• Lallan

    Retrovagnstråden 19

    gewjyn skrev 2011-01-25 10:50:19 följande:
    Åh, igår fick jag hem gult klövertyg från deerdot som jag ska klä min sittvagn med invändigt, tyget var verkligen härligt Sen hoppas jag på att kunna börja använda den framåt vårkanten. Hoppas bara att det inte blir för krångligt att sy. Jag har köpt sån där böjd tapetserarnål, hoppas att det ska underlätta lite. Ska sy en dyna också i samma tyg
    Jag var för seg så det vävda tyget var redan slut när jag beställde, har visserligen redan en vagn klädd med det tyget men tänkte komplettera lite. Vilken färg valde du?
  • Lallan
    jagäraf skrev 2011-01-25 11:47:29 följande:
    Men Lallan, är det amningsförvirringen som slagit till? Det står ju gult...
    Skäms
  • Lallan

    ...eller bara allmän förvirring med en skrikande bebis bredvid samt en sjuk fyraåring som inte kan sluta älta utan är på god väg att fixa skavsår i mina öron

    Gula tyget är min favorit i alla fall, blir så glad så fort jag tittar på vagnen Köpte lite av det bruna också men i interlock .

  • Lallan
    Quiet thoughts skrev 2011-01-27 18:27:46 följande:

    Låter bra...

    Nu till nästa fråga, tyget inne i sufletten var sämre än jag först tyckte, blev var reva i det så jag tog sonika bort det och vill sy dit ett eget. Ville ju inte ha en reva i innertyget. Det var ju en aningens gulnat också.

    Enklaste sättet? finns det beskrivningar hur man kan få innertyg till en suflett?
    Jag är ganska dum när det kommer till nål och tråd men vill ju ändå ha tips.

    Tänkte använda mig av ett "gammalt" retro påslakanstyg, så det finns en del tyg till godo då det var ett vuxetlakan, det borde ju gå.
    Jag klädde om insidan påen sufflettnu i höstas. Jag tog först ett vanligt lakanstyg och gjorde en mall av. Sydde och testade ochnär jag såg att det funkade så klippte jag i det riktiga tyget. Sydde fast för hand med vanlig nål (funkade bättre än tapetserarnål). Själva liggkorgen är lättare, har sytt som ett överdrag till flera stycken även tidigare. Där har jag bara sytt ihop som en rundel, gjort insnitt då det har behövts och sedan vikt över kanten på liggdelen. På vissa Briovagnar är sufletten fastskruvad mitt bak, då har jag gjort ett hål i det nya överdraget och sedan skruvat fast sufletten igen. Ska se om jag hittar bilder och lyckas klistra in i tråden. 
  • Lallan

     


    Här syns kanten som jag talar om. Då blir det dessutom lätt att ta bort och tvätta vid behov.

  • Lallan
    gewjyn skrev 2011-01-27 20:56:12 följande:
    Lallan: Vad snyggt!
    Jag har börjat klä om min sittvagn invändigt i samma tyg idag Jag har använt non-woven mönsterpapper och satt fast med nålar i sömmarna och ritat ett mönster och klippt ut. Jag sydde ihop "takdelen" och sidodelarna till suffletten på maskinen och sedan har jag börjat sy fast den för hand längs sömmen i det gamla tyget. Jag tänkte faktiskt ta lite bilder under tiden och lägga upp i min blogg sen, så när jag väl är färdig kanske det finns en beskrivning på hur jag gjorde
    Man tager vad man haver Viktigast att det är mjukt och lite hållbarare än vanligt tunnt mönsterpapper. I övrigt har vi gjort precis likadant.
  • Lallan
    danosani skrev 2011-01-31 09:33:37 följande:
    Hörni, hoppas det är OK att jag slänger in lite frågor!

    www.blocket.se/alvsborg/Retrovagn_31871583.ht...

    Ska åka och titta på denna vagn idag. Om den är i bra skick, är 1500 kr ett bra pris? Vad heter modellen? Något speciellt med just den man ska kolla noga på?
    Tacksam för svar
    Det är en Brio, har haft en likadan blå men med annat chassi. Är skicket bra tycker jag den är värd 1500kr.
  • Lallan
    danosani skrev 2011-01-31 12:20:11 följande:
    Tack för tipsen Ska dona lite med detta framöver.

    Ståbräda på så här gamla vagnar, hur funkar det? Kan ju såklart knalla ner till affären och prova lite, men det gör ju inget att höra sig för heller!

    Regnskydd, är det bara att huka sig för de stora påsarna som finns till dagens vagnar?
    Vanliga ståbrädor brukar funka bra och dom vanliga regnskydden till Brio, Emmaljunga mm har i alla fall funkat till alla mina.

    Det allra bästa med Romantiken är enligt mig gunget på chassit. Den är helt underbar att köra, får se om jg tar ner den ngt så att jag kan köra lite med den bara för nöjes skull
  • Lallan
    jagäraf skrev 2011-02-16 16:15:59 följande:
    Titta på kanal 2 ikväll kl 18.50, programmet Samlaren handlar då om Eva från Uppsala och hennes gamla vagnar
    bokat
  • Lallan

    Skumt, tittar jag i mina favoriter listan står det att Veladis gjort sista inlägget men här ser det ut att vara btw.

Svar på tråden Retrovagnstråden 19