det gör inget. Har tänkt måla om en solblekt -70 tals emmaljunga, men vågar inte efter det där.
    vilken färg var de? panduros är tjock, men står inget om att spä ut den, jag gjorde bara skyddet till fotstödet, och de vart bra..
  • Bambusa

    hämtade min brio comfort igår, men r lite besviken, så mkt att göra på den..  fjädringen känns helt slut nstan, så mjuk och känns låg lixom.. även tom.. lite rostfläckar som ser ytliga ut, så d kan ja fixa, svart chassi, så d går ju att bättra med färg.. ena niten är ersatt med en skruv, så d villa ja att killen kollar så d ser rätt ut, går itne att få ner den i liggläge, som att dom bytt ut den lilla spaken som ska hoppa i dom olika lägena, och ersatt med en för stor...  Rynkar på näsan jag är inte så händig, och killen är lesspå alltid få hjälpa till.. hantaget är lite lågt med..  har ett  svart briochassi står, som ja funder på om man kan ta delar från? tex fjädringen? den känns mkt stummare och frächare på de chassit..  
    sen ni som kan just comfort, ska de inte finnas nån grejj som man hakar i bygeln i?? den fller man ju upp och ner, men inget som håller den uppe.. kan man borra ur dom nitarna och ta bort den helt,eller förstör man nått annat då? har en annan bygel ligger som passar nämligen..  tappade lite suget när ja insåg att ja inte kan fixa me den sjlv,utan måste åka till garaget å få hjälp..  vill ju klara mig själv ja.. trots ryggskott Oskyldig

  • Bambusa

    oj, va ja tappat bokstäver i inlägget över, hoppas de går att läsa ändå.. tangentbordet är knepigt..

  • Bambusa
    Misery skrev 2010-11-05 19:08:58 följande:
    N21 det ska finnas två plastspännen som ska hålla bygeln på plats..i stället för att du tar bort den så kan du ta bort tyget och fälla ner själva bygeln mot fotstödet så mkt det går så är den inte i vägen.  Vad är det för extrachassi du har stående..kanske sittdelen passar på den så slilpper du hålla på och nita om fjädring och allt annat som måste fixas.
    okej, som ja trodde.. jo så har ja nu, men hon leker mest med den då :S  ja vet inte, köpte de på loppis till hundutställningsvagn.. men på ena hjulet är plasten i mitten trasigt.. eltejpat(var så när ja köpte den)  den är större med, både lite bredare och lite längre och högre, så ja vet inte ja om de passar..
    jagäraf skrev 2010-11-05 19:28:03 följande:
    N21, var det comforten på tradera härom dagen? Usch, så trist, för den såg ganska fin ut på bilderna.
    ja, den grå.. jo, jag tyckte de jag med.. bra fotograf eller gamla bilder..
  • Bambusa
    anneliesofia skrev 2010-11-05 22:12:27 följande:
    Vad är det för material du målar på? Jag håller på och målar mörkblå skai till svart. Har bara testat på undersidan ännu, inte kollat hur det blev när det torkade men jag tror inte det blev fläckigt och jag använde den pandurofärgen som N21 nämnde. Panduro kanske är bättre, men det kan nog va värt att testa utan att späda ut först.

    På pandurofärgen ska man ju tydligen stryka med strykjärn för att den ska fästa och det verkar ju lite komplicerat, speciellt på sufletten så jag kom på att man borde kunna ställa vagnen i torkrummet ett tag. Det måste väl ha samma verkan?

