Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Tröttimössan skrev 2012-01-05 19:38:40 följande:
    Å snälla scanna till mig oxå, please!
    Oj, jag har glömt bort att jag skulle skanna till dig och Vagnmama! Jag ska ta itu med det vid tillfälle fast vår skanner hemma på gården har gått sönder och jag vet inte om den i Täby skannar... Eller om det bara är en skrivare. Men det kommer med tiden, jag lovar!
  • jagäraf
    Veladis skrev 2012-01-06 15:12:28 följande:
    Jag har haft en magsovare, som pga risken för PSD inte fick sova på mage förrän han kunde vända sig själv i 5-månadersåldern. Men från då och framåt sov han helst på mage även i vagn, och då blev det krångligt med retro sittvagn sedan (han hade liggvagn tills han var kanske 8 månader). För de har ju sällan plant liggläge.
    Och jag har haft en rygg/sidosovare som vägrade sova på mage på den tiden då alla barn skulle göra DET. Vi hade dåligt samvete och vågade inte tala om på bvc att Emelie sov på sidan eftersom risken att dö av kvävning pga kräk fanns. Inte lätt att vara förälder!
  • jagäraf
    Uliise skrev 2012-01-06 22:59:23 följande:
    Absolut!
    Du var ju så generös i höstas med 92-katalogen :)
    jagäraf skrev 2012-01-05 19:43:04 följande:
    Aha, det var du som bjöd över mig, gggrrrr...

    Visst kan jag skanna min och jag tar gärna en skanning av din också. 
    Åh snälla snälla!

    Om du inte har en scanner kan du kanske skicka katalogen till mig så kan jag scanna X antal kopior och skicka tillbaks allt till dig? - en kopia då förstås

    Egentligen ville jag ha 1994:an hellre, men när jag redan betalt så mycket för 1993:an...

    Du vet den där kombin med prickar på omslaget till 1994:an? Jag minns de från när jag var liten, måste ha haft någon broschyr med dem i (tog broschyrer när jag var på barnens hus med mamma ;) )
    Har bara sett de där prickiga ute TVÅ gånger på blocket någonsin, så därför är jag jättesugen på fler bilder på dem!

    /nörd
    Jag är ju inte för inte gift med en datorsupernörd så självklart ska jag skanna in katalogen åt dig. Hmmm, kanske vi skulle byta katalog. Kanske jag är mer intresserad av 93:an än 94:an? Min dotter är född 1993. Vi får se.
  • jagäraf

    Jag vill också se bild, Ari Gold! Hade tänkt lägga in bild av min spräckliga Teutonia men efter att bytt till Google Chrome så kan jag inte lägga in bilder! Nån som vet hur man gör?

  • jagäraf

    Tack BW, ovan alltså min spräckliga, förskräckliga Teutonia som faktiskt är ganska läcker!

  • jagäraf

    Ari Gold, jag tycker den var jättefin! Häftigt med lite annorlunda mönster. Jag har en Gesslein Royal (kolla i mitt galleri, kan inte sätta in bilder just nu) som har mönster med små hus och storkar

  • jagäraf
    Cornellia skrev 2012-01-08 15:42:13 följande:
    Jag tycker att chassina var fina på båda dom senaste vagnarna, men den lilla var lite väl spräcklig för att vara dösnygg. Men om man klädde om den till ett lite mörkare lila tyg på utsidan skulle den lila vara grymt fin.
    Nejnej, inte klä om!  Den är jättehäftig som den är

    Tack BW för insättningen av ytterligare bild. Jag ska försöka klura ut hur jag ska göra själv när jag får tid. 
  • jagäraf


    Haha, nu vet jag hur man kopierar och lägger in bilder även i Google Chrome! Därav denna bild
  • jagäraf
    knytis skrev 2012-01-10 22:08:50 följande:
    Aaaaah den där är bara så galet snygg!!!
     Måste bara fråga, hur har du gjort med handtagen på sidan, har du borrat loss dem och nitat om eller har du liksom sprättat tyget och sytt omkring... eller hur gör man? Jag fyndade ju en emmaljunga på tippen, som dessvärre var så illa åtgången att man måste klä om hela och jag har ju bara fixat foder och sufflett förut.
    Jag, eller rättare sagt min man, borrade och skruvade bort allt annars hade det blivit jätteknepigt. Vi tog ned vagnen i alla dess beståndsdelar. Det enda jag inte gjorde, vilket jag ångrade sen, var att ta isär suflettens stålbågar i ändarna så jag fick sy sufletten med bågarna i och det var jättekrångligt. Först fick jag tråckla för hand och sen sy på maskin medan jag höll hela sufletten i maskinen. Nästa vagn ska jag ta bort nitarna på sufletten, sy tyget och sen bara trä in bågarna igen och nita ihop. Det kommer bli mycket lättare och snyggare. Nitar och nittång finns på Clas Ohlson.
  • jagäraf

    Knyt, jag har glömt vad det var för vagn du hittade. Påminn mig gärna
     

Svar på tråden Retrovagnstråden 19