Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Grattis Anneliesofia, vagnen ser jättefin ut!

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2010-04-24 22:34:43 följande:
    Hemma med min fina gråa 60talsemmaljunga. En av mina tkf-vagnar =)Fick även med sittdelen från Anneliesofia och hoppas jag kommer lyckas få bukt med den. Hur jag ska få hem vagnen som står hos Swing återstår att se. Hon jobbade tyvärr i helgen.Ingen som råkar ha vägarna förbi mellan Stockholm och Västervik? =)
    Bild?
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2010-04-24 23:19:36 följande:
    Ska försöka fixa imorgon =)
    Okidoki. Vad är det för märke då?
  • jagäraf
    Lallan skrev 2010-04-25 09:28:25 följande:
    Åkte på veteranbilsmarknad igår med förhoppningen om att få syn på massa retrovagnar och dockisar men den här gången var det rätt skralt på den fronten. Det fanns en vagn till salu, en gammelrosa brio för 700Kr. Modellen kommer jag inte ihåg vad den heter men den ser ut som Noblessen men rynket sitter längst ner vid kanten istället för mitt på liggkorgen. Den fick i alla fall snällt stå kvar.Fick i alla fall syn på en fin retrovagn men den var ju inte till salu men det var kul att träffa N21 Man blir rätt lätt igenkänd med sina vagnar
    Det var nog trots allt en Noblesse ändå för de har sett aningen olika ut år från år, bl a vad gäller rynket. Gammelrosa är så fint
  • jagäraf
    wappiz skrev 2010-04-25 11:41:37 följande:
    Hej. Jag måste fråga en fråga, för vi håller på att bli galna här hemma. Vi har fått överta min mosters gamla vagn som hon haft till min kusin, som i år fyller 17 år! Det är exakt en sådan här vagn (inte vår bild, men samma vagn): kopochsalj.eniro.se/query/sort/date%3Bname/ca...Min moster har förstås haft den som sittvagn, men den ska gå att göra om till liggvagn. Vi har en hårdlift som vi fick med lös. Men vi fattar inte hur vi ska fästa hårdliften! Vi kan inte göra om den från sittvagn till liggvagn! Vi börjar undra om vi saknar någon del?Gör man om sittvagnsdelen till en liggvagnsdel, eller tar man bort liggvagnsdelen helt och sätter på något annat fäste (som vi saknar??)För övrigt - kan man färga läder? Förslag på hur man kan pimpa vagnen? :) Vi funderar på att åtminstone byta ut tyget inuti mot ett roligt och moderna Marimekkotyg.
    Liften ska inte fästas utan bara läggas i liggdelen när ryggstödet är helt nedfällt. Sen kanske det finns en fotdel som man kan sätta dit men den behövs egentligen inte.
  • jagäraf

    Jag har inte glasögonen på mig men jag tycker vagnen på bilden ser ut som en ren liggvagn, förresten?

  • jagäraf
    wappiz skrev 2010-04-25 12:48:40 följande:
    Nuså. Nu har jag större chans att förklara:img23.imageshack.us/i/barnvagn1.jpg/img101.imageshack.us/i/barnvagn2.jpg/img443.imageshack.us/i/barnvagn3.jpg/img193.imageshack.us/i/barnvagn4.jpg/Bild 1: Vagnen med sittdelBild 2: Vagnen med sittdel, fast bara "ställningen/fästet")Bild 3: Sittdelen nedfälld helt och hårdlift ställd ovanpå (ser det verkligen rätt ut?)Bild 4: Bara chassitMin moster försäkrar att hon har haft den som både sitt- och liggvagn, så det SKA gå. Hon kommer inte ihåg hur, dock.
    Jag kan tyvärr inte se bilderna!
  • jagäraf

    Wappiz, det är en helt vanlig kombivagn du fått. Jag sätter in en bild av en annan Brio från ungefär samma tid, fast den här är lite större, men för att du ska se ungefär hur den ska set ut när den är som den ska:

Svar på tråden Retrovagnstråden 19