Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Uliise skrev 2011-11-09 10:27:35 följande:
    Jag af: ville du ha dockisen? 150 ville de ha för den!
    Jag vill ha både dockisen och barnvagnen men vet inte hur jag ska få dem till Stockholm eller Täby? Förslag?
  • jagäraf

    Alexxia, när jag klädde om min Pelargonia så sprättade jag loss allt tyg och så ritade jag av varenda bit på mönsterpapper. Sen var det bara att nåla fast det på nya tyget, klippa och sy ihop precis som det var innan. Sufletten var dock lite trixig eftersom jag inte borrade loss själva pinnarna inne i sufletten utan jag fick sy för hand. Skulle jag göra om det så skulle jag borra loss dem och sen sätta ihop igen med en popnit.

  • jagäraf

    TigerToffie, modellen heter med största säkerhet ingenting annat än ett nummer. Det är nog inte heller Rondos egentliga sittdel för den har rund suflett. Din är nog några år äldre än Rondo men passar förmodligen på samma chassi. Jag har en broderad Emmaljunga från 1979 (Rondo kom 80 eller 81) och till den följde en sittdel som ser ut som din. Den passar på samma chassi som Rondo.

  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-11-09 23:48:11 följande:
    Tyvärr har jag inte vägarna förbi heller :S Men dockisen kunde man ju skicka? Med den större blir det värre...
    Tyvärr kostar det nog en del att skicka även dockisen så jag står över. Men tack ändå!
  • jagäraf
    soda skrev 2011-11-10 22:03:48 följande:
    Måste bara fråga hur ni andra har gjort med skötväska till era vagnar, är det något ni använder? Och hur tusan har ni hittat någon snygg som passar?

    Har letat igenom butiker och internetsidor, men hittar inget som jag kan tänka mig passa med mig / vagnen.
    En eller ett par extra blöjor stoppade i fotändan på vagnen. Så gjorde man på min tid

    Vad har ni egentligen med er som kräver en hel väska?
  • jagäraf

    Alexxia, de där adidasväskorna är så snygga! Och visst är de helt klart retro, så som de såg ut på 70-talet om jag inte minns fel.

    Jag förstår att man behöver lite ombyte. När mina barn var små gick man/jag mest hem till kompisar och hände något där så lånade jag deras skötbord och extrakläder om det behövdes. Hemma hos min mamma hände det några ggr att vi inte hade extrablöjor och då la mamma helt enkelt en kökshandduk i snibben istället. Det var andra tider då

    Plånbok/etui och sånt har och hade jag alltid i min handväska. Kanske unga kvinnor inte använder såna tantattiraljer idag, vad vet jag

  • jagäraf
    Veladis skrev 2011-11-11 09:21:19 följande:
    Jag har en Gaia&co i grön manchester. Annars kan man ju lätt sy en av retro-tyg! Behöver ju inte vara ngn avancerad modell, som en stor shopping-kasse, ev med lock, och lagom stort handtag att hänga på styret.
    Just det, vi hade ju faktiskt såna där nätkassar som man hängde på handtagets krokar, det hade jag glömt. Åtminstone till något eller några av barnen. Där kunde man ha extrablöjor och kanske några tvättlappar. Och så köpte jag ju en sån där töntig skötlift men den förblev i princip oanvänd!
  • jagäraf

    Åh Uliise vilka fynd! Dockisen tror jag med säkerhet är tysk. Kan vara en Gesslein t o m. Avis!

  • jagäraf


    Moltas har fått en ny hundsäng. En Urban Jungle tvillingliggdel
Svar på tråden Retrovagnstråden 19