    Är det någon som testat att måla skai med läderfärg förresten? Jag testade det och det såg väldigt bra ut och var lätt att applicera. Ska gå ner och kolla i källaren imorgon och se vilken av färgerna som blev snyggast. Ska också testa vilken som håller när man tvättar. 
    man kan ta hårtorken ist för stryka där de är svårt å komma åt med stryka.. funkar bra på tygklädslar iaf, kompis fick riktigt svart och fin efter helt solblekt..
  • Bambusa
    anneliesofia skrev 2010-11-06 13:36:07 följande:
    Jag var ner i källaren nu och kollade hur färgen blev. Det blev faktiskt lite fläckigt och tyget blev hårt, men läderfärgen blev bättre. Är det ingen som testat läderfärg på skai? Jag tror jag ska våga mig på att köra hela med läderfärg.
    synd att de inte vart bra, tror de blir lite mjukare efter fixering med hårtorken dock, men om läderfärgen är bttre ås kör på den.. blev nyfiken på läderfärg, vart köper man den, och finns den i rosa??  tänkte på min comfort..
  • Bambusa
    zelia skrev 2010-11-06 18:49:48 följande:

    Hej, jag brukar kika in i tråden då och då. Har tvillingar på fyra år och en ettåring. Minstingen åker i retro sittvagn, Emmaljunga, 70-tal med stora fina hjul. Men jag har även en jättesöt liten Emmaljungasulky från 70-talet där ena hjulet är trasigt tyvärr. Jag trodde att det bara var att byta hjul (har flera extra retrohjul som skulle kunna passa) men hjulen sitter tydligen fast i chassit. Brukar de göra det på äldre vagnar? Eller är det bara jag som inte fattar hur man ska ta bort hjulen tro. Alternativet skulle vara att laga hjulet då själva navkapseln och ekrarna fortfarande sitter på chassit, men hjulet har lossnat. Det skulle alltså krävas att man svetsade fast ekrarna i hjulet som har släppt och det vet jag inte om det är möjligt. Kanske med en punktsvets? Hm, finns det några svetskunniga här inne ?


    vart bor du?
    anneliesofia skrev 2010-11-06 19:07:00 följande:
    Det är nog mycket möjligt att man måste vara mer försiktig än vad jag var när man applicerar färgen också, men det är ju väldigt svårt att få lika tjockt med färg överallt.

    Jag tror jag köpte läderfärgen på en vanlig färghandel men jag minns inte för det var ett tag sen. Tyvärr står det inget på flaskan heller, jag har för mig att den låg i en kartong med text på som jag kastat, men jag ska ta med mig flaskan till affären och fråga för jag måste hur som helst köpa fler. Då ska jag berätta vad den hette och vilka färger som finns.
    Plly skrev 2010-11-06 18:15:23 följande:
    Hej hopp, här kommer bilder på senaste vagnarna

    AWN - årtal? Hel och fin men jag håller på och syr en ny klädsel till den, är lite väl "brun" för min smak
    www.familjeliv.se/hem/prettypolly/gallery/php...

    Brio - Årtal tidigt 80-tal? Fick den idag av en kompis som haft den ståendes i ett förråd i några år, är så himla glad för den är sååå söt och i bra skick förutom lite blekt i sufletten. Kan man bättra på färgen månntro? Den har fått låna bättre hjul av en knorrvagn jag aldrig kommer använda och dom passar perfekt! 
    Vagnen är i svart manchester och insidan är rödrutig, har inte sett denna kombo förut  
    www.familjeliv.se/hem/prettypolly/gallery/php...
    Den svarta var ju riktigt snygg! På manchester borde det funka med vanlig textilfärg, men testa ordentligt på nåt annat manchestertyg först. Om jag var du skulle jag nog ha valt en ton som inte är kolsvart, utan väldigt väldigt mörkgrå, men det är ju en smaksak.
    okej, ja då ska ja hålla utkik.. är inte akut för mig, så ja väntar hellre tills du säger vad d är än chansar själv..
  • Bambusa
    zelia skrev 2010-11-07 06:51:33 följande:
    Tack för era svar . N21, Jag bor i Stockholm.

    Blir riktigt sugen på att skaffa fler vagnar när jag kikar runt i era gallerier. Problemet är att vi inte har så mycket plats. Fast några till ska jag väl kunna trycka in någonstans...
    okej, tänkte om du bodde nära oss så hade nog killen kunnat hjälpa till.. men d är en bra bit..
Svar på tråden Retrovagnstråden 19