Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Nesor skrev 2012-02-09 21:08:33 följande:

     


    Silver cross, årsmodell -86. 
    Bud? 
    Vill du sälja så får du tyvärr inte göra det här i trådarna. Ska du köpa så skulle jag säga 2500-3000 kronor max. 
  • jagäraf
    Coriander skrev 2012-02-09 21:13:43 följande:
    Jag har köpt en Brio Exklusiv från 80-talet. Vagnen är i jättebra skick annars, men hjulen är ju inte så fräscha längre. Har försökt hitta nya hjul till denna modell över allt på nätet, men inte hittat några någonstans. 

    Någon som vet om det finns någon som helst möjlighet att byta ut gamla hjulen mot nya likadana? Varifrån kan man beställa sådana hjul och till vilket pris ungefär? De här hjulen är riktiga stora, så är inte alltså intresserad av några "vanliga" hjul, utan just sådana här stora är vad jag är ute efter.

    En sak som jag har tänkt på är att stora hjulen till Silver Cross Kensington/Balmoral är precis i samma modell och storlek som jag är ute efter, MEN man kan väl inte ta hjul från någon annan fabrikat och sätta fast på en Brio chassi? Någon med erfarenhet av detta? 
    Du kan köpa nya däck via Silver Cross i England (tror jag iaf). Alltså bara gummit. Hela hjul kan du definitivt köpa men är osäker på om de har samma dimension på hjulaxeln. Annars kan man köpa däck via ett företag i Holland. Jag har för mig att man kan hitta adressen dit i någon av länkarna i trådstarten.
  • jagäraf
    Coriander skrev 2012-02-11 23:37:04 följande:
    Tack för ditt svar! Nu är jag helt färsk med att reparera någon barnvagn, så måste bara fråga om du menar att man alltså kan plocka av gummit runt hjulen och sätta på nytt? Kanske är en dum fråga.. men som sagt har jag aldrig gjort detta förr.
    Ja, man kan ta av gummit och sätta dit nytt. Men att hitta nya gummin i Sverige är nästan omöjligt. Kolla via Silver Cross och den där hollänska sidan
  • jagäraf

     




    Alldeles ny Brio Gull 2012 (dockvagn)
     


     

  • jagäraf


    Brio dockvagn från ca 2008 som jag köpt idag för 200 kronor.


    Den alldeles nya jag köpte härom dagen (599 kr)


    Och så två dockor,också köpta idag för 20 kr/styck
  • jagäraf
    vagnmama skrev 2012-02-20 11:43:47 följande:
    13,55 på TV 1 går filmen "Barnvagnen" från 1963. Har för mig att det är en Emmaljunga 95 eller 96, fast det var så längesen jag såg filmen.
    Tack för tipset!

    Vagnmama, jag har inte glömt att jag lovat dig kopia av min awn-katalog från 1930 men jag vet inte hur jag ska göra! Broschyren är så fin och jag vill inte vika ut den för då kommer pärmen skadas och det vill jag inte. Vet inte hur jag ska lyckas skanna den men kommer jag på något sätt så lovar jag att du ska få en kopia!
  • jagäraf

    Vagnmama. här är några bilder ut katalog och framsidan. Vagnen, nr 707, köpte jag på Tradera igår! Helt fantastiskt!




     


  • jagäraf

    Jag kan ju alltså fota av bilderna om det räcker för dig, Vagnmama?

  • jagäraf
    vagnmama skrev 2012-02-20 15:46:07 följande:
    Visst skulle det räcka jättebra om du fottade av sidorna!!! Vilken tjusig gammal katalog!

    Jag har också en 707 - min sambos mammas sittvagn, men den har inte gummiringar på hjulen. Så var det kanske 1912, för den är använd då.
    Jag vet inte riktigt när den jag köpt är ifrån, har inte fått den än. Vann auktion på Tradera igår.

    Jag såg filmen - konstig film! Vagnen var med säkerhet från 50-talet men om det var en Emmaljunga eller något annat vet jag inte. Påminner iofs mycket om min Emmaljunga från slutet av 50-talet som jag tyvärr inte hittar bild av just nu.

    Då ska jag försöka fota katalogen istället
Svar på tråden Retrovagnstråden 19